Reklama

Reklama

Jak ukrást psa

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gaereul hoomchineun wanbyeokhan bangbub (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ji-so má deset a žije v pojízdné pizzerii. Její otec je mimo město a maminka postrádá smysl pro realitu, a tak se dívka rozhodne obstarat se vlastní dům. Narazí na plakát, na kterém někdo hledá ztraceného psa a nabízí odměnu pět set dolarů. Přijde tedy s tajným plánem, který tkví v ukradení psa bohatých majitelů a jeho následném navrácení za tučnou odměnu. Spolu s kamarádkou si Ji-so vyhlédne psa Wollyho, který patří starší bohaté dámě. Také se spřátelí s dobrosrdečným bezdomovcem, který je zasvětí do svých mouder. Na stopě Wollymu je však i synovec staré dámy, který si dělá zálusk na dědictví své tety. Podaří se Ji-so dovést svůj zákeřný plán do konce? (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (6)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Presne takto si predstavujem úplne ideálny rodinný film. Od detí v hlavných úlohách sa síce väčšinou nedá čakať nič dobré, ako som si už zvykol pri podobných filmoch západnej produkcie, ale to rozhodne nie je tento prípad. Už samotná zápletka o snahe získať peniaze na dom z naivného detského pohľadu mi prišla ako dobrý nápad a našťastie nesklame ani prevedenie. Hlavná hrdinka ma až prekvapivo bavila, pričom tú detskú naivitu už ani nemohla prezentovať lepšie, ale aj celkovo je to svižné, dejovo zaujímavé, s viacerými výbornými sekvenciami, nikdy by ma nenapadlo, že ma budú až tak baviť scény, kde sa niekto snaží ukradnúť psa, ale tu sa mi to mimoriadne páčilo a navyše aj nadmieru roztomilé, za čo môže aj samotný pes, ktorý bol vo svojich scénach neuveriteľne roztomilý. No nechýba tu ani nejaký ten dramatický rozmer, vzťah s matkou, ktorý sa mi páčil a bez problémov funguje aj v tomto inak zábavnom odľahčenom filme a síce tá potreba ľudského záporáka mi prišla ako vystrihnutá z podobných západných filmov, bez toho by sa film bez problémov obišiel, ale aj toto má svoje klady a tak som sa cez to ľahko povzniesol. Jednoducho vydarené po všetkých stránkach. Obsadenie už asi ani nemohlo byť lepšie, detské postavy mi výborne sadli, obzvlášť samotná hlavná hrdinka s tými svojimi zábavnými pohľadmi, po niekoľkých rokoch konečne zase vidím aj moju obľúbenú Kang Hye-Jung v úlohe matky, ale sadli mi aj vedľajšie postavy, či už majiteľka psa, bezdomovec alebo roznášač. A vizuálne je to očakávane prvotriedna kvalita, čo najviac vynikne pri scénach s krádežou psa, tie boli perfektne natočené a zostrihané. Takže tu si nemám na čo sťažovať, v rámci žánru to už ani nemohlo byť zvládnuté lepšie. 76% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

V období vianoc som chcel nájsť niečo rodinné, hlavne nové a neopozerané, ale v tv som za celé dvojtýždňové obdobie čo som bol doma nenašiel vôbec nič. Pomohol internet, ako inak. Ani tento kórejský film, do ktorého som vkladal nádeje mi veľa radosti nepriniesol. Hlavný problém som videl v tom, že názov, ktorý láka na ukradnutého psa bohatej paničky, síce neklame, ale trvá pomerne dlho, kým sa k tomu dostaneme. Scény s plánovaním a krádežou trochu dvíhajú film z priemeru, ale inak film ako celok u mňa priemer neprekročil. 60%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Naivny film o detoch urceny skôr pre detskeho divaka. Napriek tomu, ze tam je dokonca roztomily pes ma to prilis nechytilo. Film na jedno pozretie. 5/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Dětská naivita je fakt kouzelná... Pohodovka na odpoledne pro celou rodinu - místy úsměvné, místy smutné. Takový ten mix žánrů, který Korejci dobře umí. Trojice malých prcků je super, nejvíc nejmladší rozumbrada, který mě svými postřehy dost bavil. Líbil se mi i Lee Hong-gi, který se sice mihnul jen v pár scénách, ale zas si střihnul roli floutka, což mu prostě sedí. Přeloženo. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Opět žasnu jak zajímavým, působivým, ale přitom zcela jednoduchým způsobem dokáží korejčíci skloubit zábavný rodinný snímek s dojemným vážným dramatem. Úvodní bajka o zajících páchajících sebevraždu byla moc fajn :-) Ve stejném, tedy pohodovém a úsměvném duchu se pak ubírá celý začátek snímku, jenže ukrást pejska není taková sranda jak by se mohlo zdát, zejména když se do toho vloží dospělí podvodníci a ani samotný psík nechce z počátku příliš spolupracovat, to zvíře není tak blbé jak vypadá :-). U čistokrevného roztomile zábavného snímku ale příliš dlouho nezůstane, snímek postupně odhalí svou převážně vážnou tvář, tedy nabídne i dojemný pohled do naivní, nevinné a zranitelné duše jak dětské, tak dospělácké - některé skývají jen čisté dobro, jiné oproti tomu pouze zlo a to celou únosovou akci jaksi zkomplikuje a zamotá. Přesto bych film doporučil každému s pozitivním vztahem k dětským a zvířecím snímkům - i přes mnoho vážných situací se jedná o příjemný a úsměvný kousek s dobrým koncem podbarvený velmi pohodovou hudbou. 83% ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Je poměrně jednoduché ukradnout psíka, nějakého vořecha, či co to je za rasu, který má třetinovou váhu co já, se mnou by totiž nebylo tak snadné pořízení. Chtělo by to natočit druhý díl na téma jak ukrást bernardýna, ale obávám se, že by se již nejednalo o film určený pro děti. Ano, je to určené pro děti, ano, je to naivní, ale vlastně nenacházím žádné důvody, proč by se na to nemohly dívat i děti staršího věku. Je totiž strašně mílý, dobře vymyšlený, výborně natočený a skvěle zahraný film, na který se navíc hrozně příjemně kouká. Re Lee jsem zde viděl úplně poprvé (na Sowon se bojím podívat) a musím říct, že z ní roste hezká holka (doufám, že si svou tvář nebude likvidovat skalpelem) a vynikající herečka. Její tragickou filmovou maminku zase výborně ztvárnila Hye-jeong Kang, i když mě trochu překvapilo, jak staře vypadá. A stará dáma Hye-ja Kim byla ve své roli naprosto přesná. Jediné, co mě trochu vadila je přemíra používaných anglicismů. Korejština je snad dostatečně krásný jazyk na to, aby mohla fungovat na rohožce místo "Home sweet home". 95% ()

Reklama

Reklama