Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 3

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Recenze (192)

hazaba 

všechny recenze uživatele

Sice to není nic výjimečného a člověk to docela brzy zapomene, ale v danou chvíli se mi film líbil docela dost, hrál tu můj oblíbený Idris Elba, který, jak se zdálo, to nebral příliš vážně, nebo si to přinejmenším dost užíval, a bylo příjemné se dívat na pár záběrů z Paříže. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Až dosud by mě nenapadlo, že by se mi nějaký film s Irbisem Elbou mohl líbit ... asi to bylo díky Richardu Maddenovi, ten chlap je nejenom opravdu pohledný, ale i fakt dobrý herec ... v roli kapsáře jsem ho fakt žral a fandil jsem mu ... a taky, že Elba byl dabovaný chlápkem se správně drsným hlasem a zároveň i příjemným tónem ... v originále totiž má Irbis fakt protivný hlas a není to přirozeně dobrý herec ... nemá charisma ... tady ovšem mu role víc než sedla a bylo to konečně koukatelné, zábavné, úsměvné ... jinak pro mě bývá kazivým článkem filmu ... ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Tak nám Bruce Willis omládnul téměř o dvacet let, vyrost do dvou metrů a... zčernal! Svižná akce i zápletka ve stylu Smrtonosných pastí v duchu hlášek: "Proč jsi přede mnou utíkal, když jsi nevinný?" - "A viděl jsi se už někdy?" Film splňuje přesně to, co nabízí; nic víc, nic míň, takže pokud nepatříte mezi vyhynulé druhy, jako je například uživatel Raptor, kteří od akčního filmu očekávají hlubokou myšlenku místo odreagování, pak Vám film vřele doporučuji. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Sympatická béčkárna, kterou táhne Idris Elba a slušně nakroucená akce (honička na střeše). Příběh sice obsahuje několik čekanejch twistů, ale dává vcelku smysl a díky střídmý stopáži společně s tempem vyprávění příjemně odsýpá. Nicméně bych od Watkinse, vzhledem k jeho předchozim bijákům, čekal ještě o fous větší zábavu, než obstojnou žánrovou jednohubku na volnej večer. PS: Načasování vydání snímku bylo, vzhledem k nedávný události v Nice, nechtěně precizní. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Trochu béčko, ale jinak obstojně funkční. Zápletka není kdovíjaká, ale pěkně drží film pohromadě. Akce je, je jí dostatek a je to taková ta klasická Francie. Hlavní dvojka je fajn. Za mě celkově spokojenost a příjemné překvapení, 4*. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Celkem solidně natočená akce se solidním obsazením, zápletka ale veskrze průměrná a konec na můj vkus odfláknutý. Pokud od toho nebudete čekát zázraky, určitě Vás pobaví. Za mě slabší 3*. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Celkem překvapení. Hodně akce a dobrejch scén. Režisér popsal současnou Paříž, tak ja je - plnou cizinců, čmoudů, azylantů a imigrantů. Toho spiknutí na mě nakonec bylo trochu moc a pohádkově dobrej konec si mohl odpustit. I tak se na to dobře čumělo - 65%. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Európsky film v americkom štýle. Európsky Die Hard, len tuna to nie je až také prehnané. Veľmi príjemné sledovanie. Uveriteľný Idris Elba, solídny Richard Madden a parížska naháňačka so skorumpovanou políciou. Celkom dobre prepracovaný scenár, nič unikátne, ale zábavné a dobre prevedené. 80 %. ()

Kubeska 

všechny recenze uživatele

Idris Napoleon z Elby se nám etabloval do prototypu akčního charismatického a drsného hrdiny stejně jako třeba Bruce Willis. Prostředí Francie pomáhá vytvořit zajímavou atmosféru, spletité ulice a střechy domů skýtají dobré možnosti kam umístit akci. Celkově se jedná o svižní akční film, který prakticky nenudí a na nic většího si nehraje. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem po pravdě kouknul jen kvůli Idrisovi. Prostě kde hraje to mě baví, samozřejmě radši bych kouknul na dalšího Luthera, ale to si musím počkat. Hrát zde někdo jiný, ani mě to nezajímá. Akce nějaká je, Idris opět drsnák, jak se patří. Děj troše trošec ze začátku zamotaný, ale nějaké wtf je zbytečné čekat, až na jeden moment teda no. Víckrát to nemusím vidět. Ale jako film na pohodové odpoledne je to dělané. 5/10 ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Celkem poživatelná jednohubka jež táhne hlavně Elbovo charisma. A i když tam té akce zas tak moc není, tak zajímavé to určitě je... Chtělo by to ještě pár kvalitních hercu k Haimdalovi, zajímavej scénář a mohla by vzniknou po dlouhé době kultovní postavata, která tu už dlouho nebyla. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Typická žánrová podívaná,která jen kopíruje od "lepších" ,ale dělá to dobře a byť akčním scénám k dokonalosti přeci jen něco chybí,tak neurazí. Ovšem zápletka,která je postavena na konspiraci speciální jednotky,má dost slabá místa. Ještě,že tu hraje Idris Elba,aspoň trochu ty nedokonalosti "maskuje". ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Přestože první polovina filmu vypadá jako teroristická jednohubka, druhá polovina se rozjede slušnou akcí. V hlavní roli (v poslední době čím dál častěji) černoušek. Ovšem Idris Elba je tu na místě a jeho role působí věrohodně. I když děj je hodně vykonstruovaný, bez hlubšího přemýšlení jde o dobrou akční zábavu. ()

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama