Reklama

Reklama

VOD (1)

V 17. století Amsterdam a celou zemi zachvátila "tulipánová horečka". Jediná cibulka exotické květiny měla hodnotu desetinásobku průměrné mzdy a svému majiteli mohla přinést nesmírný majetek. Přesto je pro bohatého obchodníka Cornelia Sandvoorta (Christoph Waltz) největším štěstím svatba s mladičkou Sophií (Alicia Vikander). Cornelis si objedná její portrét u nadějného malíře (Dane DeHaan). Sympatický a talentovaný mladík Sofii okouzlí, a protože on její sympatie opětuje, zrodí se vášnivá, ale zakázaná láska. Aby svůj vztah utajili, milenci se víc a víc zamotávají do spleti podvodů a lží. Jejich nadějí na společnou budoucnost je vzácná tulipánová cibulka, díky které by získali mnoho peněz. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (117)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Rembrant sťal s Bokáčem v amsterdamské taverně jménem Bij een dikke oude maagd a rozhodli se natočit mýdlovou operu, vypadalo by to přesně takhle. Telenovela dekurveronského typu o úchylné Vikanderce, co má doma neukojitelného sexy charismatického příjemného dědka řádně ve vatě, a přesto se chodí dorážet ke slizkému nekňubovitému chcípákovi na mizině s tvarohovitou kuželkářskou postavou a propadlým hrudníčkem, hárá a intrikuje, až nakonec skončí s macatou svíčkou, je námětově bezesporu materiálem pro zatuchlé funivé stokilové padesátiodstínové prasnice s netknutou jámou lvovou. Avšak kostýmní vizualizace v exteriérech Noční hlídky je nakonec takovým nějakým zvráceným způsobem svižná, zábavná, výpravná a slušně zdramatizovaná, až jsem dnes vážně zvažoval, jestli si taky neskáknu do kočičího útulku pro pár prašivých toxoplazmoidních kamarádek. Alice konečně řádně prodala svou permanentně ublíženeckou grimasu, role malířské štětky jí sedla a dokonce ani neváhala tasit lentilky i svou chlapeckou prdel, tudíž předpokládám, že to kohorta zdejších ostřílených milovníků pravaček, co pětkuje každou sračku, ve které se ten hoch objeví, ještě neviděla, a záhy to vycáká do červených čísel. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Romantický film, u kterého jsem si říkal, že je vlastně jedno, jestli je to o tulipánech nebo ne, protože by tam fungovalo cokoli jiného. Příběh milenců není špatný, nemá zlý vývoj, ale to zbytečné prosazování komična mi tam nesedělo. A nakonec je to i v závěru takové divně pozitivní, což jsem nečekal. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

První konkrétní vlaštovky jsou už někdy z roku 2004, kdy několik dní před první klapkou s luxusním obsazením (Keira Knightley, Jude Law) se tvůrci rozloučili kvůli jisté změně daňových pravidel ovlivňujících výrobu filmů ve Spojeném království. O deset let později, s jinými, ale stejně zajímavými herci, bylo hotovo. Jenže premiéra se odkládala a nakonec se diváci dočkali až na podzim 2017. Výsledek je trochu nahoru dolů – asi jako s cibulkami tulipánů, o které tu rovněž běží. Ústřední linii nám představí služebná, která se stará o úspěšného obchodníka a jeho mladou manželku. Monotónní vztah s totožnými večery vyplněnými odcizenými pokusy o početí naruší touha vlivného muže po obrazu s krásnou chotí. Přijde talentovaný malíř a zakázaná láska je na světě. Coby celek několikrát změníme žánrovou polohu, škodí podivné chování několika postav, ztuhlost řady scén. A momentů, které zamrzí (třeba když devět měsíců něco tajíme, abychom to poté rozkřikovali před otevřenými dveřmi). Manželství je sice vykreslené jako nudné a bez vášně, ovšem i románek je předložený velmi stroze a náhodně. Pár významných pohledů a slibů ještě jaro nedělá. Mezi nadějným námětem a výslednou podobou se toho pokazilo víc. Tudíž dilemata, která hlavní postavy prožívají, se k nám dostanou v poměrně jalové podobě. A třeba nedorozumění, které rozdělí služebnou s jejím milým, mělo mnohem větší potenciál. Na šťavnaté historické melodrama z drsných kulis Amsterdamu 17. století si tak musíme nechat zajít chuť. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na to, že produkci postihovaly takové problémy, výsledný film opravdu takový průšvih není. Spíš mi to připomínalo typickou Wrightovku ve stylu Pride and Prejudice, akorát bez Keiry Knightley, ale s jako vždy vynikající Alicií Vikander. Nakonec jsem tedy celkem rád, že jsem film stihl v kině a docela jsem si to užil. Kupodivu ani ta předloha není druhá liga a nějaká překvapivá rozuzlení Tulip Fever tedy nabízí, i když je lepší nic ohromujícího, nebo snad oscarového nečekat (tady Weinsteini věděli, že celkem selhali už před pár lety). A ať si řiká kdo chce co chce, ale Dane DeHaan je v téhle roli prostě ohromující. Natočeno v roce 2014, spokojenost v roce 2017. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Trochu som sa bál, do akých klišé nakoniec tento film zablúdi a počas prvej polky filmu som si hovoril, že toto je absolútne napísané ako klišé. Postavy boli klišé, situácie boli klišé, dialógy boli klišé alebo absolútne divné a chýbala im uveriteľnosť. A začínal som skutočne byť z filmu frustrovaný. Plus si priznajme, že sa to neodohráva v bohatších častiach Amsterdamu a veľa pekných kostýmov tu neuvidíme. Film je skôr veľmi špinavý a chudobný odohrávajúci sa v 17-tom storočí. A začínal som mať pocit, že to nezachráni nič, lebo jediné čo sa dialo bolo, že som sa nudil. Keď sa však cez to prehupneme a dostaneme sa do skutočného filmu ako takého a veci sa začnú diať, tak to začne byť zaujímavejšie a konečne uvidíme aj nejaké dobré momentky. Plus aj postavy dokážu zo seba odhaliť oveľa viac a nebude to len klišé na klišé. Aby som však povedal pravdu, tak sa neubránime ani tu momentkám, ktoré môžeme predtým veľmi dobre odhadnúť a vieme ako nakoniec dopadnú. Dokonca si film miestami myslí, že keď to naznačí, tak to nám iba potvrdí a tým pádom to vlastne nebude také zlé. No ja si myslím, že to je koniec koncov ešte horšie. Chcete príklad? Vo filme sú dve také momentky. Keď Maria (rozprávačka) povie, že sa v jednej scénke videla v budúcnosti bez toho, aby to vedela... a keď Judi Dench povie, že v Biblii je tiež príbeh o dvoch zlodejoch. Nebudem to vysvetľovať a zachádzať do spoilerov, no v podstate nám tým film prezradí čo sa stane ďalej. Pričom v tej druhej variante to vieme už vopred, že sa to stane. Veci ako toto ma skutočne ťahali z filmu späť. Ale možno je na čase spomenúť nejaké tie pozitíva. Myslím si, že záver má pár uspokojivých momentov s Cornelisom. Dostaneme z jeho postavy oveľa viac, než som si myslel, že budeme mať pôvodne. Plán, ktorý Sophia vymyslí je skvelý a prekvapivý a stojí za to. A potom je tu pán doktor, ktorý vás zaručene pobaví všetkých. Čo je tu inak ešte zaujímavé je fakt, že toto je druhý film tohto roku, kde sa spolu stretnú Dane DeHaan a Cara Delevingne. Prvý bol "Valerian And The City Of Thousand Planets". Hodnotenie: C ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v anglikánské Norwichské katedrále a v anglických městech Holkhamu, Cobhamu a Tilbury. Také se filmovalo na historickém náměstí v centrálním Londýně - Charterhouse Square, v Pinewoods Studios a mimo Anglii v Rakousku. (Tristan Rafael)

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Reklama

Reklama