Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 5

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (192)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opět ty typické Francouze, kteří se vytasí s překvapivou žánrovou peckou, jak už to dříve mnohokrát ukázali. Nebyla to sice žádná hitparáda, ale dalo se na to v pohodě dívat. Na rozdíl od nového Jacka Reachera to mělo smysluplný příběh, který neobsahoval pouze samá klišé, ale také zajímavé zvraty a ještě zajímavější děj. Akčních scén jsem rozhodně čekal více, ale když na ní přišlo, tak to byla vskutku strhující podívaná (zejména bitka v dodávce stála za to). S hercema už to tak slavné nebylo. Idris Elba se na hlavní roli bezesporu hodil, role agenta mu sedla, ale jeho jednotvárný výraz mě po pár minutách začal trochu štvát. A ostatní herci zahráli ještě hůře, což bych od takových formátů tedy nečekal. Konec mi přišel jako přišitý horkou jehlou, což je velká škoda. Film měl určitě vyšší potenciál, který prostě a jednoduše skopnuly dolů hloupé chyby a nezajímavé herecké výkony. Na jedno zkouknutí slušná zábava, ale podruhé se na to nepodívám. Hodnocení: 63 % ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery Když se odtrhnu od toho, že zrovna země, která je islámským terorem zasažena v posledních letech nejvíce natočí takhle hroznou scénáristickou sračku, v které jsou teroristi sami policajti, kteří kvůli prachobyčejné krádeži rozpoutaj v Paříži málem revoluci a jejich muslimští bratři jsou zde samozřejmě za nevinné oběti na které je vše nastraženo... wtf??? tak jsem se u téhle akční jednohubky i vcelku pobavil. ()

Reklama

Ne__Ty 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to, že si toto béčko rozhodlo ukousnout ambicióznější kus, než je v tomto rybníku zvykem. A platí to do doby, než se ukáže, že tomu tak není, ale vůbec. Směřování příběhu je přesně tak plytké, jak se člověk obával. Naštěstí to není problém, protože kvůli tomu ani podobné filmy nevznikají. A když se obrátím na zábavnost, tak ji musím pochválit. Snímek se vytasí se solidní naháněčkou, zbytek akcí vždy vytasí aspoň něco neokoukaného a postavy jsou správně ostré, drzé i šablonovité. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hodinu som sa sám seba pýtal „To je Robert Downey?“. Ale jasné, že nebol, na takéto blbosti slávny Iron Man nemá čas. Bastille Day vyzerá ambiciózne, ale je to rovnaká nudná, nezáživná a neinteligentne prekombinovaná chujovina, ako Criminal s Costnerom. Hrá sa to na neviem čo, ale je to obyčajné, tuctové béčko. Už seagalovky ma bavia viac, než takéto filmy, ktoré sa na niečo hrajú a pritom sú ešte nudnejšie, ako seagalovky, ktoré sa naozaj na nič nehrajú. Nesympatický Idris Elba sa s nezáživným poskokom potuluje po francúzskych uličkách a rieši teroristický útok, ktorý v skutočnosti nie je teroristický útok. Od ničoho k ničomu a ešte ďalej. Ach. Veľké problémy sa riešia náhodami ako zo Zvieratkova (poskok potrebuje vedieť, kde osoba X ukryla osobu Y, vojde do baru, kde je osoba X zamestnaná a tá práve v tej chvíli šéfovi povie „sory, že meškám, ale musel som u seba ubytovať kamošku“). Watkins nikdy nebol kvalitný hororový režisér (Jazero smrti je strašné, na Ženu v čiernom sa dá pozerať), ale i tak nechápem takýto rozsiahly žánrový úkrok. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Čistokrevnej akčňák, žádná náročnost, supr oddychovka plná akční zábavy a hodně drsnýho Idrise! Z toho chlapa jde respekt až do prdele a je celkem škoda, že nemá těhle béček víc na svým kontě. Jediný co trochu vytknu filmu, i přes to, že už bych asi měl po těch všech X filmech bejt zvyklej, je střih při rvačkách, kterej se opravdu dá plnohodnotně nazvat střih, pač tam je nastříháno tolik, že divák opět neví čí je noha, ruka, hlava, koleno atd.... Nešvar novýho století akčního filmu! Nicméně si to dám určitě někdy ještě jednou, dvakrát, jelikož jsem naprosto spokojenej a taky se potřebuju vlastně dozvědět, čí že to přesně byla noha, ruka, hlava, koleno..... 75% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Dodávka sa dostáva do kolízie s viacerými autami, čím si poškodí prednú karosériu. V striedavých záberoch medzi haváriami ju má ale v poriadku. (Tomy_TO)
  • Pieseň "The Road Less Travelled", ktorá znie počas záverečných titulkov, spieva Idris Elba. (Wargoo)
  • Ve filmu se pravidelně mluví o amerických dolarech. Rezerva francouzské národní banky však sestává z eur, jelikož euro je francouzskou měnou. (Hal_Moore)

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama