Reklama

Reklama

Epizody(10)

  • 1 (S01E01)

  • 2 (S01E02)

  • 3 (S01E03)

  • 4 (S01E04)

  • 5 (S01E05)

  • 6 (S01E06)

  • 7 (S01E07)

  • 8 (S01E08)

  • 9 (S01E09)

  • 10 (S01E10)

Recenze (9)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála vztahových dramat na pokračování, který má zde tak vysoké hodnocení. Premisa zní jako trapné klišé, ale jde vskutku snad o jediný seriál posledních let, jež se poměrně do hloubky zaobírá mimomanželskou aférou, a to od její vzniku přes průběh až po zánik a další obnovení. Dominic West je charismatický herec už dob The Wire. Ruth „horní ret po obrně“ Wilsonová dokáže zamilovanou matku podat přesvědčivě, takže oboum protagonistům to vzájemné pnutí věříte. A že ho tedy je. Showtime nám dopřává mnoho souloží, které jsou vždy naprosto vášnivé, vroucí a sexy, ve výsledku však poměrně konzervativní (nahoty moc vidět není). Sestřihány a zahrány jsou však natolik věrohodně, že o erotické síle aférky není pochyb./// Narativně by seriál chtěl být netradiční a nápaditý, vyprávění z dvou hledisek je však využito jen nesmírně povrchně. Dva úhly pohledu nevedou k vzrušujícímu odkrývání detektivní zápletky a zároveň ani nepodávají podrobný náhled do odlišných vnímání obou pohlaví. Vždy, když se objeví nápis Alison (či Noah), musíme u zobrazených událostí ptát: Takto je popisovala na stanici? Jde výhradně o její vzpomínky či mix obou protagonistů? Nebo sledujeme objektivní zachycení reality soustředěné na to, co mohla její postava v danou chvíli vidět a slyšet? Po solidním startu upadne seriál do předvídatelného průměru a víc si uvědomíte, jak jsou jednotlivé zápletky strašlivě obyčejné. Scenáristi mohli přidat na problémech v rodině (prarodiče!) nebo přitlačit v krimi linii. Po první sérii končím, ale někdy se do Montauku třeba podívám. :) [1. série, originální znění] ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se první série zbytečně často točí ve stereotypní smyčce, kdesi ve středu to přestalo být atraktivní, nakonec to ale zase nějak vybrali. Zajímavé jsou úhly pohledu dvojice, ale z těch jsem místy taky moc chytrá nebyla. Nevadí. Celkově jde o nadstandardní podívanou pomalejšího tempa, jsem zvědavá na pokračování. ()

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pecka. Žáden americkej román, nýbrž reálný život. Člověk zkrátka není předurčen pro monogamii a je fuk, jestli žije v civilizovaném světě nebo ne. To společnost udává normu, často proti přirozenosti. Ale život a pudy si zkrátka najdou svou cestu... Je to jako otázka života obyčejného smrtelníka contra člověka svazovaného křesťanstvím. Co je silnější? - Víra nebo pudy? Dobro nebo zlo? Disciplína nebo pokušení?... Odpovězte si sami... ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože jsem čekal mnohem víc (asi mě nabudily všechny ty recenze a nadšené ohlasy), tak nakonec to nebylo až takové zklamání. První čtyři díly se postavy "otrkávají" a neděje se nic výrazného, byť se začíná mluvit o úmrtí. Trochu jsem i bojoval s tím, aby se sledováním pokračoval, nakonec se tento pocit v polovině láme a vztahy se začínají vyostřovat. Naštěstí v tom nejsou jen vztahy postav, ale taky ona krimi zápletka a další zádrhely, které však z důvodu překvapení nebudu vypisovat. Vše působí přirozeně a nenuceně, žádné nelogické chování postav/dějové zvraty, které by hrály do karet scénáři nebo aby jen seriál "vypadal zajímavěji". Jen jedno velké "mínus" - vůbec, ale vůbec nic se na konci první řady divák nedozví, ba právě naopak vám dá The Affair ještě více otázek do druhé řady. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

neviem tomuto serialu prist na chut. po stvrtom dieli je to stale roztahana nuda, ktora je v podstate uplne nezaujimava. nesympaticky hlavny hrdina, tuctova hlavna hrdinka - mozno aj vdaka vlaznym hereckym vykonom. pohlady z oboch stran su skor kontraproduktivne a idu na ukor dramaturgie. zvlast, ked je dej nudny a vy si to musite pozriet druhykrat. mimochodom odchylky vo vnimani istych situacii su natolko zasadne, ze divak nadobudne predstavu, ze jedna z hlavnych postav je fantazmagoricky paranoik. a este to neskonale klise - spisovatel, ktory hlada inspiraciu a jeho namety su tak mizerne banalne a nezaujimave, ze by s nimi nemal sancu prerazit... ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

V první řadě sledujeme setkání lidí z odlišných prostředí - Noah je rozmazlený intelektuál zkoušící sesmolit svůj druhý román, ženatý s bohatou ženou, s kterou má 4 děti. Alison oplakává tragickou smrt syna a s manželem Colem jim to moc neklape. Oba po sobě skočí, aby nemuseli řešit své aktuální problémy. Rozpoutá se snadno předvídatelný kolotoč lhaní a skrývání. Podstatnou roli tu hraje sex a představy o tom druhém. Druhá a třetí řada rozvíjí vztahové linky a svou roli hraje i vyšetřování vraždy. Někdo totiž srazil autem Coleova bratra. Všechny postavy se sobě vzdalují a přibližují, skvělé je, že příběh vidíme jejich očima. Motivace a přání se neustále mění. Pro někoho možná moc ukecané, těm, kdo mají nějakou podobnou zkušenost v trojúhelníku, to připomene pomíjivost chtění a nemožnost zapomenout. Hlavní důvod to dokoukat byla vynikající Ruth Wilson, která dokáže být opravdu ženou mnoha tváří. I další obsazení je povedené, např. Cole je místy naprosto neodolatelný. Helen uvěřitelná. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto bylo rozhodně hodně zajímavý. Bavilo mě úplně všechno, herci, prostředí, zápletka. Má to v sobě určitou něžnost a drsnost zároveň. Je to trochu pohádkový a přesto hodně syrový. A že je každý díl vyprávěný očima jeho i jí, to je super nápad a baví mě, jak každý z nich vnímá různé situace naprosto odlišně. ()

omega_SK 

všechny recenze uživatele

Prva seria ma vobec nenadchla. Neviem ci dam sancu druhej. Skor pre zenske publikum. Cicmačky, trtkačky, vzťahovky a kecy. ()

rodl 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech mimořádné. Paralelní dějová linie, navíc nechronologická. Výjimečné herecké výkony, skutečně výjimečné. Absence kladných postav (Babička? Snad.). Pro Středoevropana cenný (a přijde mi, že autentický) vhled do amerických rodin rozdílného příjmového spektra. Americká podoba Terapie, jen Rodenova pohovka má podobu mořského příboje a manželských i nemanželských lůžek. Možná je těch traumat ve dvou (byť velkých) rodinách až příliš, ale přišlo mi to uvěřitelné. Nejvíce zbytečná mi přišla kriminální zápletka, ale jako daň za druhou sérii to beru. A těším se na ní. ()

Reklama

Reklama