Reklama

Reklama

Skautův průvodce zombie apokalypsou

  • USA Scouts Guide to the Zombie Apocalypse (více)
Trailer 1

Tři skauti a dlouholetí přátelé spojují své síly s drsnou servírkou, aby se stali tím nejnepravděpodobnějším týmem hrdinů. Když jejich město zpustoší invaze oživlých mrtvol, je na čase složit toho nejdůležitějšího bobříka ze všech a pomocí skautských dovedností zachránit lidstvo před zombie zkázou. (Magic Box)

Recenze (385)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sice se řadím k těm co se domnívají, že pro dospívající chlapce existuje řada jinších zábav, než v neználkovské hučce dělat objekt touhy skautským vedoucím, kupříkladu lízání olovnatých barev na čas, ale ukazuje se, že i toto má své plusy. V případě úniku zombizačního syfla z přísně nestřežené laboratoře tak otravné degeny odmítne pozřít i beznohý popelář v pokročilém stádiu rozkladu. Film sám sebe přehnaně ,,nežere" a nárazově působí i pousmání. Což věc je dobrá. Nyní mi omluvte, jdu si našít odznáček mladého komentátora a pak zkusím ulovit nějakého bobříka. Dámy, namydlit! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná teen jednohuka, která se sice bohužel neobejde bez pár trapnějších chvilek, jakmile ovšem začne hlavní trojice využívat své skautské dovednosti, je o zábavu postaráno. Herci jsou sympatičtí, gore je výživné a najde se zde i pár skvělých nápadů. Navíc to na mě dýchlo takovou tou atmosférou oddychových "prcičkových" komedií, které už se dneska tolik netočí. Prostě žádný zázrak, ale jednohubka jako dělaná pro nějakou kalbu, fungují tito skautíci na jedničku. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Standartní blbost pro náctiletý a nic co by mě vytrhlo z klidu a občasnýho zívání. Sem tam jsem se uchechtnul, občas dobrej vtípek nebo pěkná likvidace, slušná kamera a pár dobrých nápadů. Dal bych slabý 3*, ale po pravdě už mě nebaví koukat furt na to samý co tu bylo stokrát a v lepším provedení. Navíc když už zombie komedie, tak mi o dost víc šmakuje osmdesátkovej černej humor, než prvoplánovitý puberťácký fórky. Řečeno slovy klasika : Na tohle už jsem moc starej. Tak co se mnou? Asi odstřelit, tyhle trendy nechytám.45% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Ty vole, tys sejmul Bambiho!" Poněkud nevyvážená komedie s výborným rozjezdem, ubíjejícím skautingem a večírkovým masakrem. ,,Já musi, musi, musim...sah sem si! ale asi silikonky..." Zombie jelen, zombie kočky, zombie město, natahovací (a následně utržený) pinďour, trampolina a skákající zombie. Nejvíce se mi líbily právě ty drobné vtípky mimo obraz - nakukující zombie při první puse, zombie na tříkolce a podobně. Jinak stále nemohu přijít zcela na chuť zombíkům, co běhají rychleji než živí...uznejte, jak může člověk po smrti své tělo zrychlit? V tomhle jsem měl, vlastně mám raději osmdesátky. Jako vždy mě nenadchlo digitální gore, songy (kromě téměř kultovní skladby od Scorpions) nebyly zrovna moje káva, ba co dím, byly strašné, ale chvílemi jsem se bavil. 3,5* ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podle dobrého hodnocení (66 % je pro mě na zombie-teen komedii kvalitní hodnocení) jsem do toho šel a vcelku se těšil, že to bude zábavná a netradiční jízda, ale bohužel mě to nijak zvlášt nedostalo. Má to dobrý momenty, ale jako celek to nebylo nic extra a hlavně to bylo zas na jedno brdo jako podobné kousky. Ke konci jsem se celkem nudil, takže tři hvězdičky jsou ještě solidním zhodnocením. 55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Výborný počin, který se ze začátku drží při zemi, ale postupem času nabírá na obrátkách a vyvrcholí dokonalou extází. Postavy si zamilujete, je tu tolik vtipných scén, že nedokážete vybrat, která byla nejlepší, rozhodně se zařazuje mezi nejlepší ve svém žánru. Za mě velká spokojenost! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Milá Vlčata, Světlušky a Skauti. Dobře se od Roverů a Rangerů učte, protože až přijde zombie apocalypsa, bude se vám každá dovednost hodit. Čím více získáte odznaků na cvičišti, tím více skolíte zombíků na bojišti. A že jich tam bude! A pokud dojdou zombíci, jsou tu domácí mazlíčci v podobě zombie koček - stejně krvelačné, jako byla jejich panička než jste ji zasouvacím oknem usekli hlavu ! Horor tohle není ani náhodou, tohle je čistokrevná komedie. A dokonce je to už skoro parodie na všechny postapo zombie filmy. Hlavní tíhu na svých bedrech v tomto filmu má skautský oddíl v počtu tří členů a jedna dlouhonohá dvacítka, která se k partě připojí cestou. Zápletka je tak jednoduchá, jak jen u zombie filmů může být. Městem se z vědecké laboratoře roznese zombie nákaza, která se přenáší kousnutím. Samozřejmě mrtváka. Po kousnutí je i z vás mrtvák (vlastně nemrtvák) a máte chuť kousat také. Ale jen ty nenakažené, nekousnuté. Skautíci jsou na štěstí v lese na bojovce, když první pokousaní se rozprchnou do ulic. A tak oddíl tváří v tvář bestiím nejenže je nucen bojovat o holé životy jaho členů, ale také se snaží najít tajnou disco párty aby z ní mohl zachránit zúčastněné. Problém je v tom, že je párty tajná a i když jeden ze skautíků dostal popis, kde to má být, zjišťuje se, že to byla falešná stopa vedoucí na městskou skládku, protože ten co adresu sděloval neměl zájem aby na disco přišla parta v khaki košilích a šortkách... Svým zpracováním film nedělá žádnou ostudu svým nákladnějším bratrům. Sice nečekejte žádné vyrabované ulice s hořícími auty, ale zombíci a hlavně jejich rozličné likvidace jsou znázorněny stylově jak se u tohoto žánru sluší. Humor osciluje, ale řada vtipů byla výborná a některé nápady byly velmi originální což jako milovník tohoto žánru umím ocenit! Dávám za v lese tři sebrané odpadky! * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Christopher Landon sa tu síce len rozbieha, ale Scouts Guide to the Zombie Apocalypse je nadupaná béčková chlapčenská fantázia so sprostými dialógmi, krvavými mordami a prepáleným príbehom o dospievaní. Až je škoda, že Landon a spol s týmito motívmi nepracovali viac a o niečo vážnejšie (napr. ako s nimi v podobne šialenom príbehu narábal McG v The Babysitter). ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Ta evidentní přisprostlost u zombie žánru mě moc nelákala a navíc mám moc rád Zombieland a tohle na mě působila jako laciná kopírka... Ale byl jsem hloupý. Tohle je ve skutečnosti vynikající svébytná zombie komedie. Fajn příběh plný puberťáckého humoru doopravdy funguje. Je to ujetý, sprostý, je tam hodně brutality i nějaká ta nahota, ale zároveň to stále funguje i jako dobrodružství party kamarádů, jejichž přátelství je v ohrožení. Nenechte se zmást, tohle není jen nějaká bláznivá parodie, ale poctivá a dobře natočená komedie. (8/10) ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Těsně po tom, co jsem dostal nášivku za Vyjebání Dvou Světšlušek, bez ohledu na to, že jsem nesplnil Vykouření Vedoucího, jsem si dal lehký oddech. Vypral jsem si zacákanou košilku, Šáteček jsem schoval do rohu. Stojí mezi golfovými holemi strýce Helmuta...Ti nemrtví, kousaví, ejakuláti mě nedokážou zastavit . Já jsem skaut, kdo je víc? ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná zombies komedie, což bohužel není zbožím zas až tak vzácným, k čemuž se váže i tuhý konkurenční boj. Top kvalit Zombielandu nebo Juana, pobíječe příbuzných Skauti nedosahují. Je způsobeno to především faktem, že je prostě jednodušší vyrobit pubertální humor než humor (ne)korektní. Tím tady nechci pronášet fotrovský rozumy, jen poukázat na ten rozdílový kvalitativní bodík. Jinak je samozřejmě o zábavu postaráno, takže jakýkoliv hejt odmítám. I když humor ve vztahu k výše zmíněnénu skřípne, gore je jako základ úspěchu propracovné, příběh po klišoidní scénáristické lince vygradovaný, takže i když se mouchy najít dají, v rámci subžánru se můžete těšit na chvalitebnou zábavičku. Pokud Chris Landon vydrží u hororu, což si bohužel nemyslím, tak z něj třeba něco bude. Kvalitativně rovnocenné s letošními úpírskými Bastardy. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhšom čase teen hororová komédia, ktorá má ambície zabaviť aj staršieho diváka. Šialené a uletené. Niektoré scénky sú tak bizarne hlúpe, až je to vynikajúce, mal som čo robiť aby som výbuchy smiechu držal ako-tak na uzde. Ale nie vždy sa to podarilo, napr. scéna s penisom mi ostane v pamäti hodne dlhý čas. Ešte šťastie, že máme skautov, poslednú líniu obrany planéty Zem. Lord Powell by mal zo snímku veľkú radosť. 80/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, kterou jsem si pustil s velkou chutí - ten film jsem zatoužil vidět okamžitě, jakmile jsem se dozvěděl, že existuje. V rámci žánru mi to přijde velmi dobré a fandové podobných filmů si zde jistě přijdou na své. Na Sarah Dumont se kouká více než dobře, ostatní herci vcelku plní, co se od nich očekává, a až na ojedinělé výjimky ten film naštěstí nikdy nesklouzne do nějaké vyložené nechutnosti, ze které by se chtělo člověku zvracet, což kvituji s povděkem (tou výjimkou je scéna, kdy ten tlusťoch sedí na hajzlu a utírá si zadek - to jsem fakt vidět nemusel; jinak o výčet zdařilých scén se už postarali kolegové ve starších komentářích). Věřím, že toto je film, jehož natáčení si tvůrci užili a který se bude návštěvníkům letošního Festivalu otrlého diváka hodně líbit. Vidět film tam a po pár pivech v sobě, zřejmě bych neměl problém jít i na plné hodnocení. UPDATE 20. 2. 2018 - Na druhé zhlédnutí už mě to tak nebralo. Ten film je prostě příšerně debilní, herečtí představitelé všech skautských rolí jsou neuvěřitelně odporní a nesympatičtí, celé je to strašně klišoidní, předvídatelné a americky stupidní, a aby si to člověk užil, musí zcela vypnout mozek. Sarah Dumont mě ovšem brala snad ještě víc než prve, takže hlavně ona to podle mě zachraňuje, a škoda, že tam nemá víc hereckého prostoru (obecně mi je líto, že ta holka v podstatě jinak moc nehraje, a na nějakou větší slávu to už asi nevidím, vzhledem k tomu, že už jí je 31 let - škoda, tělo má jako bohyně). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak od Ch. Landona jsem zatím viděl filmy: Feťáci, Disturbia - což jsou 3 hvězdičkový filmy a ještě Abnormal pasivity 2,3 což jsou filmy nad hranicí odpadu ( aspoň za mě ). No a tímhle filmem svůj stín rozhodně nepřekoná. Rozhodně to není špatný, ale film má jak spoustu vydařenejch a vtipnejch scén tak i spoustu nudnejch,a slabších pasáží. Navíc si myslím, že hlavní trio skautů mohlo být vybráno rozhodně líp a to se týče i hudby. Samotný finále je sice hodně krvavý, ale místy taky hodně zmatený a nepřehledný. Výsledkem je tak průměrnej snímek, kterej nadchne spíš mladší obecenstvo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu rozhodně žádnou příručku potřebovat nebudete. Spojení absurdního humoru s hororem nic takového nevyžaduje. Děj je obzvláště prajednoduchý, nemá žádné kličky, divák bude leda tak maximálně kličkovat mezi hordou plouživých i rychleji se pohybujících mrtvolek, a nastavené tempo si zdárně drží až do konce. Tři skautíci, o které by si ani žádná skautka neopřela ani kolík na stan, zde za doprovodu moderních hudebních hitů, i nějaké té klasiky, kosí zombiky všemi dostupnými prostředky a při tom jim pomáhá vnadná servírka ze striptýzového baru. A aby to nebylo málo, utrousí i nějakou tu vtipnou hlášku. Zbývá dodat, že herecké obsazení je trefné. Skauti jsou sympatičtí, Sarah Dumont v obtaženém tričku dostala ke své roli jednoduché zadání, a sice tvářit se sexy. Nutno podotknout, že jí to jde. Všichni čtyři jsou vůči nákaze nějakým zázrakem imunní. A nyní k tomu hlavnímu, čím tenhle film disponuje. Scenárista a režisér Chris Landon se urval ze řetězu a dost se vyřádil. Jeho režijní práce připomíná nadšeného debutanta, který dostal ucházející rozpočet na film a volnou ruku v jeho realizaci. Určitě si byl vědom, že nebude snadné přijít s něčím inovativním. Z filmu tedy udělal absurdní krvavou směsku, která se pohybuje na hraně parodie na zombies žánr. Nejvýraznějším atributem je gore, se kterým se nešetří. Pokud si nějaký těžký intelektuál odfrkne (a že si odfrkne), že tohle není duchaplný film, tak bych oponoval tím, že režisér nechal duchaplně vyniknout rozkládajícím se vnitřnostem, tudíž byl velice duchaplný. Když k tomu přidám duchaplné snímání sexappealu Sarah Dumont a Halston Sage, jedná se v podstatě o velice náročný snímek. Náročný v tom, jestli divák tu vydatnou porci gore, sympatických blbů a luxusních krasavic (pérem) ustojí. Jednotlivé scény mají originální rozměr. Sice se skoro v žádném případě nedosáhlo vnést do scén napětí, neboť v prvé řadě dominoval extrémní humor, ale vycházelo to. Vytýkám filmu slabší závěr. Ten vyvolal dojem, že tvůrcům nevyšel rozpočet, a tak se to celé rozhodli kvapně ukončit. Nulové napětí a především nepříliš zajímavý záměr stál film hvězdičku do plného počtu. Ovšem prezentace i kombinace kvalitního gore - poprsí (pod tričkem) Sarah Dumont - originálních a vtipných nápadů je vskutku pozoruhodná. 80% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Docela pohodová hororová komedie spíše pro mladší publikum, s dobře vybalancovaným poměrem dobrých/trapných vtípků... Postavy jsou napsány v pohodě, všichni hrdinové jsou v zásadě sympatičtí, povedeného gore a ke konci opravdu výživného se divák taky dočká, takže v mých očích docela kvalitně strávený čas... Bod navíc za zombie ujíždějící na Brittney Spears... ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších hororových komedií, které jsem v poslední době viděl. Film si po celou dobu udržuje docela svižné tempo, takže nemá čas začít nudit. Pěkné je, že se většinu času neřeší nějaké rodinné nebo citové sračky. Prostě výborná komedie, kterou každému doporučuji. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Trošku překvapivě se jednalo o velice vtipnou zombie záležitost. Hlavní tři skautíci jsou šikulové a rozjíždí opravdu velkolepou jízdu. Ta ošklivá barmanka byla ve filmu snad i trošku navíc. Potěšila mě i minirolička Arnoldova antikoncepčního selhání, které prozatím kouzlu steroidů nepropadlo. Ideální kousek, pokud se zrovna poohlížíte po něčem příjemném a oddechovém. Vtípky jsou sice jednodušší, ale úderné. Slabší čtyři. ()

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama