Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 6

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Recenze (192)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Zľakol som sa rasových degenerácií a digitálu, lenže ono sa to drží starej školy. Postava aj behá aj sa bojí, aj nepokračuje v činnosti. Nenaťahovaná pri zemi držiaca sa nadpriemerná jednohubka, ktorá sa nebojí ísť aj po ministrovi vnútra. Odhaľovanie stôp je vždy nové, nenudí, navyše sa dá v súčasnej informačnej vojne dobre použiť aj plynúci motív. Falošné zástavy a obviňovania. Je jasné, že trochu rýchlo sa ide a pri opätovnom sadnutí by sa dal scenár vyšperkovať a zakončiť niektoré línie (vedúca pobočky CIA, etc.) Jemne do očí bije aj klišovitý záver s regrútstvom. Celkovo je však všetko príjemne pozerateľné. (videné 13.04.2018, Dajto archív) ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Klasická akce v šabloně "drsný polda + neurotický parťák, kterého drsňák neuznává". Deset let nazpátek by ve stejné roli válel Jason Statham, dalších deset let zpět pak nejspíš Bruce Willis. Nenadchne, neurazí, na jedno zkouknutí zcela v pohodě. Připomíná mi to jiné filmy s dobýváním kulturní dominanty, kterým jsem dal mírně lepší hodnocení - Útok na Bílý dům a Pád Bílého domu. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

75% - komentář 20ti slovy: Bál jsem se nějaké francouzské trapárny, ale tohle byla solidní jízda, kde se pořád něco dělo. Dobrá ukázka manipulace médií. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Je to spíš Francouský než Emerický, hustý scény, hustá nálada, jsem z toho hodně hustě spokojenej. Vcelku origo námět, a celkově je to poučný, už jen v myšlence.. kdo jinýmu něco ukradne, ten se s tím i propadne :-) ()

wege 

všechny recenze uživatele

Docela mě to i přesto, že to bylo takové zvláštně bez emocí. Idris Elba byl tvrdší než Jason Bourne. Ale oproti filmům s ním, tomu chyběly právě ty emoce kolem, to napětí, které by se dalo krájet. Tady to teklo všechno jen po povrchu. ()

intro 

všechny recenze uživatele

Průměrná akční podívaná s béčkovým scénářem na jedno použití. No,ale na 90 minut zabaví. Někdy to stačí. 65% je tak akorát. ()

Lucius55 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi dnes fakt sedlo! Co se nám narodil malej (3 měsíce), nestihl jsem v podstatě žádný film dokoukat až do konce. Až teď... Není to sice žádný umělecký spektákl, ale zručně natočené béčko s charismatickým Idrisem Elbou. Akční scény solidní, příběhově trochu vyhrocené (jak se na správné béčko sluší;-)) a dohromady super oddechovka. No nic, dopíšu a jdu přebalit malýho... ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT Francúzsko-americká spolupráca ma trošku odrádzala od zhliadnutia ale dostal som super film kde po prefíkanych policajtoch zo zásahovky vydávajúcich sa za teroristov ktorý chcú ujebať peniaze z banky tým, že vyvolajú nepokoje na výročie dobytia Bastily, ide Heimdall s Robbom Starkom. Jedinou výtkou je že film mohol byť akčnejší ale pasáž v dodávke a celá záverečná bola skvelá. 4*. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Dal bych i 4, ale něco tomu opravdu chybí. Nepomůže tomu ani honička po pařížských střechách jako kdysi s Belmondem. Idris Elba jako akční hrdina agent CIA musí rozkrýt krádež 500 mio z centrální banky v Paříži, za kterou stojí starosta a nějaký ten zvláštní policejní oddíl. Celé je to navlečené jako teroristické útoky, následné policejní nájezdy na muslimy a ulice plné demonstrantů proti policejním zásahům. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Ale jo Francie, Idris Elba, z počátku hodně kozy a jedna vůbec ne marná prdel ale někam k výšinám to vůbec není jasný pane. Plus jsem to nedojel do konce ()

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama