Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 4

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Recenze (192)

verbal 

všechny recenze uživatele

Přechytřelí umaštění nešukové, nehezcí esoteričtí psychotici, přirostlí předkožkáři a sebestřední zbuznělí rozumbradové, vyhýbejte se tomu, prosím, jako jeptiška falickým útvarům! Klasická jednoduchá čistokrevná akční zábava s koulema, kde hustý charismatický dvoumetrový negr ve službách Síajej zachraňuje Roba Stárka před zkorumpovaným žabožroutským establišmentem, není rozhodně Trýr ani Yňáriju, mohlo by vám to ještě víc poškodit pleť, zdvojnásobit lupy či způsobit maligní bujení už tak přemnožených pozérských muněk a zbytečně tomu zase budete hystericky kurvit rejtyng. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Už tam chyběla jen BISka. Podle tohoto filmu je Paříž místem kde bydlí jen teroristi, tajné služby už chápu proč se Gerard Depardieu odstěhoval z neklidné Paříže do ráje na zemi Čečenska. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Idris Elba je v tomto filmu tvrdej jak třetihorní žula a podle toho taky jedná. Zajímavej akčňák bez špetky emoce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $50,269Tržby Celosvetovo $14,857,808▐ keď sa to neberie moc vážne tak tie Takenovské eskapády od Idrisa Elbu sa dajú aj užiť, akcia fajn, má to drive /70%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Škoda že Idris Elba nemá víc akčních rolí. Sedne mu to. Má charisma, hlubokej hlas a když mlátí lidi svejma obříma prackama, tak se na to dobře kouká. Richard Madden byl jako kapsář taky ok. Scéna v baru, když ukrad peněženku individuu s učesem á la Mozart, byla fakt povedená. Prostě příjemnej film, jen mi trochu vadilo to vyhrocený protestování. Btw potitulková píseň nazpívaná samotným Idrisem Elbou je jedna z největších zhůvěřilostí, co jsem kdy slyšel. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“NEJSOU TO TERORISTI, JSOU TO ZLODĚJI!“… /// Michael by z fleku mohl patřit k Podfukářům. A díky svýmu chmatáckýmu umu má bombu. V medvídkovi. Takže za pár okamžiků je podezřelej z terorismu. Naštěstí (pro něj i pro nás) se objevuje drsňáckej Idris Elba, kterej ze sebe nemíní dělat kreténa, takže to béčkově válej a mně tím bavěj. Já tyhle francouzský jednohubky můžu. A že v nich není o náhody nouze? Inu, svět je malej... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Lžu, podvádím a píchám lidi jen proto, abych dostal to co chcu. 2.) Nevadí mi, když je příběh píčovina, hlavně že to vodsejpá. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francouzi a akce jde zkrátka dohromady a i zde to slušně ladí. Idris Elba je správně drsný, ale mile překvapil i Richard Madden v roli kapsáře a je paradoxem, že scény s kapsářstvím jsou zajímavější než ty akční, kde mi chyběla větší drsnost a rkové provedení. Pozitivem je i svižné tempo. Fajn jednohubka, ale na 4 mi to nevychází. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hodinu som sa sám seba pýtal „To je Robert Downey?“. Ale jasné, že nebol, na takéto blbosti slávny Iron Man nemá čas. Bastille Day vyzerá ambiciózne, ale je to rovnaká nudná, nezáživná a neinteligentne prekombinovaná chujovina, ako Criminal s Costnerom. Hrá sa to na neviem čo, ale je to obyčajné, tuctové béčko. Už seagalovky ma bavia viac, než takéto filmy, ktoré sa na niečo hrajú a pritom sú ešte nudnejšie, ako seagalovky, ktoré sa naozaj na nič nehrajú. Nesympatický Idris Elba sa s nezáživným poskokom potuluje po francúzskych uličkách a rieši teroristický útok, ktorý v skutočnosti nie je teroristický útok. Od ničoho k ničomu a ešte ďalej. Ach. Veľké problémy sa riešia náhodami ako zo Zvieratkova (poskok potrebuje vedieť, kde osoba X ukryla osobu Y, vojde do baru, kde je osoba X zamestnaná a tá práve v tej chvíli šéfovi povie „sory, že meškám, ale musel som u seba ubytovať kamošku“). Watkins nikdy nebol kvalitný hororový režisér (Jazero smrti je strašné, na Ženu v čiernom sa dá pozerať), ale i tak nechápem takýto rozsiahly žánrový úkrok. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Lehkovážný akční krimi na který jsem díval ze dvou důvodů - Elba a kontroverze zapříčeněná aktuálním děním ve Francii v době (ne)uvedení do tamních kin. Upřímně nijak neurazí, ale ani nestojí moc za pozornost - krom hlavního představitele je film plný zapomenutelných ksichtů a v dění asi neupoutá víc než jedna dobrá honička po střechách Paříže. Čajíček. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Krásně přehledný, věděla jsem, která bije, akce akorát pro můj naturel a oba kluci mně byli sympatický. Ano, já se bavila a to je u akčních filmů někdy můj problém. Jednohubka jak vyšitá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak přesně smrdí tajná služba?" Tak to vím úplně přesně - hodně. A tady je tedy ta francouzská ještě smradlavější než americká klasika. Nicméně černý, nedbalý a nezodpovědný agent Briar mě naprosto nadchnul a to nepíšu proto, že mě právě drtí koule svou pistolí. Jeho nekompromisní jednání, hláškování, odebírání pistolí i plynových masek bylo prostě zábavné a já jsem si nechal akčně vypláchnout mozek s velkou chutí. To ostatní se Briarovi nemohlo rovnat, ale zkouška z kapsářství se tomu alespoň přiblížila. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka Elba/Maden se sice do análů buddy movies nijak výrazněji nezapíše (ačkoli Elbovo charizma film hodně táhne), taky zrežírovano je to zcela rutinně, ale scénář i akce jsou fajn. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Do puntíku skvělý akčňák. Dále SPOILER. Jen jsem nepochopil, proč je to o tom, že terorismem si francouzská policie kreje svý levárny, když zrovna v této době je tam válcují ručníkáři. Ve filmu se neobjeví ani jeden ručníkář. Úplně jsou od toho dištancovaní a neustále se tlačí na to, jak si to dělaj Francouzi sami, leda to chtěj na ty mírumilovný muslimy hodit. Dost debilní připosranost. Takhle se to jeví až do půlky filmu. Ke konci se to už ale dá pochopit i jinak, jakože opravdu to bylo nezbytné a odpustíte to těm tvůrcům. Jinak fakt peckovní snímek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Američan v Paříži zachraňuje francouzské peníze před Francouzi, protože nemá rád zloděje. No není to dojemné? Docela svižně to odsýpá, křepčení po střechách připomene pokrývačské aktivity Belmonda ve Strachu nad městem a neovladatelný agent CIA stírá kapsáře z rodu Starků jak uklízečka podlahu ve výslechové místnosti, ale nazývejte mě náročným divákem, když chci po ve Francii se odehrávajícím akčním krimi drobátko inteligence, především od postav porušujících zákony. Pokud by mocí mermo měl agent 007 někdy splývat s barvou svého smokingu, ať je to Idris Elba.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Keby takto nejako vyzerala nasledujúca Smrtonosná pasca, vôbec by som sa nehneval. A to nevravím len tak mimochodom, ale preto, že si to od DIE HARD série požičiava viac než dosť. Čo ale v podstate nevadí. A Idris Elba je frajer, nevedel som, že ešte aj spieva; viď. song pri záverečných titulkoch. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na francúzsku produkciu sa dá pri týchto menších akčných krimi thrilleroch vždy spoľahnúť. Po všetkých stránkach je to nadpriemerná záležitosť, slušná zápletka, ktorá sa zaujímavo pozerá na udalosti, ktoré sa vo Francúzsku prakticky momentálne aj odohrávajú, výborné tempo, kvalitná technická stránka, či už kamera, ale aj výber lokácií, no moc nesklame ani obsadenie a akcia. Idris Elba očakávane predstavuje charizmatického agenta CIA a Richard Madden s ním vytvoril zaujímavú dvojicu. Len škoda, že nič z toho výrazne nevyniká, aby sa z toho stala tá pravá akčná zábava na viac pozretí. V tomto prípade by som ocenil, keby bol film dlhší, lebo toto sa skutočne skončilo až príliš rýchlo, chcelo by to aj lepších záporákov, aj keď ani títo neboli najhorší, no chýbala mi aj taká tá väčšia nekompromisnosť v jednaní s protivníkmi na oboch stranách. Postavám tu nejde až tak často o život, ako by som si pri takejto zápletke predstavoval a ani akcia nie je moc drsná. Celkovo je kvalitne zvládnutá, páčila sa mi zaujímavá naháňačka po strechách budov, ale ani tých pár sobojov nie je zlých, sú slušne natočené a používajú sa dobré chvaty, ale nie je to nič, čo by tu už nebolo a aj v lepšom prevedení a navyše záporáci sa tu s výnimkou záveru prakticky nezabíjajú, čo mi dosť chýbalo. Takže celkovo mi Bastille day vylepšil náladu a trochu uspokojil chuť po kvalitnej akcii, ale na lepšie hodnotenie by som potreboval vylepšiť aspoň jeden zo spomínaných čiastočných záporov, potom by to bolo to pravé. 65% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sympatická pařížská akčňárna se zarputilým Idrisem v roli CIA badasse, který svým neposloucháním rozkazů & obcházením předpisů & střílením lidí všechno vyřeší. Skoro jako by jeden z (těch lepších) scénářů spadl z Bessonova stolu. Půjčuje si to od každého trochu, ale rejža James Watkins, který zabodoval už s Jezerem smrti to vždycky nějak vybere do žánrově líbivé uličky. No a ponaučení na závěr? Třeba to i přesvědčí americké čórky neokrádat evropské turisty. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Debut Brita Jamese Watkinse Jezero smrti nedával divákovi pranic zadarmo. Ukazoval fatální utrpení obětí, totální bezmoc i vývoj dnešní společnosti, ve které mladí lidé prakticky neodlišují virtuální a skutečný svět. Pak přišel s velmi funkční Ženou v černém a dokázal, že neselže ani s klasickou duchařinou. Říká se, že do třetice všeho.. tak proč sakra sáhl po lehkovážné akční jednohubce, kterou mohl natočit kdejaký poskok z fabriky Luca Bessona? Vysoce postavení hošani se urvali ze řetězu, dělají si, co chtějí, a francouzská policie je marná. V pařížských ulicích to vře, mladý kapsář s univerzitními ambicemi má žně a pohledná Kanaďanka Charlotte Le Bon zjišťuje, jaké to je neuposlechnout rozkaz. Idris Elba, o kterém se roky hovoří, že by jednou mohl coby 007 pro MI6 zabíjet, je slušný, ale přijde mi, že ho natáčení nijak zvlášť nebavilo. Prostě odmakat, shrábnout honorář a snad se příště objevím v látce, pod kterou je podepsaný spisovatel Ian Fleming. Pár solidních momentů to má, ale na víc než tři hvězdy nepůjdu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Francouzi pořád umí i když si myslím, že to mohlo být o něco nekompromisnější a drsněji natočeno a také mě kromě Elby žádná z dalších postav významněji nezaujala, takže zůstanu na velmi slušných 3*, protože je to jinak ukázka velmi slušný práce z natáčením akčních scén a jejich provedení. Kvalitní řemeslo.65% ()

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama