Reklama

Reklama

Skautův průvodce zombie apokalypsou

  • USA Scouts Guide to the Zombie Apocalypse (více)
Trailer 1

Tři skauti a dlouholetí přátelé spojují své síly s drsnou servírkou, aby se stali tím nejnepravděpodobnějším týmem hrdinů. Když jejich město zpustoší invaze oživlých mrtvol, je na čase složit toho nejdůležitějšího bobříka ze všech a pomocí skautských dovedností zachránit lidstvo před zombie zkázou. (Magic Box)

Recenze (385)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla ukrutná hovadina. Přesto místy skvěle zábavná. Už trailer mi říkal, že u tohodle se zasměju, ale nečekal jsem nic velkého. Začátek dává jasně najevo, že tohle bude absurdní blbost, tak to prosím lidi neberte vážně. Jasně, výtečnému Zombielandu (2009) to nesahá ani po kotníky. A některý humor je už trošku na hraně. (Prsa strážnice, trampolína nebo ožužlávání zadku) Asi u třech míst jsem se smál jako, že to bylo vážné dobré a několikrát jsem se pousmál. Herci jsou sympatičtí, i když neznámý. Logan Miller háže každou chvíli nějakou vtipnou hlášku. Takže jo, já se docela bavil, ale znova bych to vidět nepotřeboval. Je to přesně takové jako očekáváte, třeskně ujetá filmová hororová jízda plná zombie, krve a přiblblého humoru. Nic víc, nic míň. (60 %) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dve krásne baby, parta sympatických chalanov a niekoľko lahodných scén, ktoré nešetria krvou, nápadmi a vtipmi. Som milo prekvapený, že niečo takéto vzniklo a ubehlo to mojej pozornosti. V zásade tradičná žánrovka, ktorá má obrovskú výhodu, že sa na nič nehrá. Preto aj zombie mačky som dokázal hravo prekúsnuť, pretože to do takejto vtákoviny patrí. Mám rád filmy, čo majú nadhľad ale zároveň nie sú prehnane citovo vydierajúce alebo scenáristicky hlúpe. Po Zombielande sa jedná o rovnako slušnú chuťovku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zombie film pre pubertiakov. Ma to svizne tempo, technicka stranka je na urovni, rezia je kvalitna, akcne sceny su prehladne a gore sceny stavnate. Lenze je to v takom prizemnom pubertiackom style z ktoreho som uz vyrastol a väcsina vydarenych vtipov bola v trailery (niektore dokonca len v trailery a do filmu sa nedostali). Takze po skvelom trailery som nedostal ultimativnu bombu ale len prijemnu jednohubku. P.S. Konecne to vo filme neschytal pes ale mačka. Cool. :) 6/10. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Kombinace zombie komedie a skautských teenagerů by mohla některé morousy odradit, ale sám jsem byl překvapen, jak se podařilo celkový nádech skvěle vyvážit. Znamenitě odsýpající tempo, vtipné (nikoliv trapné) nápady a nářezová akce plná rudých cákanců krve. Škoda, že ne tolik inovativní jako předloňský Wyrmwood, ale o to víc zábavnější a scénářem ucelenější. Z mého obrovského nadšení neváhám jít na plný plyn, protože mi vůbec nic nechybělo a závěrečnou scénou na diskotéce jsem si malinko vzpomněl na kultovní Braindead. Neměl jsem ani pomyšlení o vlezlosti chování hlavních charakterů, protože byli přirozeně sympatičtí a srandovní svým vzezřením ve skautských uniformách. Tak akorát ujeté a nadsazené, že byla radost sledovat. Dal bych si to hned znovu! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dost vtipná zombie teen komedie s několika opravdu vtipnými scénami a hromadou hlášek. Dynamická, pubertální, notně sexistická a pořádně krvavá. Místy trochu nevyvážená, ale po většinu času hodně zábavná. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Pár skvělých nápadů - krvoproud z lahve v hlavě, Britney Spears, Scorpions v závěru, zombie orálek, zábavný gore, pěkný holky a vůbec venkoncem sranda s převelikým nadhledem, ale druhý Zombieland z toho rozhodně - a ani zdaleka není. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jsou tři, chodí do skauta, kamarádí se od útlého dětství. A zatímco jeden plní bobříky s nadšením sobě vlastním, druhý by raději nějakého bobříka pohladil a ten třetí by rád obojí. Puberta holt dělá čáru přes rozpočet každému. Kamarádský rozvrat je však záhy zažehnán, město je v ohrožení, zombíků přibývá a je třeba začít vyjednávat. Rychle a drsně. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

´´Tak poďme na to!´´ Povedali si zrejme tvorcovia filmu potom, čo ich napadlo zrealizovať poctu zombie ( či iným hororovým ) spektáklom. Lenže napísať scenár plný odkazov, humoru a gore nieje všetko. Treba mať ten správny cit pre rozlíšenie medzi paródiou a komediálnym ladením. Škoda! Opäť! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Túto zombie komendiu proste milujem. Je presne táka ako má byt, v normálnom svete lúzri sú killeri zombies a tí čo sú akože pani, padnú ako prvý a jedno, že či si pán skaut alebo más dva metre, pôjdeš je na to zákon. Bavil som sa, sympatický herci, parádne masky a brilantne stavnate gore, viac si ani priať nemozem. Nemusím byt až tak mladý, aby sa mi tento film páčil i keď napríklad na diskotéke by film mohol ponuknut viac, tam sme toho veľa nevideli, kedže film sa sústredil na pár postav a ostatne mu bolo u riti a mne to bolo celkom jedno, bavil som sa.Takéto zombie srandicky ja rád, k smrti rád.. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Christopher Landon's Guide to the Funny Teenage Zombie Comedy. Nič som od toho nečakal, aj vzhľadom na to, že Landon predtým natočil akurát nevýrazný spin-off Paranormal Acitivity, no a nakoniec veľmi príjemné prekvapenie. Zombie sú poslednú dobu takmer všade, čo ma za následok, že s tými lacnými, trápnymi príspevkami do subžánru sa roztrhlo vrece a preto keď človek občas natrafí na fajn uletenú, vtipnú komédiu, nevidím dôvod byť k nej prehnane kritický. Je to síce mierené prevažne na náctileté publikum (aj keď verím, že aj v skutočnom živote by poniektorí boli schopní namiesto od mŕtvoly utekať sa s ňou najprv odfotiť na Facebook), ale čakať od filmu s názvom Scouts Guide to the Zombie Apocalypse akokoľvek sofistikovaný humor snáď nikto nemôže, takže ja akýkoľvek výrazný hate odmietam. Medzi teen hororovými komédiami posledných rokov sú práve Skauti bez problémov pozerateľní. Vyslovene trápnym scénam sa vyhýbajú, majú niekoľko správne úsmevných scénok, dobrých hlášok, ešte aj občas solídne gore scénky a navyše nanajvýš znesiteľné a sympatické ústredné trio postáv (hlavne u toho Tyea Sheridana je obdivuhodné s akou ľahkosťou dokáže hrať vo vážnych drámach, aj v takýchto odľahčených blbostiach), čo v tomto žánri ani náhodou nie je samozrejmosťou. Úroveň Zombielandu to samozrejme nedosahuje, ale zároveň to nerobí zombie komédiám ani žiadnu hanbu, práve naopak, jedná sa o jednu z veľmi mála funkčných zombie komédií. Dalo by sa tomu asi vytknúť tisíc vecí, ale prečo to robiť, keď to je našlápnuté od začiatku do konca, dostatočne vtipné, občas príjemne nápadité a ako taká zábavka, pri ktorej sa dá vypnúť na deväťdesiat minút mozog a baviť sa úplne dostačujúce. Len škoda, že tie zombie mačky tu boli tak krátko :-) CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Měl jsem k tomuto filmu v hlavě připravený skvělý "roast", že SGttZA je dílo, které neví jestli má jít cestou sentimentální nebo absurdně humornou, vážnou nebo komickou. Že SGttZA je ten typ kamaráda, který se vás na pohřbu vaší babičky zoufale bude snažit rozesmát vyjmenováváním intimních tělesných partií. Že SGttZA je odpad. Možná je. Ale větší pravděpodobností je, že už nejsem cílovka, která by hltala tento typ perverzní coming-of-age pussy-hunt tvorby. To ale není důvod zatracovat to, zvlášť, když i v mé historii zde na ČSFD by se pár takových našlo s ne zrovna nízkým hodnocením. Zkusíme na to jít objektivně - najdou se tu některé konvenční nedostatky v uvěřitelnosti typu "která z těch opic v té laboratoři se zombie virem zaměstnala toho uklizeče?", "Takhle podle mě auto po srážce s jelenem nevypadá." nebo "Pokolikáté je těsně hrobníkovi z lopaty budou zase zachraňovat?" Pokud se přes to dokážete přenést, čekají vás jatka, plnočelná nahota (dámská i pánská), nějaký ten vtípek, i tolik skautských dovedností, že si film své jméno zaslouží. P.S. Pozorně sledujte, když si někdo z postav na obrazovce vyfotí "selfie", má to sympatickou skrytou dohru. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Přesně,jak tady většina lidí uvádí,moc jsem od tohoto filmu nečekal,tím spíš jsem překvapen,jak zábavné to doopravdy bylo.Hlavní hrdinové jsou docela sympatičtí a samozřejmě jsou to skauti.Komediálně pojaté zombie filmy mám rád,notabene filmy,které se povedou.První půlka filmu je taková nudnější,ale pak se rozjede na neskutečné otáčky.Bylo zde i pár výborných hlášek,ale některé mi přišly už docela trapné.Na Zombieland to sice nemá,ale i tak dobrý zombácký film.Za mě 75% ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu takové malé guilty-pleasure, ale né úplně plnohodnotné! Přitom několik scén a nápadů hlásali, uděláme si to podle sebe a vy budete čumět!!! Ikdyž jsem měl vcelku rád ústřední trojici, tak nijak zvlášť se neprojevila. Doufal jsem, že budou mnohem více používat triky ze Skauta. Potěšila Sarah Dumont v roli alfa-samice a taktéž brutalita některých killů. Ale nemohu se zbavit dojmu, že to mohlo být lepší, že si tím dramaturgové mohli trochu více vyhrát, potenciál tam byl! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem to, co jsem očekával. Docela dobrou hororovou komedii, která je říznutá povedeným gore, jež je v některých scénách pravdu parádní. Ale ještě lepší je scéna, kdy jeden ze skautů visí z okna. Na tu se nezapomíná. Hororová komedie, která je relativně originální a která ukazuje, že s těmi zombie to pořád ještě není tak hrozné a že se najdou zajímavé filmy. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

To bylo tak neskutečně pitomý, až to bylo dokonalý :-)) Takže doporučuju vypnout obvody, pohodlně se usadit, obklopit se hromadou dobrot a připravit se na parádní jízdu :-)) Jízdu od začátku až do konce, plnou zábavy, nechuťáren, ultra rychlých zombíků a emerických rychlých šípů, kteří se ze všech situací v duchu MacGyvera vylížou. Pokud pojedete ve stylu fun&relax, nemůže vás tahle hyper zombie podívaná rozhodně zklamat. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Bohužel přesně to, co jsem čekal. Hodně ujetý, málo vtipný a málo krvavý. Chybělo mi tam víc nápadů, více exteriérů i interiérů. Takto to byl jenom lineární posun z místa A, kde se vybíjí zombíci k místu B, kde se pro změnu likvidují zombíci. Nicméně herci jsou sympatičtí (obzvlášť hérečky) a celé to pěkně odsýpá. Na jedno zhlédnutí ujde. ()

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama