Reklama

Reklama

Richard (Pierce Brosnan) je úspěšný univerzitní profesor, který se vzdá svého zaběhléno životního stylu – krásných vysokoškolaček na jednu noc - kvůli o mnoho let mladší Kate (Jessica Alba), se kterou čeká dítě. O tři roky později se Kate zamiluje do někoho jiného a odstěhuje se. Zároveň posílá svou sestru Olivii (Salma Hayek), aby zkontrolovala, jestli se Richard dobře stará o jejich syna. Je totiž přesvědčena, že se Richard vrátil ke svému nezodpovědnému bonvivánskému životu. Jenže Olivia se do něj ke svému velkému překvapení sama zamiluje... (Magic Box)

(více)

Recenze (73)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je hezký, že Pierce Brosnan po konci své Bondovské kariéry rozjel tyhle romantické slaďárny a že kolem sebe točí poměrně solidní množství hezkých holek. Tady si to vybrala Jessica Alba a Salma Hayek a alespoň filmu dala nějaký půvab. Jinak to bylo takové jak ze života profesora. Profesor jde sem, udělá tohle a tamto. Pak se přesune z bodu a do bodou b. Dá si pivo a s někým se vyspí. Ráno se probere a jde učit a tak furt dokola. Prakticky žádný příběh, jen slet scén a hezkých hereček. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na muže, co si libuje v bezhlavé promiskuitě, si tvoje čtyři sňatky žádají pár otázek." Pochopil-li jsem to správně, tak romantik je cynik, který s chutí propátrává svým radarem o mnoho let mladší jeskyně. Je-li tomu tak, tak je možné, že i já jsem romantik a tak skvělou zprávu jsem od tohoto snímku nečekal. Čekal jsem pouhou romantickou komedii se sympatickými osobami, které občas pronesou cosi přiměřeně vtipného a nakonec dospějí k názoru, že by spolu mohly provádět ty směšné kopulační pohyby. Tohle jsem nakonec taky dostal a víc jsem od toho snad ani nechtěl. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem nevěděl do čeho jdu a čím mě vlastně snímek zaujal. Nejspíš hlavně tím obsazením. Jelikož Pierce Brosnan je můj nejoblíbenější Bond a Salma Hayek zas dlouhodobá oblíbenkyně. I jako vysloužilý agent umí Pierce naprosto prodat svoje charisma a musím říct, že jsem ani jeho ani Salmu v takové herecké poloze ještě neviděl. Občas film zkouzne do zajetých klišé nebo neuvěřitelných ujetin, ovšem po většinu času jsem se dobře bavil a vychutnával si věsměs povedené gagy a atmosféru prosluněné Kalifornie. Uzavřel bych to asi tím, že u mě prostě Pierce nejde nemilovat. Pro mě fantastické (zjevně) guilty pleasure...85% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Úplně ta stejná letní jízda jako v After The Sunset, akorát o 12 let později s více prošedivělým Brosnanem, který je stále stejně charizmatický a nestárnoucí Salmou, strkajíc do kapsy o 15 let mladší Jessicu Albu. Namísto lupičské komedie tu máme lamentování o životě věčného záletníka, který je v jádru vlastně fajn. Občas legrace, ale povětšinou je to absurdně přitažené za vlasy s nulovou gradací děje. Pár prosluněných záběrů to nezachrání. Oddychovka na úrovni se příliš nekoná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Salma Hayek vypadá dvacet let stejně, což není kritika, ale podezření, že skutečně našla elixír mládí, u Jessicy Alby platí to samé. Ač jí doma pobíhají dva caparti, vypadá furt hrozně teenagerovsky, jen škoda, že už dávno nevyhodila agenta. Jiný agent, bývalá nula nula sedmička Pierce Brosnan zraje jako víno, radost pohledět, jak se mu v posledních letech docela daří (respektive myslím, že ho mnozí po předání bondovské štafety Craigovi odepsali). Tihle tři měli být hlavním tahákem téhle úsměvné romance. Jsou, i když s několika výtkami. Režisér Tom Vaughan chtěl obsáhnout skoro všechno, co dnešní zralé jedince trápí (partnerská nevěra, komplikovaný vztah k otci, problémy s alkoholem, dítě na stará kolena, profesní krize a jiné) a bohužel vše jen načal, ale hlouběji s tím nepracoval. Námět slibný, ale být v rukou schopnějšího režiséra, možná bychom mohli být ještě víc příjemně překvapení. Místy až moc sázel na poloodhalené tělo krásné Salmy i mužný výraz stále pohledného Brosnana, ale víc nepohlídal, co mu před kamerou utíká mezi prsty. Za mě i tak spokojenost. A vlastně i milé překvapení. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nijak objevná ani výjimečná, spíše velmi tradiční romantická podívaná, která bohužel ani není příliš vtipná a troška drzosti navíc by jí prospěla. Nicméně sledovat Salmu Hayek a Pierce Brosnana je zábava a Jessica Alba by měla naštvané ženy hrát častěji, protože je to mnohem zajímavější než zářivé úsměvy a rozjuchané zaláskované hopsání (jako v úvodu filmu). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, která není moc romantická a už vůbec ne zábavná. Jen je, navzdory obsazení, plná protivných a nesympatických postav, které se v situacích šustících papírem chovají jako skuteční lidé - tedy hloupě. A stejně jako skuteční lidé se bezradně plácající v bezcílné marnosti odnikud nikam, aby byli nakonec tou nečekaně nudnou podívanou doslova dostrkáni k povinnému happyendu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Slibný námět, ale zbabrané zpracování. Není to dynamické, akční ani vtipné, a Pierce to celé vypráví, jako by se ho to netýkalo. Salma přestárlá, Alba málo sexy a tu blondýnku co stihne mezi tím, tu zapomněli natočit zepředu. Záviděl jsem akorát západní pobřeží a rezidenci, hrátky na sezení a se zelenou kartou jeden velký trapas. A ani obsah od Magic Boxu neodpovídá realitě. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Možno až príliš obyčajné a ničím nevybočujúce z ošúchenej romantickej schémy. A dosť vzdialené zábavnosti napríklad NÁVRHU. Ale nepozerá sa na to zle... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příšerně napsaný scénář likviduje i charisma Pierce Brosnana. Uznávaný profesor se přestěhuje z Anglie do Ameriky za svou výrazně mladší přítelkyní a jejich synem a musí vzít za vděk prací na škole, kde jeho přednášky nikoho nezajímají, nejméně pak studenty. A pak nastává – ale bohužel zdaleka ne tak rychle, jak to teď napíšu: Blik – partnerská krize, Blik – flirt se skorošvagrovou, Blik- potíže se Zelenou kartou, Blik – lehké potíže s chlastem, Blik – problémy s prací, Blik – potíže s otcem, Blik – totálně nesmyslné zakončení. Zhruba tak hlubokým prožitkem to vše působí, takže osudová láska ke skoropříbuzné je nejenomže neuvěřitelná, ale skoro i nepostřehnutelná, jak je rychle odbytá. Zdálo by se z výčtu, že snímek nabízí mnoho motivů, což sice jo, ale tak nevýrazně, nezáživně zpracované, že je skoro utrpení film přežít. ___ Láska po anglicku je nechutně zvětralý a vychladlý čaj. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem měl výjimečně při výběru filmů v RegioJetu šťastnou ruku. Tenhle film se sice tváří jako romantická komedie, ale v podstatě je docela sžíravou kritikou rozdílů mezi pojetím radostí života v Anglii a v USA. Mezi místem, kde jedna pinta znamená dobrou zábavu, a místem, kde vás za její požití zatknou, vláčejí nápravnými kurzy, přišijí vám kde co, dítě odeberou, deportují, a kde mimochodem studenti jsou jen blbí a blbější. Nehrát v tom Pierce Brosnan a Malcolm McDowell, šel bych s hodnocením níž, už jen proto že obě femme fatale jsou mi tady z duše protivné - a taky už holky stárnou, takže jim tu sesterskou lásku plnou hašteření moc nevěřím. Jinak se to rozjíždí dost pomalu, začátek mne moc nenadchnul, ale pak jsem zjistil, oč tvůrcům šlo a jde, a od té chvíle mne film začal bavit. A protože to jako má být romantická komedie, je jasné, že všechny prohry a průšvihy pana profesora jsou přechodné a že se k synovi zase vrátí - a o to víc je to potěšující. Včetně toho, který celý život na rodinu kašlal, aby ji pak nakonec spojil poněkud neobvyklým způsobem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nekonfliktní romanťárna, která sice nenadchne, ale ani neurazí. Brosnan se v romatnickém žánru pohybuje tak trochu jako slon v porcelánu, ale i tak působí snesitelně, Jessica Alba si i tady vystačila bez mimiky, nicméně občas se na ní kouká dobře a Salma je kus, který s přehledem strčí do kapsy 90% o polovinu mladších hereček. Jedním okem tam a druhým ven, ale čas s filmem strávený za ztracený určitě nepovažuji. 55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Romanticka vztahovka v ktorej vôbec nefunguje chemia medzi postavami a v divakovi nedokaze vyvolat ziadne emocie. Skoda hviezdneho castingu, ktory nema prilezitost cokolvek zaujimave predviest. Vysledkom je strasna nuda 4/10. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Víte, proč muži skutečně otevírají ženám dveře ?? Koukáme vám na zadek.." Stejně zábavné jako v důsledku nesmírně hloupé.. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Na tento snímek jsem se opravdu dlouho těšil a zrovna zde touha předchází pád. Tak trochu jsem doufal, že mezi Brosnanem a Hayek zafunguje chemie podobně jako v Když se setmí z roku 2004, což o to, ona by i zafungovala, ale příběh byl vystaven, dosti nezáživně. Na Jessicu Albu jsem se taktéž těšil, ale dokázala mě akorát tak iritovat po celou dobu filmu. Kdyby se to točilo pouze okolo milostného trojúhelníku ústřední trojice, přidala by se hromada kuriózních situací, jak by se z toho anglický učitel romantismu snaží dostat, tak by to obstálo mnohem a mnohem lépe než v současné podobě. P.S. Salma Hayek našla fontánu mládí, jsem o tom přesvědčen!!! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jako romantický film je to celkem strašné, ale jsou tu natolik zajímaví herci, kteří mě dovedou dostat jen svou přítomností, že jsem si na tom alespoň trochu toho, co mě bavilo, našel. Malcolm McDowell je můj dlouhodobý oblíbenec a Pierce také, od té doby, co přenechal Bonda Danielu Craigovi. Ale stejně je tady největší výhrou Salma, která je pořád neskutečně sexy a nádherná. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Nešťastnou zhodou náhod som bola 14. februára odkázaná na program v televízii a tak som sa dostala k tomuto špeciálnemu vysielaniu na Valentína. Je to plné gýčových momentov, ktoré len veľmi sťažka striedajú tie úsmevné a ten slovenský dabing tomu naozaj nepridal, bohužiaľ. Kto s kým šťastne skončí, na to prídete ešte pred prvou reklamou (a to je čo povedať, pretože TV JOJ nimi naozaj nešetrí) a nejakého originálneho momentu sa nedočkáte. Tak ani zbytočne nehľadajte a radšej si užite nádhernú časť Kalifornie, krásne ženy a sexy Brosnana. Ako ten chlap môže v šesťdesiatke vyzerať takto, to mi hlava naozaj neberie, ale vôbec sa teda nesťažujem! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vcelku obstojné, aj keď treba uznať, že celý film držal nad hladinou najmä skvelý výkon Pierca Brosmana a jeho postavy flegmatického Richarda so sviežim britským humorom. Čo sa však týka príbehu a jeho schémy, tak to bol bohužiaľ čistý priemer, hoci základ dejovej línie mal oveľa väčší potenciál ako sa napokon v skutočnosti podarilo naplniť. Príjemnú atmosféru dotvárala sympatická Olivia (Salma Hayek). *Spoiler* Naopak, totálne sebeckou postavou celého filmu mi prišla Kate (Jessica Alba), ktorá sa tvárila ako keby je najsvätejšia, pritom bola maximálne sebecká a súdila iných za to, čo sama predtým spravila tiež. Nech sa nikto na mňa nehnevá, ale Kate mi prišla ako nehorázna krava... Škoda tej predvídateľnosti, ale inak ten film asi nemohol ani skončiť. ()

Reklama

Reklama