Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Povídkový film podle knížky slovenského autora Pavla Zeleňáka "Keď sú tajomstvá iba služobné".
Ve čtyřech tragikomicky laděných povídkách: tajemství bankovní,zpovědní, lékařské a státní, se divák dozví, co všechno se může stát, když bankovní úředníci, farář, lékař a ministr vyzradí, nebo zneužijí služební tajemství. Bez ohledu na důvod svého jednání tak mohou způsobit kuriózní potíže, nebo i tragédii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Taková škoda takhle potřísnit hodně dobrý scénář. Na druhou stranu, udělal si to autor sám, takže litovat ho nebudu. Naprosto nanicovatá režie dělá šmíru i z druhdy minimálně průměrných herců. Za nejveselejší moment filmu lze považovat angažování Magnuska coby představitele poručíka tajné služby, jeho ladný běh za ministrem je důkazem toho, že by se v ozbrojených složkách našeho státu neztratil. Lumpové by se umlátili smíchy a byl by klid. Za nejtragičtější bych označila vystoupení páně Zeleňákovo jako herce, kdekterý grenadil by mu mohl závidět tvrdost. A za hnusné lámání češtiny bych mu s chutí zlámala hnáty. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony a vizuál na úrovni Rodinných prípadov, pričom tam hrali renomovaní herci. Obsahovo ale konečne film, ktorý niečo priniesol, poodkryl témy o ktorých sa nehovorí a pekne ukázal ľudské charaktery. Najmä farár vyhral cenu oberkokot storočia. Dam tomu radšej silné tri ako slabé štyri. 3 z 5 ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Staří herečtí harcovníci se vrátili ke kořenům a hrají si na mafiány, na kněze, nebo na agenty utajené do té míry, že byla jejich jediná existující fotografie pořízena z mnohakilometrové vzdálenosti. Těžkotonážní Tomáš Magnusek si hraje na Bodieho, což je zlatý hřeb a třešínka na tomhle legračním dortu. Nechutnal úplně nejhůř a k jeho výrobě použili solidní ingredience. Věřím, že nejužší rodina pana režiséra si na něm mohla pochutnat. Průšvih přišel teprve v momentě, kdy se ho rozhodli nabídnout zbytku světa. Tam už jsou lidi krapet zmlsaní a poměřují kvality dortofilmu s opravdovými cukrářskými mistry. A tahle buchta z vidlákova má najednou divnej vocas a odér. Ale jak říkám- na doma dávno dobrý. Chlubit se tím bych se ale nechlubil. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Úplná tragédie to není, ale tragikomedie ano i když to asi nebylo zamýšleno. Vše stojí a padá na hereckých výkonech jednotlivých protagonistů, protože scénář je fakt špatný, režisér to taky zjevně nevytrhnul a dialogy nebudu výrazně komentovat. Hudba ušla, v rámci merita věci. celé to působí děsně amatérsky, casting je místy na hlavu. Magnusek by neměl hrát. Za mne jedna hvězďule za neumyslné pobavení diváka. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tajemství bankovní (dědictví), zpovědní (obraz), lékařská a státní jsou u nás fakt v dobrých rukách. 1)  Vymyslet neobyčejně bizarní okolnosti porušení zpovědního tajemství muselo scenáristovi a režisérovi Pavlu Zeleňákovi dát silně zabrat. Zvláště v této povídce přihoďme amatérské herecké výkony (dědic - mistr režisér osobně i kněz Rudolf Jelínek) a svět bizáru získal nový přírůstek._____ 2)  Celý film působí poloamatérským dojmem._____ 3)  Angažování postarších herců trochu připomnělo sraz gerontů. To by samozřejmě ani v nejmenším nevadilo, kdyby měli, co hrát a režisér byl režisérem a ne jen Magnuskovým klonem.  .                     .             .                                      .                                                                           .                                                                         .                                                                                                              .                                      .           . ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama