Reklama

Reklama

Blow Job

  • USA Andy Warhol's Blowjob
Krátkometrážní / Experimentální
USA, 1964, 35 min (Special Edition: 27 min)

Obsahy(1)

Nerežírovaný filmový experiment. Sexuální styk dvou mužů. V obraze vidíme pouze hlavu uspokojovaného muže. Kamera se nehýbe, film je černobílý, trvá přes půl hodiny a je němý. Co schází ke vzniku pravé warholovské klasiky? Asi nic. Snímek byl poprvé promítnut ve Washington Square Art Gallery v létě roku 1964. (Febiofest)

Recenze (47)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::: Měl jsem u toho opravdu zvláštní pocity. Zajímavé dílo. Andy byl zvláštní. Tenhle snímek je zvláštní. Celý svět je zvláštní. Vy jste zvláštní. Já jsem zvláštní. Tak proč se všemu tolik divíme ?? ::::::::::::::::::::::::::::::: ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Warholovo "umění" nemám rád pro jeho prázdnotu a zbytečnost. A pokud je to "prázdnota" a zbytečnost" záměrná, je to tím horší. Tenhle film je jen plýtvání celuloidem, větší užitek by onen filmový materiál měl coby záznam dovolené v Chorvatsku. Stejně jako u většiny z toho, co Warhol za svůj život udělal. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

V průběhu jediného dne stihl Warhol natočit vyjma Kiss i lehce eroticky laděný Blow Job. Název by mohl inklinovat k praktikám, které jsou vlastní specifickému kinematografickému žánru pro sexuchtivé jedince, ale pravda se nachází zhruba v polovině. Režisér zachytil pouze tvář neznámého muže, přesněji jeho výrazové rozpoložení během orálního sexu. Mimika se proměňuje od slastných pohledů až k závěrečnému orgasmickému šklebu, po němž následuje uklidnění v podobě cigarety. Chtějí-li ženy vědět, jak (blbě:) se jejich vyvolený při orálu tváří, Warhol je v tomto případě dobrá volba, ostatní náruživci by měli sáhnout přece jenom po něčem tvrdším. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Už som to písal viackrát a napíšem to znova: na mnohé Andy Warholove filmy zbytočné je strácať slová.  Namiesto komentára odporúčam radšej s čikuli priložiť k nosu handričku, a ak neholdujete fetu - tak napríklad: napísať o videnom malú básničku. Napríklad, že bloudžob bola nevídaná artovina dáka. O výraze mužskej tváre, keď mu kámo fajčí ftáka. A aby som nezabudol - aj spoilerisko je zrazu tu:  vyhulený mladík si po ukojení sám zahulí cigaretu. A čo by som ešte múdre dodal o tomto Warholovom "skvostnom" filmovom diele? Nuž, hádam len, to, že celé je to  pridlhé, nudné a čiernobiele. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Kouření škodí zdraví. Určitě to platí i pro tohoto pána, který si zapalí poté, co mu byl (pravděpodobně na oplátku) kamarádem vykouřen doutníček. Warhola po povelu AKCE zajímal pouze obličej uspokojovaného, přičemž ignoroval samotný akt, barevný film i zvuk. Snímek se tváří jako umění, vzhledem ke stopáži je ukrutně nudný, ale provokativní nátěr z něj lze jenom těžko smýt. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Zrejme nie som intelektuál, keď nedokážem oceniť takýto majstrštyk, ale tu platí jednoduchá rovnica. 35 minút nudy = odpad! Nie, nie, Andy nepobúril, (možno v `63om) len strašlivo nudil, ale aj tak som sa po dopozeraní radšej prežehnal. Jeden nikdy nevie. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

-= Část tvorby budoucího pana pop-arta jsem zhlédl na výstavě s názvem 'Andy Warhol - Motion pictures' v pražské galerii Rudolfinum. Očividně někteří uživatelé nepochopili význam slov 'experimentální' či 'avantgardní umění', tudíž jsem se rozhodl počiny aspoň ohodnotit (více méně z uměleckého hlediska). =- provokace -- provokacE -- provokaCE -- provokACE -- provoKACE -- provOKACE -- proVOKACE -- prOVOKACE -- pROVOKACE -- PROVOKACE ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Čeho si na Warholovi vážím je, že dokázal přijít s něčím naprosto jednoduchým, s něčím co by dokázal udělat kdokoliv a přesto to bylo něco úplně nového. To je, myslím si, jeho druh umění. U Blow Jobu k tomu navíc přidal provokaci. Je sice pravda, že dívat se půl hodiny na obličej uspokojovaného chlapa je ubíjející a o ničem, ale o tom umění je :-) ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Provokace veřejnosti, diváků, herců, no prostě všech... Těžke interpretovat pocity při "pozorování" Blow Jobu, každopádně svou kontroverzní úlohu splnil snímek dokonale. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Ako toto mohol niekto dopozerať do konca? Ako toto mohol niekto nazvať filmom? Ako toto mohol niekto zaradiť dokonca ku krátkometrážnym? Však kukal som na toho nešťastníka (on sa určite tak necítil) asi 5 minút a prišiel som o svoju mladosť. Možno nie som IN ale kukať na chlapa ktorému druhý chlap robí fajku sa mi nejak nevidí. K tomuto by sa hodil klasický poľský dabing. ()

snoopik 

všechny recenze uživatele

Tak logicky mě tento snímek zaujal nejvíce :D nad ním by se dalo velmi dlouho polemizovat ale sledovat někoho 35 minut jak se chová při orálním sexu bylo trochu voyerské. Ale soudě jeho mimiky to bylo dobré :D sice němý film ale kdyby Andy chtěl tak ho i nadabuju :DDDD ()

Her0.89 odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kdo se dokázal dívat celých 35 minut. Asi se přestanu na tyto "umělecké" kraťasy koukat (nebo si alespoň přečtu jejich obsah, abych nebyl vždy tak udivený). Stejně je po první minutě proklikám a ohodnotím "odpadem". ()

Wormboy odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad! Je este nieco nutne dodat. Kukat na face chlapika, ktoremu niekto robi fajku skutocne nepovazujem za umenie! ()

MarekT

všechny recenze uživatele

Platí zde úplně stejná slova jako u Warholova pojídání banánů. Svérázná nespokojenost s abstrakcí nebo vyrovnání se svým vzorům dle edwoodvskové šablony? Já se hlavně po přečtění zdejší biografie osobně přikláním k tomu druhému, ale objektivně vzato se na to asi odpovědět nedá. ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Je to tak jednoduché, že jednodušší to už ani být nemůže a přitom je to naprosto vyčerpávající výpověď o jednom skvělém pocitu. Vždycky jsem miloval minimalismus a tohle je navíc minimalismus provokativní, odvážný a originální. Warhol byl génius. ()

Reklama

Reklama