Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 3

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Recenze (192)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Raz za čas, sa z hlbín stoky vynorí hovno, ktoré nesmrdí. Prepáčte za výraz, ale toto je zrejme najpríkladnejší popis snímku, ktorý tu komentujem. Ak sa niekto strašne mocne sústredí na akčne vystavaný príbeh a rozumie kinetike tohto žánru, nemôže sa to minúť účinku. Je to skladačka klišé akčného remesla posledných rokov, ale mimoriadne pútavá. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Správná výplachovka, nijak velké ambice, prostě dobré béčko s Idrisem, jehož postava dělá správné věci na nesprávných místech v nesprávnou dobu těm skoro správným lidem. Je to na jedno brdo spolu jako From Paris with Love, ale tohle je o něco koukatelnější a méně přitažené za vlasy, byť ani tady bych ten porost hlavy moc raději neočekával. Fajn blbost na večer. Zn: Nepřemýšlet! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opět ty typické Francouze, kteří se vytasí s překvapivou žánrovou peckou, jak už to dříve mnohokrát ukázali. Nebyla to sice žádná hitparáda, ale dalo se na to v pohodě dívat. Na rozdíl od nového Jacka Reachera to mělo smysluplný příběh, který neobsahoval pouze samá klišé, ale také zajímavé zvraty a ještě zajímavější děj. Akčních scén jsem rozhodně čekal více, ale když na ní přišlo, tak to byla vskutku strhující podívaná (zejména bitka v dodávce stála za to). S hercema už to tak slavné nebylo. Idris Elba se na hlavní roli bezesporu hodil, role agenta mu sedla, ale jeho jednotvárný výraz mě po pár minutách začal trochu štvát. A ostatní herci zahráli ještě hůře, což bych od takových formátů tedy nečekal. Konec mi přišel jako přišitý horkou jehlou, což je velká škoda. Film měl určitě vyšší potenciál, který prostě a jednoduše skopnuly dolů hloupé chyby a nezajímavé herecké výkony. Na jedno zkouknutí slušná zábava, ale podruhé se na to nepodívám. Hodnocení: 63 % ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná Past pro chudé? Možná, ale určitě zábavná. JCVD, Dolph Lundgren a další by se měli podívat, jak by mohla vypadat jejich béčka. Nemusí totiž vše být točenu v Bulharsku v šedivých továrnách a dalších hnusných objektech. Den dobytí Bastily totiž vizuálně působí opravdu seriózně a to je velké plus. Další plus je akce, kdy jak střelba, tak nějaký ten boj z blízka mají grády a nudy se naštěstí prakticky nedostává. Příběh taky není špatný a má snahu o nějaké, ale předem čitelné překvapení. Co mě trošku mrzelo byl střih. Já vážně nechápu, že když i tvůrci komedií do svých děl dokáží dát slušnou akční scénu, že tam kde to má být skvělé se stříhá, stříhá a stříhá. 69 procent za nenáročnou a zábavnou jednohubku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Bastille Day" je příjemný akční thriller, který má velmi dobré tempo a hlavně postavy, které jsou více jak snesitelné. Idris Elba je jako tajný agent výborný, nevím, proč jsem mu jako akční postavě nevěřil. Do toho spousta hajzlů, spousta střílení, prostě všechno, co od takového snímku očekáváte. Jsem spokojený, i když je děj jednoduchý. Někdy to nevadí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Naivní, ale milé rodokapsové dobrodružství pro velké kluky. 30letý Skot Richard Madden (kapsář Michael) vypadal dobře. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající akční záležitost ! Ten film trpěl skutečnou situací v Paříži před premiérou, ale za me vyborná jízda se skvelým Idrisem. 85% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný zábavný oddechový akční snímek z Paříže. Od prvního záběru do posledního neskutečně skvělá kamera, ani trochu nenudí. Samozřejmě brát s nadhledem, ale pobaví. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz len preto, ze to na seba fajne zarobilo a o peniaze ide vsak az v prvom rade . to hovoril isty politik. Trojpismenkove organizacie su dnes vofilmoch uz folklor - tu sa hned jedna spomina . a to ani Segosa tu netreba    : 74 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Líbi se mi film jako takovej,líbí se mi střídmá stopáž,akce,který je sice míň ,než bych si přál,ale má koule,a tak jediný co mrzí je krvavost,ta rková image tady dost chybí.Jinak ale povedená zábava.80%. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Čistokrevnej akčňák, žádná náročnost, supr oddychovka plná akční zábavy a hodně drsnýho Idrise! Z toho chlapa jde respekt až do prdele a je celkem škoda, že nemá těhle béček víc na svým kontě. Jediný co trochu vytknu filmu, i přes to, že už bych asi měl po těch všech X filmech bejt zvyklej, je střih při rvačkách, kterej se opravdu dá plnohodnotně nazvat střih, pač tam je nastříháno tolik, že divák opět neví čí je noha, ruka, hlava, koleno atd.... Nešvar novýho století akčního filmu! Nicméně si to dám určitě někdy ještě jednou, dvakrát, jelikož jsem naprosto spokojenej a taky se potřebuju vlastně dozvědět, čí že to přesně byla noha, ruka, hlava, koleno..... 75% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Má to spád, Madden pěkně krade, Elba zase kosí všechno v dohledu, a to je tak všechno. Z hlediska děje a režie je klasika, kterých je dvanáct do tuctu, žádné překvapení, nic objevného. Na zaplácnutí odpočinkové hodiny a půl je to ovšem bezvadná věc. 55% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelnej, největší, nejsilnější a nejchytřejší černoušek ze CIA zachraňuje prdel kapsáři a jedný naivní husičce co se zamilovala do nesprávného. Zkorumpovaní fízlové pochopili sílu internetu a dělají si z demonstrantů křoví, nebot není nic snazšího než manipulovat s veřejným míněním. Takže to zchroustáte podle vaší momentální nálady mezi 2-4. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Francúzska Die Hard 5. Miesto Bruca je tu kakaový Idris, jeho vydareného "synčeka" hrá kapsár Kelly. A treba dodať, že Bastilla je oveľa šmrncovnejšia. ()

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama