Reklama

Reklama

Aféra

(seriál)
  • USA The Affair
Trailer
Drama / Psychologický
USA, (2014–2019), 52 h 36 min (Minutáž: 52–90 min)

Hrají:

Ruth Wilson, Dominic West, Joshua Jackson, Maura Tierney, Leya Catlett, Carolina Ravassa, Julia Goldani Telles, Rebecca Rittenhouse, Stephen Kunken (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Seriál AFÉRA zkoumá citové a psychologické důsledky mimomanželského vztahu Noaha Sollowaye a Alison Lockhartové, kteří se potkají v letovisku Montauk na Long Islandu. Noah je newyorský učitel a absolvent Williams College, který jednu knihu vydal a s obtížemi se snaží napsat další. Je šťastně ženatý a má čtyři děti, ale nenávidí svou závislost na bohatém tchánovi. Alison je mladá servírka, která se po náhlé smrti dítěte snaží dát znovu dohromady svůj život i manželství. Provokativní drama se odvíjí zvlášť z Noahova a Alisonina úhlu pohledu a k vyprávění příběhu používá subjektivně ovlivněné vzpomínky obou postav. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Poctivý příspěvek do žánru american tragedy, s tendencí překlopit se do krimi. Tato tendence je zatím přinejlepším rozpačitá, narativní schéma dvou rovnocenných vypravěčů a držená civilní intimnost jejich vyprávění však po první sezóně misku vah bezpečně převažuje. O kvalitu druhé se ale velmi bojím... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Affair je parádní hra s divákem. Detektivní romantika, ke které mám minimum výtek, ale které by víc slušelo uzavření série a s02 by klidně mohla jet s jinýma postavama (True Crime). S1 5/5. _ Druhá série je slabší, ale disponuje závěrečným dílem, který patří k tomu nejlepšímu v této serialove sezóně. S2 4/5._Třetí série je nejslabší. Dialogy mají v určitých chvílích pořád sílu, zvlášť v podání těhle herců..jenže co z toho, když se postavy chovají tak nepravděpodobně. Závěr dost fain. S3 3/5 ()

Reklama

BugHer0 

všechny recenze uživatele

Když mi ségra tenhle seriál doporučila a já si přečetl, že je to o tom, jak si ženatej chlap a otec čtyř dětí na letní rodinné dovolené ulítne s pohlednou servírkou, která je shodou okolností taky vdaná, nechápal jsem, co z toho budou tvůrci 4 řady dojit a byl jsem připravenej to po prvním díle zabalit. Ale ono se z toho vyklubalo asi nejlepší seriálový psychologický drama, co jsem kdy viděl. Možná je to tím, že už mi táhne na třicet, ale přišlo mi, že je tam úplně všechno... Navíc je to točený unikátním stylem, kdy půlka epizody je pohledem jeho a druhá půlka je, jak to samé vnímala ona. Postupně přibývají další postavy a úhly pohledů a vás všechny baví a nemůžete se dočkat, co bude dál. Nejsou tu žádní klaďasové a záporáci, všechny hlavní postavy mají spoustu problémů a spoustu toho posraly, ale tak nějak se tím životem plácají dál a postupně si uvědomují, že je přeci jen fajn žít i se všema těma chybama a hrůzama, co napáchaly. K tomu si připočtěte okouzlující Ruth Wilson (Alice z Luthera), překvapivě skvěle hrajícího Joshuu Jacksona (Pacey z Dawsonova světa) a plejádu dalších výbornejch herců, který hrajou jako o život podle neskutečně uvěřitelnýho scénáře a získáte seriál, kterej vás jen tak nepustí. ()

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech parádní záležitost, která mě velmi rychle vtáhla do děje a nepustila. A předpokládám že mě to nepřestane v nejbližší době bavit. Už se těším na další díly! //Konečně jsem se dostal k tomu, abych to dokoukal a až do posledního dílu se jedná o výbornou záležitost, do které jsem se dokázal vcítit i díky skvělým postavám a podmanivé hudbě. 9/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi podařené dílo, které v prvé řadě zaujme tím, že příběh "aféry" mapuje z dvou různých stran. Verze ústředního dua se liší, doplňují, ale někdy na sebe jednoduše navazují, aby divák nebyl znuděn repetitivností. Postavy jsou velice sympatické a jejich životy působí naprosto uvěřitelně, což je důležitým krokem k tomu, aby se příběh dal prožívat (a jakože rozhodně dá). Seriál se věnuje psychologii postav, vykresluje jejich prožívání, není zaujatý, není černobílý, nesoudí, zbytečně nemoralizuje, a tak je vlastně velice lidský. Ona propíraná aféra působí velice romanticky a krásně, je v ní kus čisté lásky, kterou postavám přejeme, nicméně přesto chápeme, že druhým ubližuje. Jak v takové situaci nalézt východisko? 9/10 PS: S každou další sérií se v mém žebříčku oblíbenosti toto úžasné dílo šplhá výše. Nepřestává mě překvapovat, jak se tvůrcům daří vytvářet další a další ryze lidské a emocionálně tíživé zápletky, které nadále bravurně rozvíjí ústřední i vedlejší charaktery. ()

Galerie (685)

Související novinky

Koruna našla prince Charlese

Koruna našla prince Charlese

21.10.2020

Tak se to obsazení začíná hezky rýsovat. Po dříve oznámených Lesley Manville jako princezně Margaret, Jonathanu Pryceovi jako princi Filipovi, Elizabeth Debicki jako princezně Dianě a Imeldě Staunton… (více)

Reklama

Reklama