Reklama

Reklama

V 17. století Amsterdam a celou zemi zachvátila "tulipánová horečka". Jediná cibulka exotické květiny měla hodnotu desetinásobku průměrné mzdy a svému majiteli mohla přinést nesmírný majetek. Přesto je pro bohatého obchodníka Cornelia Sandvoorta (Christoph Waltz) největším štěstím svatba s mladičkou Sophií (Alicia Vikander). Cornelis si objedná její portrét u nadějného malíře (Dane DeHaan). Sympatický a talentovaný mladík Sofii okouzlí, a protože on její sympatie opětuje, zrodí se vášnivá, ale zakázaná láska. Aby svůj vztah utajili, milenci se víc a víc zamotávají do spleti podvodů a lží. Jejich nadějí na společnou budoucnost je vzácná tulipánová cibulka, díky které by získali mnoho peněz. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (117)

elimS 

všechny recenze uživatele

70% - komentář 20ti slovy: Už jsem se začínal "romanticky" nudit, ale druhá část, kdy se začlo všechno motat, hroutit a gradovat, mě dostala. Hvězda za Zacha :D ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Žánrová směs nenechá oddechnout. Je to pohádka s eroticky laděným trojúhelníkem, zajímavou zápletkou, divotvornou abatyší, s dramatickým spádem a přitom tam nikdo nezemře, ani nikdo není bez viny, natož vyloženě padouch. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Vzťahovka s komplikovanou zápletkou, kde sa rôzne postavy klamú alebo sú uvedené do omylu. Stále sa niečo deje, film vôbec nenudí. Dozvedela som sa  zaujímavu informáciu ako ze tulipány mali kedysi takú obrovskú hodnotu a postavy vo filme sa vďaka nim snažia zlepšiť svoj životný štandard. Najviac som držala palce sluzke a rybárovi, aby si našli cestu k sebe a dočkali sa svojho happy endu. Herci aj atmosféra vyborne. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v nedávné době několik dokumentů   na téma obchodu s cibulkami tulipánů v   Holandsku, kdy tulipánová horečka vyvrcholila v   letech 1634 - 1637, na dnešní ekvivalent ceny   sto tisíc dolarů za cibulky. Vše skončilo   1637, kdy zasáhl Nejvyšší soud a obchody na   burze zakázal. Byl jsem zvědavý jak se film   vypořádá s historickými fakty a mohu jenom   zatleskat. Báječná výprava, Amsterdam a jeho   prostředí je vykresleno podrobně. Ani příběh   daleko neutíká od tématu, naopak zahrnuje   další významný a typický aspekt Holandska té   doby - malířské umění. Herecké výkony   kvalitní, můj oblíbený Christoph Waltz,   překvapivě půvabné představitelky mladých   žen Sophie a Marie. ()

Hawaj

všechny recenze uživatele

Filmu chybí spousty dialogů. Je to spíš jako hranej dokument, bez nároku na to aby vás to pořádně vtáhlo do děje. Furt se někam běhá a všelijak kouká jeden na druhého, ale příliš málo se mluví. Natočili to podle mámětu, ale zapoměli si udělat scénář s pořádnejma dialogama, aby vypointovaly situace, postavy, jejich emoce a tím i příběh. Dramaturg asi nepřišel do práce. Jako soubor pěkných obrazů a situací dobrý, jako zdramatizovaný příběh který vás má pohltit špatný, nedostačující. Panu režisérovi jedna ingredience chybí, k tomu aby mohl točit celovečeráky. No nic, aspoň si o to víc budem cenit těch, kteří to opravdu umí. Líbila se mi poloha matky představené z kláštera, racionální a schopné podnikatelky a manažerky, ač ve službách božích. Ale naprosto nejlepší byl doktor. Ten to vyšvih jak z partesu a ještě byl super vtipný. Joanna Scanlan co zde hraje zámožnější paní Overvaltovou, si zahrála i v Dívce s perlou Vermeerovu kuchařku. Zajímavá shoda v zemi a historickém období. Mimochodem v reálu Tulipánová horečka, byla spíš jen taková momentální sousedská vlažná kratochvíle, než cokoliv se zvýšenou teplotou. Je to spíš historická bublina než ta finanční, jakse dodnes traduje. Těch kšeftů za mírně zvýšený obnos bylo jen pár a neprovozoval to kdejakej nuzák. Více zde https://finmag.penize.cz/penize/334035-tulipanova-horecka-ani-zvysena-teplota! ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je v podstatě pouze o Alcii, jenže ona je tak skvělá, že to jinak nejde. Ačkoliv se tak Tulip Fever možná tvaří, nejde o žádné historické drama, ale v podstatě o romantickou báchorku zasazenou do novověkého Amsterdamu. Zvratů je v ději tolik, že nestihne nudit a co na tom, že příběh vlastně nemá žádnou vyloženě kladnou postavu. 65%. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Romantická jazda uprostred nádherných dobových kulís, ktorej kraľuje vcelku unikátna zápletka a navyše vášnivé posteľové scény s nádhernou Aliciou. Za normálnych okolností by to bol biják roku, avšak chýbala mu šťava a aj to, čo by z tohto filmu spravilo niečo viac živelnejšie. Chápem dobovú atmosféru, do ktorej by to možno nezapadalo, ale napriek tomu si myslím, že sa z toho dalo vyšťaviť oveľa viac. 60 % ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Were so rare and beautiful for ppl lost their senses in wanting to own them. None more so than the rare striped tulips that were called breakers. A new breaker came from nowhere, like an act of God, and it changed ppls lives. A white flower with a God-given crimson stripe turned our lives upside down. He wants a son. And I have not been blessed. On your back or your front… up to you. Tak to je hustej doktor. For all flesh is grass and all the glory of man as the flower of grass. Painter, jo? Hele, Cara. Vanity (marnivost, ješitnost). Impudent (drzý, nestoudný). Its madness. It goes against all reasons. Do you know why they dressed the Virgin in blue? Bcs its the color of purity. Bcs its the color which cost the most. First to flower, first to fall. How about a lenght of eel? I have got a nice thick eel. I will be home before the watch sounds the trumpet. I would die of shame. HUMMING HAPPILY. Was it valuable? Priceless. Six months of your wages. What about doctor? I know doctor. Dr. Sorgh. And when the babys born, what then? Perhaps the world will come to an end before then. I dont mind stealing from no pope. Never underestimate God. He forgets nothing. If the market keeps going up, why is anybody selling anything, if its going to double in a month? Neodpověděl si náhodou na to? The rarrer the better. It was the contagion. The foul waters of our city. You must not touch her. By the law of the city, the room must be fumigated, the bedding burned, the body taken directly to a place of burial without funeral. Co mi to jenom připomíná. Pohřbívání malejch českejch sviní v plastovejch pytlech, už jsem si vzpomněl. Taky žijou ve lži. Empress of the East. Remember your Bible. There were two thieves. Only one was saved (na kříži). Zach 11/17 (1.23.23). I have been fighting gypsies. To se vrátil docela brzo. Ještě před soumrakem. Kdo se takhle muže zřídit za bílého dne? Let her stay gone. The bubble burst. Love for beauty a passion for flowers whose lives are even briefer than our own. We cannot say we know more than we can know. Leave the rest to God. He doesnt like mopers (mrzutý). Place of solace. You will be no disturbed. Stories dont end. They only go their separate ways. We take leave of them. Not knowing what comes after. Subtitles by explosiveskull. Jasně, že tam hrála M/Bond Girl (Judi Dench) ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Hodně jednoduchý a možná až moc lehký film s klasickou zápletkou záměny. Bohužel se autorům nepodařilo vše, jak by mělo být, a tak divák nezíská po celý film k žádné postavě bližší vztah. Vlastně je jedno, co se děje na plátně, protože od začátku je zřejmé, jak to celé dopadne. A to je škoda, protože to mohl být vzhledem k sympatičnosti ústřední dvojice pěkný biják. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo pozitivní překvapení. Nečekal jsem od toho vůbec nic, romantické filmy totiž obecně stojíobvykle za prd. A vida. Kvalitní herecké obsazení tomu pomohlo poměrně hodně a bohužel, jediné co to trochu sráží je nepřesvědčivé historické kulisy. O tulipánové horečce se nedozvíte samozřejmě nic. Voda pro slony to sice není, ale jako romantický film to funguje slušně. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Je to pravé drama s pořádnou dávkou sexu a romantiky. Tak proč tak nízké hodnocení, dámy a pánové. Kostými a hudba velmi podařené. ()

hrdygay 

všechny recenze uživatele

jebacky alicia vikander a cara delevingne ukazali kozy, alicia ich ukazala v dvoch scenach, vyhonil som si na nich, bohuzial, to je jedine, co som si zapamatal z tohto nezazivneho filmu, vlastne este si pamatam ako sofia (alicia vikander) zinscenovala porod a svoju smrt 2/10 ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, zbytočne zaobalený do nasilu osudového príbehu. Klamal by som ale, ak by som tvrdil, že to nemá istú dávku napínavosti. Herecké výkony Waltza, Vikander a DeHaana sú prvotriedne, rovnako tak rola pre Galifianakisa je ozaj veľmi trefne ladená. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Ani výborna výprava a hviezdna herecká dvojica neposúva túto snímku k vyššiemu hodnoteniu. Chýba tomu lepší scenár a väčšia chémia v milostnom trojuholníku ()

Astonko 

všechny recenze uživatele

Po filme V tajnosti (2013) sa mi znovu potvrdilo, že tie horšie hodnotené drámy sa mi budú páčiť viac. Veľmi zaujímavý dej ma pripútal k sedačke. I keď sa vôbec nejedná o napínavý dej, netrpezlivo som čakal dokonca, ako to s kým skončí. Zaujal ma mimo hlavnej línie mileneckého trojuholníka tiež príbeh tulipánov. Na radu známych hercov sa síce dobre pozerá ale žiadny z nich nemá dosť priestoru na dokázanie svojho talentu. Kostýmy sú tiež pekné a hudba krásna 7.2/10 ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 7/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 7/10. ()

Pignon 

všechny recenze uživatele

Alicii Vikander bych si také osvojil. Ostatní výkony včetně scénáře Toma Stopparda by potřebovaly být založené na lepší předloze. Někdy je prostě lepší začít na druhé straně hlavy... Na uklidněnou Pepince, na filmu jsem byl v kině Kotva a obrazy vlámských mistrů vskutku ožívaly, koš s rybami, ketrý donášel milenec služebné byl pěkně v paletě barev holandksých malířů. ()

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Reklama

Reklama