Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 1

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Recenze (192)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se do týhle béčkový ptákoviny, vykrádající Okrsek 13 a Smrtonosnou zbraň, podařilo naroubovat tolik parádních akčních scén, ale líbilo se mi to. Když se Idris Elba zamračí, umře na světě deset koťátek. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejdříve si říkáte, co se ti Francouzi diví! Nejprve se nadělali kolonie, natahali si levnou pracovní sílu, a teď to mají! Jenže pak se to nějak zlomí, a hle, máte tu připomínku kriminálek 70. a 80. let, nejen francouzských, ale také italských, o zkorumpované....asi spoiler....policii. A všechno je jinak. Já ale zvednul hodnocení kvůli několika napínavým scénám, protože ty mě bavily - potyčka v dodávce, útěk po střechách a samozřejmě banka. Kapsář Michael si vše zasloužil, možná ještě mohl dostat víc přes držku, avšak v určitých chvílích se jistě modlil, aby přežil. Každopádně to byl pěkný parchant. Ve světle podobných filmů současnosti jsem spokojen. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Příjemná krimistory o jedné bandě, zlodějíčkovi, agentovi CIA a holce, která prostě nemůže být teroristkou.. Dobře zpracované, věrohodné a vypointované, málo takových počinů dnes vidíme, tak propracovaných.! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slušný akčňák bavil som sa, bavil ma hlavne Idris Elba, ktorý tu výborne zapasoval a ktorý to drží nad vodou, ale pre lepší zážitok by to chcelo niečo pútavejšie, akčne scény potešili, rozhodne bolo na čo pozerať, ale moc ma ten príbeh nestrhol. 70% - 3* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|55%| Ale jo, nebylo to špatné. Ani jsem nečekal, že to bude lepší. Koukatelné, průměrné videobéčko, na to 1 shlédnutí. Hlavní herecká dvojice Idris Elba a Richard Madden byli dobře zvolení. Elba tu měl krom střílecích akčních scén i pár menších soubojů. Akce tu byla rozložena po celém filmu. Mohla být drsnější a efektnější, ale nevadí. Hlavní je, že byla natočena docela přehledně a nenudila. Příběh tu byl zajímavý, měl pár dobrých nápadů. Jen v poslední třetině mě jak děj, tak i celek filmu už moc nebavil. Nějaké to napětí, nepředvídatelnost atd – to už tu nebylo, takže mi bylo ukradené, jak to dopadne. Mohlo se z toho vyždímat více. Přesto je to celkově lepší jak současné Seagalovky a i jiné slabé současné béčka. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Drsný komisař Luther a Rob Stark v trileru ze srdce francouzské metropole? No proč ne, řekl jsem si a po své ranní dávce proteinů jsem se rozhodl, že do toho půjdu, jak se říká naslepo. Jen podle ukázky a zběžného hodnocení mých oblíbených, sedl jsem si do svého kolečkového křesla, uvařil dva litry bylinkového čaje a pak jen pustil play. Nečekal jsem vlastně ani nic převratného, spíš jen takový ten lehký, letní výplach, solidní akci a hlavně nějaký věrohodný příběh, které nebude přitažený za vlasy a bude odsýpat tím správným tempem. A výsledek? Ze začátku dobrý! Do děje jsem se dostal za pár minut a při honičce na střeše jsem ani nedutal, jak byla dobře natočená. Ale, ale, ehm, jak jen to říct? To bylo tak asi vše. Čím víc, se blížil závěr, tím se pro mě stával tenhle film stěží uvěřitelnějším a na úplném konci zaváněl až tragikomickým nádechem. Strašná spousta klišé, vrcholící ve scénáristicky totálně zpackaném závěru, který by slušel možná nějaké pohádce. A žili spolu šťastně až do smrti. A nebo, ještě, že mají v Paříži jednoho anglického kapesního zloděje a amerického agenta CIA v utajení. Ti dva udělají všechnu špinavou práci za ně…. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Svižná a zábavná jednohubka, se správně nezničitelným bourákem, který se (jaká úleva) nebabrá ve svých traumatech a bolístkách (jako třeba Bond v podání Craiga), ale běhá, rozdává rány a hláškuje aniž se u toho zadýchal. Nechybí pohodový sidekick, kráska v nesnázích, ne/čekaný zvrat ani rýpnutí do levicových aktivistů. Béčko, které si na nic nehraje, netrápí se logikou, nenudí, baví. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Sympatická žánrovka. A nič viac. Fajn obsadenie a mix všetkého od bondoviek až po SMRTONOSNÚ PASCU, ale tak trochu aj óda na schopnosti CIA. Film sa nevenuje detailom ako je napr. možnosť vyvolania medzinárodného konfliktu, a tak hlavný hrdina strieľa, vypočúva a likviduje, čo mu príde do cesty... Slušne odsýpajúca tuctovka, ktorú som si pozrel radšej než nudného JASONA BOURNEA... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Mělo to pár dobrejch okamžiků. ale celkově nic moc. Upřednostnil bych zajímavější postavy a dialogy. Suchý jak nenamazaný paty starý báby. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Dobrý akční film s pohodovou ústřední dvojicí. Idris Elba by neměl být příštím Bondem, ale novým Jasonem Bournem :o)). 4 hvězdy = 75 %. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý akční thriller z prostředí Paříže. Příběh je velmi dobře vymyšlen a děj rychle odsejpá. Vyniká zde Idris Elba, který řeže jednoho týpka za druhým. Ve filmu je opravdu hodně akce, což se mi líbí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nebýt tam využití virálu k podněcování davových protestů a uloupení kryptoměny, tak jsou to osmdesátky jak vyšitý: jeden drsnej polda, co se neohlíží na předpisy a vystřílí celý zástup padouchů. Dokonce mu nezapomněli přidat k ruce jako pomocníka jednoho hošíka s pošramocenou pověstí, který má hlavně za úkol nahrávat hrdinovi na hlášky a sem tam po něm taky nějakou hodit. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Postavy málovravných rabiátov, ktoré stvárnil Idris Elba v Dobytí Bastily a v o rok mladšej Temnej veži sú charakterovo takmer totožné. Podobne ako Deschain z Dark Tower ani Briar z Bastille Day sa s tým moc nepára, vie to s búchačkami a nechodí ďaleko pre ranu, keď je však nútený chrániť bezbranného outsidera, prejavia sa jeho skryté kladné vlastnosti... v podstate rovnaká postava, len zasadená do inej doby a prostredia. Elbovi takéto úlohy svedčia, to sa musí nechať... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Až nádherně blbé. Agent CIA a americký zlodějíček dávají Frantíkům na zadel a to ve všech ohledech. Pro žáby to musí být o to horší, že všichni přítomní členové americké rozvědky jsou Britové. :D Akce, když na ní došlo, byla fajn a k hercům nemám tu nejmenší výtku, ale problém je, že na tak krátké stopáži se tu až příliš často skoro nic neděje, nehledě na to, že bych uvítal trochu víc krve. I tak je to celkově dobré, ale od Watkinse jsem přeci jenom čekal trošku víc. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Svižná mierne nadpriemerna jednohubka s kvalitnymi prehladne natocenymi akcnymi scenami. Akcne sceny (nahanacka po strechach, rucne bitky) pripominaju prveho Bourna, ktory bol natoceny prehladne bez rozheganej kamery s adekvatne rychlym strihom. Zapletka je tiez mixom rôznych dalsich filmov. V prvej polovici hlavne Bourne a potom sa to prehupne na Die Hard. Herecke obsadenie je solidne. Elba ako drsny agent a Madden ako sympaticky zlodejicek pomaly zistuju o co tu vlastne ide. Chybala mi len väcsia brutalita v akcnych scenach a osudovost v deji. O hlavne postavy sa prilis nebojite, pretoze citite, ze to v pohode zvladnu. Dockame sa aj nejakeho toho sokujuceho zvatu, ktory mi vynimocne nepripadal vycucany z prstu. Vysledkom je zrucne natocene nepodfinancovane becko, ktore by v devätdesiatych rokoch zapadlo medzi milion dalsich podobnych filmov, ale v sucastnosti, ked kraluju komixy pôsobi osviezujuco. 6/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době velice povedený francouzský akční kousek. Dvojka v hlavní roli je super a hlavně Elba je v akčních scénách parádní, jen tak dál !!!!! Honička na střeše, bitka v autě mě náramně bavily a celé to utíká rychle, přičemž fungují překvapivé zvraty. Občas jsou k vidění nesmysly, které u tohoto typu filmu zamrzí a otravná část zápletky, kdy se to mísí nepokoji uprchlické komunity mají mouchy. Rozhodně nadstandardní žánrovka......7/10 ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšený. Ačkoliv akční scény jsou Rkové jen okrajově, přišli mi výborné. Ať už se jedná o souboje, jež maj skvělou choreografii a jsou dost strhující, či střílečky a naháněčky. Bitky jsou realistické, Idris Elba v nich působí přesvědčivě a nechybí jim ani dynamika, kterou umocňují střihy. Film je místy i hodně napínavej a herecké obsazení nezklamalo - fakt, Idris Elba by měl hrát ve více akčních filmech, charisma mu nechybí, respekt si získat umí. Madden působí inteligentně, hraje slušně a taková scéna v baru byla fantastická. Zaujme i dvojce ženských postav, velitel hlavního hrdiny i skvělej tým záporáků. James Watkins se viditelně snaží a režie není stereotypní, hudba mi taky přišla fajn. Pobaví i pár solidních hlášek a vtipný konec. Místy jsem uvažoval i o páté hvězdičce, pač z akčních scén jsem byl skutečně nadšenej, ale zas nebudu zbytečně nadhodnocovat. Budu si full house šetřit na případnej další akční zářez s Idrisem. ()

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama