Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí díl povídkové série V/H/S sleduje skupinu teenagerů, kteří se nevědomě stali další senzací internetu. Jako u předchozích dílů je film rozdělen na několik částí. Mezi ně patří například příběh nepříčetného iluzionisty, který získá magický předmět velké síly. Nebo domácí stroj, který otevírá dveře do paralelního světa. Příběh dospívajícího bruslaře, který se nechtěně stal terčem mexické organizace, která sleduje sériového vraha. Části jsou pojmenovány "Dante the Great", "Bonestorm", "Vicious Circles", "Parallel Monsters" a "Gorgeous Vortex". Za každou částí stojí jiný režisér a každý si svůj příběh pojal po svém. (Nivenx)

(více)

Recenze (89)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Do poslední chvíle jsem nevěřil, že to bude tak špatné, jak aktuálně ČSFD tvrdí (32 %), ale je, fakt je. Nejde mi na rozum, proč si nechali slušně rozjetou povídkovou sérii takhle zmrvit. Ale on už výběr režisérů, kteří jsou odminule rozhodně nižší liga, mohl varovat. Nejvíc mě na tom mrzí asi skutečnost, že se na to vysrali opravdu z gruntu, takže opustili i ten původní koncept nalezených VHSek (který byl nahrazen totálním nesmyslem o mysteriózním zmrzlinářském autu, které ... no já vlastně ani nechápu, co a jak přesně dělalo) a samotné povídky už také nejsou klasickými found footage nahrávkami - první je zčásti jakoby dokument s popisky, zčásti dokonce snímána úplně normální kamerou. Za pozornost stojí jen příspěvek "Parallel Monsters" Španěla Vigalonda, který by byl v konkurenci loňských a předloňských povídek nahlížen jako průměrný, ale ve Viralu ční vysoko nad vším ostatním, přičemž to všechno ostatní je tak špatné, že se mi o tom ani nechce víc rozepisovat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po skončení VHS-Viral jsem si okamžitě zapnul kontrolu antiviru, zda jsem něco z téhle sračky nechytil. It´s made me sick!! Zaujala mě pouze povídka s kouzelníkem, která měla alespoň nápad a byla zábavná, zbytek však ostuda nejhlubšího zrna. 20% ()

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

No proboha tohle už snad nikdo nemohl myslet vážně ..?! A lidi na to koukaj a koukaj ... nedočkavě slintaj, než se někde objeví nějakej rip ... wtf... Budiž, každýmu co jeho jest. Já to zkusil, i když dvojku sem vynechal a ani k tomu nic nemám, Stobbart všechno pěkně popsal co tam je, mě se to nelíbilo, neděsilo mě to a neskutečně nudilo ... FF je mrtvej ... ()

Bloody13 odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně nekontrolovatelný bordel bez řádu a nápadu, za to s nevídanou odvahou vypustit něco takového do distribuce. Nejde si vysvětlit jinak, než že tvůrci si z nás udělali nehoráznou prdel. Tahle V Hajzlu Sračka nemá pro fandy prvních dílů vůbec co nabídnout, maximálně leda tak nějaký to zrnění, šumění, rychlý prostřihy a výpadky obrazu. V tomhle si Viral docela libuje, to zase jó. Jinak jediná povídka, která by stála alespoň za zmínku, je "Parallel Monsters", jenže co je to platný, když vám celou antologickou sbírku rámuje nehorázná chujovina o zmrzlinářském autu! Kašlu na to, nebudu se rozčilovat. Škoda slov a energie. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Rok sa s rokom zišiel a tretie pokračovanie vcelku úspešnej hororovej antológie V/H/S je na svete. Pokračujúc vo found footage trende tu máme tentoraz 3 (skoro 4) príbehy, ktoré sa však už vykašľali na tradičný koncept VHS pások, tak ako sa vykašľali aj na príbeh od režiséra "The Apparition", ktorý tu mal pôvodne byť tiež. Dejovo to tentoraz na oko spája zbytočná story "Vicious Circles" (odpad!) – od režiséra "Deadgirl", predstavujúca zmätenú policajnú naháňačku spojenú s potrebou natáčania všetkého možného. Prvý oficiálny príbeh "Dante the Great" (odpad!) – od režiséra "Dance of the Dead", je o kúzelníkovi, ktorý získa nadprirodzené sily. Otrasný hlavný predstaviteľ a detsky naivné spracovanie to však ťahajú niekam do afektovanej, primitívnej trápnosti. V "Parallel Monsters" (2*) – od režiséra "Timecrimes", chlapík vytvorí prístroj, ktorý mu umožní dostať sa do zrkadlovo obráteného sveta, kde stretne svoje druhé ja. Síce zaujímavé, ale (negatívne) divné a trikovo pochybné, no stále je to asi jediná poviedka, ktorá tu stojí za pozornosť. Záverečný "Bonestorm" (1*) je o skejťákoch, ktorých pri natáčaní videa v Tijuane začne prenasledovať vražedný kult. Od režisérov konverzačky "Resolution" je táto vyvražďovacia gore jazda síce prekvapením, ale podobne ako story o kúzelníkovi na mňa pôsobila zbytočne detsky a prvoplánovo. Celkovo teda strašná slabota. ()

petero 

všechny recenze uživatele

TVL zas nechápem to stádové hodnotenie, zase chceme vidieť to isté, čo je nové to je zlé viď REC2. Priznávam, že strašidelné to rozhodne bolo málo, o to viac to však vynahradila zábavnosť a napriek handy kamere fakt pekná prehľadnosť. Každý príbeh ma bavil hneď od začiatku, na rozdiel od predchádzajúcich dvoch častí, kde rozjazd bol na šlofíka, preto dávam napriek málo strašidelným príspevkom rovnaké hodnotenie. A Parallel Monsters bola výborná záležitosť, takže odpad!? Vôbec! ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem že to bude průser, ale když jsem viděl kouzelníka s "pláštěm žroutem" a skupinku teenagerů co vymlátili celej Satanistickej kult pomocí skateboardů, řekl jsem si "Dost!" a dal jsem si čokoládovou kouli. Jednu hvězdu dávám za sympatickou "Krajní meze style" povídku s paralelním světem. Po vynikajících předešlých dílech opravdu neskutečné zklamání. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi věřit, kam se posunul V/H/S: Viral a musím přiznat, že do úplných sraček. Předchozí dva díly jsou nesrovnatelné. Za 3* bych dal kouzelníkovi zbytek nepřesáhne 1*, občas jsem musel přetáčet, jaká to byla nuda. Obrovská škoda, těšil jsem se dost, ale bohužel není na co. Pro fanoušky V/H/S bude Viral velké zklamání, takže je lepší se tomu vyhnout. Kdybych věděl, že se drží okolo 28%, tak se do toho nepustím, ale šel jsem do toho bez informací a díky názvu .. 2/10 = 22% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Šak to bola sranda! Strašná blbosť. Všetky poviedky spája chabá réžia, dokonca aj tí Španieli boli miestami nechcene na smiech; zvyšok okolo čistá found footage anarchia a ... já nevim, asi guilty pleasure. Film na párty. Zábavné nezmysly, neberte to tragicky ()

MikeCool odpad!

všechny recenze uživatele

Ačkoliv má tento třetí díl ze série VHS kvalitní pasáž s jakýmisi mysteriózními monstry, všechny ostatní příběhy stály za starou belu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejhorší VHS z celé trilogie. A upřímě jsem o něm do nedávna neslyšel. Tohle je levné videopokračování před pár lety dobře rozjeté série. Všechny povídky jsou podprůměrné kromě výborné Parallel Monsters. Dveře do pararelního světa bylo více než zajímavé a natočené to bylo hodně slušně. Navíc to bylo poměrně disturbing. A konec byl kulervoucí, jako kdyby film nebyl vůbec z téhle série. Zbytek povídek si ani moc nepamatuju, byly buďto nudné nebo nezajímavé. Jestli bude další díl tak jen doufám že nedopadne takhle špatně. Nebýt jedné výborné povídky dávám daleko menší hodnocení. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Svet sa asi musel zblázniť, keď sa niekomu podarilo dotlačiť tento film von. "V/H/S: Viral" je jeden skutočne hrozne natočený, mizerný film, ktorý aboslútne nevie kde je sever ani juh. Netuším čo mal film adresovať okrem toho, že sú teenageri posadnutí točením virálnych videií, ktoré ľudia pozerajú a že je to nesprávne. A hoci s tým súhlasím, tento film to vôbec nevie podať. Najmä ale nechápam ako s tým všetkým súvisia zvyšné tri príbehy, ktoré pôsobia skôr ako niečo samostatné. A hoci majú v sebe pár dobrých nápadov (čo je dôvod prečo neodpadujem tento film) nevidím jediný dôvod, pre ktorý by ste si mali pozrieť tento film. V/H/S: Viral skutočne nie je hodný vášho času. Mimochodom príbeh o skejteroch je sám o sebe hodný odpadu. -Parallel Universe- je pozerateľný a má zaujímavé nápady, no príde mi to strašne narýchlo zbáchané. -Dante The Great- je asi najlepší, no i tak to nebolo ani desivé ani nič. A to je asi najväčší problém tohto filmu, že nielen sa na to nedá pozerať, ale nie je to ani strašidelné .Vyhnite sa tomuto filmu. Hodnotenie: D- ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne, opravdu ne. Třetí díl FF povídek, který svým mladším bratříčkům nesahá ani po VHS pásku. Nehoráznej, lobotomickej výplach, kterej nudí, prudí a otravuje. První povídka s Názvem Dante the Great(Cock) je podle mě nejlepší. Kouzla spojená s hororem? Proč ne. Nějaké to gore, potenciál promarněný, ale nenudil jsem se (3*). Další povídka s názvem Chlap a velká mikrovlnka byla ta největší odpadovka co kdo mohl natočit. Průser jako sviň(odpad). Třetí povídka s názvem Čtyři kluci tenkrát v Mexiku byla celkem fajn, až na to, že mi přišla děsně amatérská a ke konci mě už nudila.(1*) A příběh provázející celým filmem? Strašnej průser....(odpad). ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

První dva díly VHSky se mi hodně líbily a pak, když jsem zjistil, že vzniknul třetí díl, tak jsem zajásal! Netrvalo to dlouho a dost jsem se zhrozil šedou barvou a tím mrzkým hodnocením obecně. Mávnul jsem nad tím rukou, přečetl si komentáře pozitivních hodnocení a namluvil si, že se možná fakt stádovitost čsfd projevila ve větší míře. Kór když tu dokonce padlo, že se jedná o nejlepší díl téhle found footage horor série. Zapnu, koukám a ač se tak často nestává, mám obrovskou chuť po 20-ti minutách projekci vypnout. Opravdu mi nejde na rozum, jak takováhle mizérie po velmi slušných předchozích počinech mohla projít dál. Děláte si fakt ze mě p*del?!? Takováhle směsice přitroublých a hodně nedotažených scén spolu s jalovitým scénářem musí snad zaujmout jen milovníka nevkusu. Nepůsobí to ani dojmem, že by se to nechtělo brát vážně. V/H/S: Vi(ču)ral je opravdu hodně velký přešlap vedle a myslím, že se tahle dobře nakročená série totálně zazdila, jak jen mohla. Co povídka, to přehlídka exkrementálních nápadů. A ne, ani příběh s názvem "Parallel Monsters" nebo ten o kouzelníkovi "Dante the Great", které tu lidi pro vytažení perly zmiňují, nestojí za to. Přitom jsem si říkal, že ty náměty zas tak úplně špatné nebyly. Špatné je vážně všechno ostatní, tím jsem si naprosto jistý. Jestli patříte mezi fandy prvních dvou dílů, ušetřete si tu ztrátu času a V/H/S: Vi(s)ral se vyhněte óóóóóóóóóóbrovským obloukem!!! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

To byl zase jednou zmatenej maglajz. Kouknul jsem na to v podstatě jen proto, že vyšel nový a docela slušně hodnocený díl a asi aby mi něco neuniklo, protože jednu z povídek režírovala moje oblíbená dvojka Benson/Moorhead. Akorát jsem nepočítal, že zrovna právě jejich povídka bude takovej děsnej shit. On teda ani zbytek filmu za moc nestojí. Většina příběhů by byla vhodná vyvěsit leda tak někde na Youtube, kde by možná aj tvůrci získali i nějakou tu chválu za slušné filmařské cvičení pro amatéry. S jednou jedinou výjimkou: povídka z paralelního světa. To bylo tak úžasné wtf, až mě trochu zamrzelo, že se to uvedlo v takové shit kompilaci a ne třeba jako plnohodnotná epizoda v nějaké sci-fi antologické sérii. To ostatní ovšem nestojí vůbec za řeč. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pridám sa ku sklamaným fanúšikom predošlých častí. Už samotný systém tejto antológie nieje stavaný rovnako, ako pred tým. A to je hlavnou chybou. Vytvoriť niečo nadrozmerné, až mýtické nebola dobrá voľba. Prečo nestačilo len tajomné mystérium, ktoré obklopovalo nájdené VHS v minulých dieloch? Zredukoval sa aj počet poviedok, ktoré samé o sebe niesu nič moc a pritom to z traileru vyzeralo na zatiaľ najlepšie mäso. Takže ak sa ešte niekedy prihodí nejaká V/H/S ( vzhľadom na koniec tejto časti to tak nevyzerá ), hoďte to prosím páni naspäť do starého dobrého kabáta. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Kamera ok, jednotlivé příběhy, které se ve finále prolínají, také fajn, ale dějově a herecky hrůza. Druhý díl VHS byl super, jednička sice horší, ale na průměrné hodnocení to mělo, ale třetí díl nikoliv. Proto jen 2 hvězdičky. 45% ()

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Reklama

Reklama