Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 4

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Recenze (192)

Raptor odpad!

všechny recenze uživatele

No super, tak jsem se z filmu dozvěděl, že Front National jsou odporní fašisti, který vede hovado Le Blanc (sic!), za muslimskými útoky ve Francii je vlastně francouzská tajná služba urvaná z řetězu, která to ve skutečnosti na chudáky mírumilovný muslimy jen šije, aby mohla sama vydolovat v Národní Bance majlant, všechno to zachrání CIA a ... to by se fakt jeden posral!!! Jako akční film to funguje celkem solidně, Idris a Richard jsou sympaťáci, Charlotte je velmi šukatelná kost, ale ty zvratky, který to divákovi rve do hlavy, jsou na absolutní odpad! ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že několikrát odsunuli premiéru kvůli teroristickým útokům, vzhledem k tomu, na koho útočí. Vždyť by to ještě více narušilo autoritu a důvěru ve stát. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle je ucebnicovy pripad, jak se ma divak uplne na zacatku vtahnout do filmu. Naprosto skvele. V pulce filmu jsem se koukal na hodinky, kolik jeste zbyva. Coze, jen pul hodiny? Skoda, tak me ustredni dvojice bavi. Tam to zacalo naprosto paradne fungovat jakoby nejak mimochodem. Mam pocit, ze nejvetsi skoda je, ze film posledni tretinu zacal nejak preslapovat na miste a velke finale se nekonalo. Ale i tak velkike prekvapeni a chvilema to teda byla jizda. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Si lehnete do postele,nahodíte čaj a hned pomalu vstanete,protože si říkáte,tohle bude nakonec slušný nářez francouzskou metropolí.Akční scéna na střeše domu, mi tak trochu dala vzpomenout na Belmonda,jen bohužel to bylo asi jedna z posledních radostí,který tento film mi dokázal předat.Ostatní už byla notorická klišé jízda na neutrál s naprosto mimo útřední dvojicí,kdy ani Idris Elba tu nehraje bůhví co.Pak si řeknete,že ten scenář je tak děravej a předvídatelnej až to bolí v rozkroku.Samozřejmě jde hlavně o akční film,tak nějaký scenář je tu spíše druhořadý,ale tady ta akce je vcelku naprosto mdlá.Fakt je tu jen ta střecha a jednou pěkná pasáž z transitu,jinak naprostá bída.Už jen,že celá policie z Francie je naprosto blbá a nejspíš čekala na jednoho chňapala,kterýho nemůže najít,ale přitom se ukazuje všude,kde je milion kamer,kdy nám to režisér dává pořád najevo z televizních zpráv.Zkorumpovaná jednotka a další do party,kdy se zamíchaj karty jsou už neskutečným přežitkem,kdy to zachrání eso v rukávu Elba,že jednou si vyjel do Paříže hodit oko na pánev a všem ukázat,že jsem tu vlastně inkognito,což naprosto popíralo všechno chápání v závěrečný vložce,která byla hodna tak leda do Disneylandu.Atmosféra či napětí jsem tuze hledal kde se dalo,nějaký zvrat,že zrovna tyhle jdou po něčém jiném než bylo evidováno hmmm na začátku filmu?Jo vlastně je to jedno,je sice fajn,ale k čemu to do háje je,když to vůbec nedokáže zabavit.Když Vám někdo řekne zůstaňte v autě,tak přeci víte,že tam nezůstanou a tohle máte pořád a co je nejhorší,kdy Mason s Briarem zkouší vtipné vložky,to už jsem myslel,že spolknu hever. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Nenútená akcia plná zaujímavého napätia. Čo na tom, že každý si tam ide svoje, aby sa nakoniec všetci stretli v národnej banke a zaúčinkovali presne podľa rozprávkového kľúča - zlí budú potrestaní dobrými. Pozor! Má to aj rozprávkovú pridanú hodnotu - dobrí, ktorí sa tvária ako zlí, nakoniec zistia, že sú v podstate dobrí. Jeden by sa z toho mohol dobre zamotať alebo tomu zle porozumieť. Netuctoví herci dávajú filmu patričný náboj. Charaktery každého z nich sú celkom jasné, no tým, že sa v hlavných postavách neobjavujú až tak známe ksichty, je to oveľa stráviteľnejšie. Aj zápletka, ktorá robí z teroristov a la zlodejov a la policajtov tých zlých, je celkom pútavá a menej tuctová. Snaží sa to o zvraty aj tam, kde by to jeden už nečakal - "pán hlavný šéf polície a nesympatický čurák nápadne sa podobajúci na Kaliňáka, prišla som Vám oznámiť, že ste banda skorumpovaných hajzlov" - "Óóó, mercy, Mademoiselle, já to chnet napchavit" - BANG BANG, dve gule do hlavy. No nie je to paráda? :D Úplne, ale že naozaj úplne úprimne som sa bavil a to ma v poslednej dobe tieto akčné žánrovky skôr sklamali. ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Zábavně napínavej akčnák se skvělím námětem a hlavně niggou z CIA, který je tady zobrazen jako normální týpek a ne jako Superman, kterej každýho přepere a seseká lusknutím prstu. Do pěti hvězd tomu chybí trošku více napětí a ,,reality´´, přeci jen, dostat tomfou a sebrat se a běžet dál je trošku unreal. Ale celkově fakt dobrý. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

VÝBORNÁ spolupráce dvou filmových zemí . MĚLO to spád , akci , korupční využití , nečekané zvraty . PROSTĚ solid vyšší level . PERFEKTO . DĚJE se tohle jen ve filmu ??? ASI jooo . . . . . SALLY . . . ()

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

Tohle ze je dalsi Watkinsuv projekt? Nejde mi na rozum, proc na takovou brecku kdokoli ze zucastnenych kyvl. I pitomy scenar lze prodat, je-li tak ucineno s nadhledem, tady ale az na par prekvapive zdarilych akcnich scen neni k mani bohuzel vubec nic. ()

paradoxman 

všechny recenze uživatele

V pohodě. Naservírujte mi takovýhle film každý večer, kdy budu potřebovat prostě koukat na ztělesnění drsného hocha Idrise, přiměřeně odsýpající akční děj a jeden parádní Peugeot 406. Škoda, že ho zapálili. ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Ukradnut na pamatovej karte pol miliardy je sice uzasna kravina, ale odhliadnuc od tohoto je to super natoceny akcnak ktory nenudil. Klasicke becko so vsetkym co k tomu patri. Posledna Bournovka je oproti tomuto sice viac vysperkovana ale aj neskutocne nudna... Reziserovi jenoznacne tocenie akcnych scen ide na jednicku. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Po delší době celkem příjemná akční nepřehnaná podívaná. Možná trochu nešťastná výroba a uvedení v roce pumových výbuchů, ale co se dá dělat. ()

notozjano 

všechny recenze uživatele

Skvělý film o hnusu ve státní správě. Žádný zbytečný scény, drsnej polda, kterej se umí ohánět a kapsář, kterej by na Václaváku vydělal majlant, byla- li by jeho oblíbená skupina japončíci s foťákama. Po dlouhé době film, který neobsahuje zbytečný kecy a jde přímo na věc. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Dala bych i pět hvězdiček, ale nemám ráda akční thrillery :-) Je to skvěle udělaný film, všeho je v něm tak akorát, aby toho nebylo příliš a aby se divák ani sekundu nenudil. Napětí od začátku do konce, a přestože to je i trochu špionážní, neztratila jsem se v tom. ()

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama