Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 1

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (192)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Lehkovážný akční krimi na který jsem díval ze dvou důvodů - Elba a kontroverze zapříčeněná aktuálním děním ve Francii v době (ne)uvedení do tamních kin. Upřímně nijak neurazí, ale ani nestojí moc za pozornost - krom hlavního představitele je film plný zapomenutelných ksichtů a v dění asi neupoutá víc než jedna dobrá honička po střechách Paříže. Čajíček. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Američan v Paříži zachraňuje francouzské peníze před Francouzi, protože nemá rád zloděje. No není to dojemné? Docela svižně to odsýpá, křepčení po střechách připomene pokrývačské aktivity Belmonda ve Strachu nad městem a neovladatelný agent CIA stírá kapsáře z rodu Starků jak uklízečka podlahu ve výslechové místnosti, ale nazývejte mě náročným divákem, když chci po ve Francii se odehrávajícím akčním krimi drobátko inteligence, především od postav porušujících zákony. Pokud by mocí mermo měl agent 007 někdy splývat s barvou svého smokingu, ať je to Idris Elba.. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Svižná mierne nadpriemerna jednohubka s kvalitnymi prehladne natocenymi akcnymi scenami. Akcne sceny (nahanacka po strechach, rucne bitky) pripominaju prveho Bourna, ktory bol natoceny prehladne bez rozheganej kamery s adekvatne rychlym strihom. Zapletka je tiez mixom rôznych dalsich filmov. V prvej polovici hlavne Bourne a potom sa to prehupne na Die Hard. Herecke obsadenie je solidne. Elba ako drsny agent a Madden ako sympaticky zlodejicek pomaly zistuju o co tu vlastne ide. Chybala mi len väcsia brutalita v akcnych scenach a osudovost v deji. O hlavne postavy sa prilis nebojite, pretoze citite, ze to v pohode zvladnu. Dockame sa aj nejakeho toho sokujuceho zvatu, ktory mi vynimocne nepripadal vycucany z prstu. Vysledkom je zrucne natocene nepodfinancovane becko, ktore by v devätdesiatych rokoch zapadlo medzi milion dalsich podobnych filmov, ale v sucastnosti, ked kraluju komixy pôsobi osviezujuco. 6/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době velice povedený francouzský akční kousek. Dvojka v hlavní roli je super a hlavně Elba je v akčních scénách parádní, jen tak dál !!!!! Honička na střeše, bitka v autě mě náramně bavily a celé to utíká rychle, přičemž fungují překvapivé zvraty. Občas jsou k vidění nesmysly, které u tohoto typu filmu zamrzí a otravná část zápletky, kdy se to mísí nepokoji uprchlické komunity mají mouchy. Rozhodně nadstandardní žánrovka......7/10 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Kdyby nebylo reminiscence na vraždění náboženství míru v Nice, tak by film zdaleka neměl takový ohlas, jaký si stejně nezaslouží. A to zamrzí tím více, že trojice Idris Elba, Kelly Reilly a Richard Madden - ano, znáte ho, slibovala špičkovou zábavu. Podezírám prvního jmenovaného, že roli vzal jen jako propagaci sama sebe na sedmého představitele Jamese Bonda. Odehrál ji bezchybně, přesto strojově, bez srdce a dokonce i bez svého obvyklého charisma. Pokud mermomocí chcete vidět kriminálku odehrávající se v Paříži, vyberte si nějakou echt francouzskou. Pravděpodobně bude lepší a určitě bude autentičtější. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Dodávka sa dostáva do kolízie s viacerými autami, čím si poškodí prednú karosériu. V striedavých záberoch medzi haváriami ju má ale v poriadku. (Tomy_TO)
  • Film se natáčel v Paříži a v Londýně během podzimu 2014. (SONY_)

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama