Reklama

Reklama

Aféra

(seriál)
  • USA The Affair
Trailer
Drama / Psychologický
USA, (2014–2019), 52 h 36 min (Minutáž: 52–90 min)

Hrají:

Ruth Wilson, Dominic West, Joshua Jackson, Maura Tierney, Leya Catlett, Carolina Ravassa, Julia Goldani Telles, Rebecca Rittenhouse, Stephen Kunken (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Seriál AFÉRA zkoumá citové a psychologické důsledky mimomanželského vztahu Noaha Sollowaye a Alison Lockhartové, kteří se potkají v letovisku Montauk na Long Islandu. Noah je newyorský učitel a absolvent Williams College, který jednu knihu vydal a s obtížemi se snaží napsat další. Je šťastně ženatý a má čtyři děti, ale nenávidí svou závislost na bohatém tchánovi. Alison je mladá servírka, která se po náhlé smrti dítěte snaží dát znovu dohromady svůj život i manželství. Provokativní drama se odvíjí zvlášť z Noahova a Alisonina úhlu pohledu a k vyprávění příběhu používá subjektivně ovlivněné vzpomínky obou postav. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

The Affair je trochu problematický, ale rozhodně zajímavý počin. Vypráví jeden příběh pohledem dvou různých postav, stárnoucího spisovatele Noaha a utrápené servírky Alison. Zajímavost celého seriálu pramení z konceptu, kdy půlku dílu sledujeme jeho verzi, půlku zas tu její. Sledovat, v čem se vzpomínky dvou protagonistů liší, a v hlavě si doplňovat, co se přesně odehrálo doopravdy (protože ani jedna z verzí samozřejmě není stoprocentně "pravdou"), je na celém seriálu to nejzajímavější, obzvlášť ve chvílích, kdy jsou diváku ukazovány emocionálně vyhrocené situace. Ty se totiž vždycky liší nejvíc, protože každý si z nich pamatuje to, co pro něj bylo nejdůležitější. V konceptu ale zároveň leží i kámen úrazu, protože příběh jako takový se odvíjí jenom velice pomalu, a emocionálně vypjatých chvil není zrovna přehršel. Většinu času se tak jedná o takřka kosmetické rozdíly nemající vliv na děj, respektive mnohdy se dá tahle Aférka z hlediska děje odvyprávět za polovinu času, vždycky za použití jen jedné z verzí (ať už Noaha či Alison), a sledovat totéž v bledě modrém má sice význam pro pochopení motivací toho druhého a dotvoření psychologického profilu postav, zároveň s sebou ale (často, nicméně ne vždycky) přináší neuvěřitelné množství nepotřebné vaty. Zkrátka a dobře, pomalé tempo nemusí vždycky znamenat záruku kvality či náročnosti, někdy je pomalé tempo prostě jenom... pomalé tempo. Jak jsem zmínil úvodem, The Affair je problematická. Má nápad, komplexní postavy a dech beroucí herecké kreace (Ruth Wilson). Na druhou stranu je fakt pomalá (fakticky! pro ty, co to ještě nepochopili, protože jsem to jenom tak lehce naznačil) a často irituje (horní ret Ruth Wilson). První série 70%, druhá 75%. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Výjimečný náhled na události z pohledu dvou lidí, je naprosto nevěrohodný, a právě to je ta věc, kvůli které musíte tenhle seriál vidět. Ona, on, jiskry vzájemné přitažlivosti, že málem vzplál celý ostrov. Jak tohle jenom může dopadnout... Z mého pohledu to nedopadlo zas až tak dobře, jak by mohlo. Například poslední záběry poslední epizody mi přišly zbytečné. Bylo to nutné takhle dotáhnout? Stačil přece jen náznak. A pak to vyšetřování vraždy/dealování, které mělo celou sérii spojovat... to mi přišlo takové nijaké, nadbytečné a zbytečné. Dost dlouho netušíte, o koho vlastně jde, a když to pak zjistíte, je vám to už tak nějak fuk. Seriál se tedy podle mě pohybujet ak mezi třemi až čtyřmi hvězdičkami, ale za obsazení ústřední čtyřky se přikloním k té čtvrté hvězdě. /zhlédnuta pouze první série, k dalším už nějak nemám chuť a odvahu/ ()

Reklama

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Poctivý příspěvek do žánru american tragedy, s tendencí překlopit se do krimi. Tato tendence je zatím přinejlepším rozpačitá, narativní schéma dvou rovnocenných vypravěčů a držená civilní intimnost jejich vyprávění však po první sezóně misku vah bezpečně převažuje. O kvalitu druhé se ale velmi bojím... ()

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Psychologická studie lidských vztahů, která má často blízko přímé dekonstrukci všech jejich hodnot. Ve své podstatě je to klasický velký román ale formou seriálu. Mnoho postav a vzájemné proplétání jejich osudů. A jejich jazyků, když na to přijde. K tomu se navíc celým dějem táhne ten kriminální podtext, který z jinak na první pohled klidné konverzační vztahovky (jakkoli netradiční a syrové) dělá thriller. Zatím nejsilnější seriálový zážitek roku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborně, tady totiž vzniká něco velkýho. Pilot se celkem nápadně maskuje za True Detective bez vražd (?), buranů a okultismu, míchnutej Modern Family bez mockumentary stylingu a Jayovic famílie, a já si troufám tvrdit, že se nám tu rýsuje dramatická špička podzimu. ()

Galerie (685)

Související novinky

Koruna našla prince Charlese

Koruna našla prince Charlese

21.10.2020

Tak se to obsazení začíná hezky rýsovat. Po dříve oznámených Lesley Manville jako princezně Margaret, Jonathanu Pryceovi jako princi Filipovi, Elizabeth Debicki jako princezně Dianě a Imeldě Staunton… (více)

Reklama

Reklama