Reklama

Reklama

Zmizení Eleanor Rigbyové: Oni

  • Česko Zmizení Eleanor Rigby (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Conor a Eleanor kdysi tvořili šťastný pár. Následkem osobní tragédie se z nich však stanou dva cizinci, kteří touží po vzájemném pochopení. Film sleduje příběh manželů, jež se pokoušejí získat zpátky život a lásku, která je kdysi pojila. Zmizení Eleanor Rigbyové: Oni je nádherným portrétem lásky, empatie a pravdy. Scenárista a režisér Ned Benson v něm svým vizuálně uhrančivým stylem zachycuje dokonalý obraz vztahu dvou raněných bytostí, které kdysi tvořily šťastný pár. Následkem osobní tragédie se však z Conora (James McAvoy) a Eleanor (Jessica Chastainová) stanou dva cizinci toužící po vzájemném pochopení. Film sleduje příběh odcizených manželů, kteří se pokoušejí získat zpátky starý život a lásku, jež je kdysi pojila, a navázat na tu část minulosti, která už je možná příliš vzdálená. Bensonova poslední verze jejich příběhu v sobě spojuje dva předchozí samostatné filmy s podtituly On a Ona, sjednocuje pohledy obou hrdinů a poukazuje na subjektivní prožívání jedince ve vztahu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (47)

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud jste neviděli JEHO ani JEJÍ pohled a rovnou jste skončili na tom JEJICH, tak si připočtěte k mému hodnocení jednu až max. dvě hvězdičky. Na mém hodnocení se naprosto jasně odráží skutečnost, že já oba rozdílné pohledy na věc viděl, přičemž si nemyslím, že by na mé hodnocení mělo vliv, že oba tyto pohledy mě nijak neohromily a slízly od mě po **. Tomuhle jsem ale dvě hodiny života navíc nehodlal už věnovat, stačilo mi několik úvodních desítek minut, místy lehce přeskákaných posuvem vpřed, abych zjistil, že tohle fakt nejde. Jde o naprosto špatný ŠPATNÝ sestřih z obou jednotlivých pohledů, ale takový, že chybí naprosto začátek z JEHO pohledu, takže chybí i něco z toho JEJÍHO a jak bez JEHO pohledu nedával ten samotný JEJÍ příliš smysl, tahle společné verze to rozhodně nenapravuje. To jsem tedy čekal naprosto jiný přednes společného děje. Nastříhejte oba jednotlivé filmy na kousky a z každého použijte pro společnou verzi vždy každý pátý ústřižek, voilá, máte JEJICH pohled na věc. Jak byly jednotlivé pohledy nijak zvlášť povedeným JENOM experimentem, tak spojení obou do jednoho je průser a katastrofální vyústění tohoto hokusu-pokusu. ~~~ Souhlas s komentářem od dragon'88. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

V podstate ten druh filmu, ktoré tak hrozne nenávidím. Príliš civilné, málo dejové a strašne pomalé. A navyše hrozne z toho cítiť, že sú to 2 rôzne filmy zlepené dohromady. Ale postavy sú sympatické, fantasticky zahrané ,majú úžasnú chémiu a zaujímalo ma čo sa s nimi bude diať a hrozne som im fandil. A to robí tak strašne , ale tak strašne veľa. Už sa veľmi teším na tie rozdelené príbehy. Zatiaľ provizórne 8/10. Po rozdelených filmoch to bude pravdepodobne ešte stúpne a snáď neklesne. UPDATE - Znalosť pôvodného dvojfilmu veľmi pomohla. Ale aj tak sa neviem zbaviť dojmu, že najlepšie by bolo, keby vznikol iba Them natiahnutých o nejakých 20 minút ( tie scény tam sú). Možno by projekt prišiel o svoju unikátnosť ale dostali by sme jeden z vrcholov žánru. Hodnotenie zostáva, a dobrý pocit takisto. Vracať sa budem k tejto verzii ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Fúze filmů The Disappearance of Eleanor Rigby: Him / Her, tentokrát z pohledu Conora (James McAvoy) i Eleanor (Jessica Chastain) současně. Kromě změny názvu podtitulu není toto spojení ničím invenční. Musím se zopakovat, skvělé herecké výkony, které mě však nebaví (silné téma, a přitom ve mně nevyvolalo žádné emoce). Neskutečná Viola Davis (tyto jediné pasáže stály opravdu za to). Jinak trochu pusto. All the lonely people... Where do they all belong? ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Pročetl jsem si komentáře u On a Ona: ženy kritizují pohled Ona, píší, že by takto nekonaly, neztotožňují se a více se jim líbí mužská verze příběhu. Muži (převážně) naopak za egoistické chování označují mužskou verzi příběhu, lépe hodnotí pohled ženy. ...Provedl bych jediný závěr: režisér prostě nebyl schopen dostatečné empatie a spíš zpopularizoval přístup male&female k tragédii ve vztahu. Jenom za ty herecké výkony a experiment dávám tři hvězdy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech nepříjemně utahaná a zdlouhavá sonda do jednoho rozchodu a jeho následcích pro oba zúčastněné. Naštěstí herci jsou velice dobří a dokáží udržet divákovu pozornost. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Dostala sa ku mne rovno ich spoločná verzia príbehu „Them“, takže nemôžem posúdiť ako pôsobí príbeh čisto z jeho pohľadu (Him) alebo jej (Her). Komplexný pohľad na dianie z obidvoch strán mi však prišiel správne vyvážený a možno nejaké rozdelenie na tri filmy ani nepotreboval (len konštatujem, zmysel „jeho“ a „jej“ verzie posúdim, keď doženiem tieto dva samostatné filmy). Každopádne Disappearance of Eleanor Rigby: Them je odlišnejší film ako som pôvodne čakal. Namiesto „story-driven“ je výhradne „character-driven“ a tak namiesto odhaľovania toho čo sa stalo je zameraný skôr na stav v ktorom sa ocitli postavy a ako ho budú riešiť. Po príbehovej stránke tak Eleanor Riby nijako neprekvapí, zato po tej charakterovej je prepracovaná do detailu. Výkony oboch hlavných predstaviteľov (James McAvoy, Jessica Chastain) sú prvotriedne a ani dvojhodinová stopáž vôbec nevadí. Režisér má jasnú predstavu čo a ako chce natočiť, akurát tá látka mi občas prišla príliš obyčajná. Ako filmový experiment s tromi pohľadmi na tú istú situáciu zaujímavé, ale čakal som o málo viac. Uvidím, či sa prípadne pocity zmenia pri Him a Her. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Zajímavý obsah podávaný nevýraznou formou. Sledujeme nejasné vnitřní pochody obou protagonistů, sem tam zahlédneme střípek, který nám jejich těžkou situaci trochu přiblíží, ale jinak se nás tvůrci snaží držet za vysokou zdí, abychom náhodou neprokoukli fakt, že tam toho ke koukání ani vlastně moc není. Ovšem ten procítěný závěr ve vyklizeném bytě je vyveden na jedničku. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

----"A shooting star only lasts a second, but... aren't you glad to at least have seen it?"----Záměrně jsem si nejdřív pustila tuhle "objektvní" nezaujatou verzi, abych si udělala nějakou představu, než se podívám na ty zbylé dva filmy a taky proto, že někdo psal, že po vidění těch subjektivních a pravděpodobně psychologicky hlubších filmů (Her a Him) mu tohle (Them) přišlo ploché...tak jsem se chtěla vyhnout podobným pocitům...Od začátku se mi líbila taková lehce vintage atmosféra a celkové prostředí, které vyvolává dojem nezávislého snímku. Po vizuální stránce je film takový nenucený ale elegantní plný "ležérně vystajlovaných" interiérů a scén celkově, což je podpořené skvělou (a místy ruční) kamerou. Hudba je skvělá. Herci jsou skvělí. Co se týče příběhu a filmu celkově, určitě se jedná o nadprůměrné drama řešící mezilidské vztahy/partnerství a to jak po stránce obsahové, tak s ohledem na zpracování. Všechno působí realisticky a podání je velmi citlivé. Film je to bez všech pochybností povedený, ale na druhou stranu "jen" povedený. Jsem zvědavá na druhé dva snímky už jenom z toho důvodu že mi samotný nápad s vytvořením dvou úhlů pohledu přijde skvělý. "Them" bude u mě za 3 silnější hvězdičky. ----"I'm not sure why people have kids.You know, first there's the nine months of agony, your body hurts, it's hot, it's cold you crave pickles and there's no words to describe whatever the fuck labor is. And then this little stranger comes out sucking every bit of life you have left in you, and as soon as you're ready to jump of of a window, all of a sudden he smiles. Jesus Christ, this is good. And whatever you do,however you do it, however you imagine your child's life, or what kind of parent you'd be, 29 years later, he's in some shrink's office accusing you of some stupid thing that you said or did that for the life of you you can't remember saying or doing."---- ()

apacka 

všechny recenze uživatele

Po částech Her a Him je sledování Them poněkud... navíc, ale vkusnejch partnerskejch dramat není nikdy dost. Narozdíl od těch nevkusnejch. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem na poslední díl narazila jako první a zatím neměla šanci vidět pohled na situaci zvlášť od každého. Pro mě bylo toto citlivé téma podáno až příliš citlivě, afektovaně, nepřiměřeně a otravně. Herecké výkony byly samozřejmě super, ale ten námět byl vyloženě přeslazená, přeceněná ždímačka, která se ve mně snažila vyvolat tolik emocí až nevyvolala vůbec žádnou. Zhlédla jsem tento film nezaujatě a nestranně a neměla jsem z toho zhola nic. Hrozně mě štvaly ty věčné raněné pohledy Jessicy Chastain, jak si dělá sama ze vztahu i z života prapodivné peklo a v podstatě to pro mě byla docela zkouška trpělivosti, protože přesně tyto typy filmů já absolutně sabotuji, ale předem jim tu šanci dám. Ned Benson je ale asi destruktivní člověk a proto tento jeho film působil hlavně strašlivě přehraně a neuvěřitelně rádoby depresivní. A to na mě prostě nezabírá. ()

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Společná verze filmu už bohužel ztrácí kouzlo samotného ženského a mužského pohledu na vztah hlavních hrdinů a kromě brilantní kamery, hudby a hereckých výkonů nepřichází s ničím novým, než řada jiných filmů na podobné téma. Možná kdybych "Oni" viděl dřív než "Ona" a "On" byl bych spokojenější, takhle musím spíš doporučit rozdělené verze filmu. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nápad natočit jeden příběh z pohledu obou hlavních hrdinů je více než zajímavý.. Přiznám se, že bych na shlédnutí stejného příběhu neměla trpělivost, ale téma mne přesto zajímalo, zvolila jsem tedy zkratku a mrkla na sestříhanou verzi do klasické formy.. Když tedy odmyslíme, že jde o projekt se zajímavou formou, tak musím bohužel konstatovat, že obsah nenaplnil má očekávání.. Chyběly mi informace o okolnostech úmrtí jejich dítěte.. Chyběl mi výraznější popis minulosti páru.. Nějak se nemůžu smířit s tím, že jsem dějově vhozena do vyhořelého vztahu, který se mnou hlavní postavy skrze film řeší a já absolutně nevím co se stalo a jaký byl jejich vztah než se to stalo.. Chybí mi postupný úpadek jejich partnerství.. Strašně mě potěšila postava ztvárněná Williamem Hurtem, i když dostala jen velmi málo prostoru.. Jessica Chastain a James McAvoy nehrajou špatně, ale nějak mi ta chemie mezi nima nefunguje.. Zajímavé a silné téma, které na mě díky zpracování nenechalo sebemenší emoční stopu.. Rozhodně je ale tím typem filmu, který nutí k zamyšlení, zda by váš vztah byl schopen unést takovou tragédii.. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Dostat takovéto filmy do kina je opravdu těžké, jelikož tohle nejsou filmy pro všechny(na festivaly se tyhle filmy hodí a krásně tam zapadají). Ned Benson má mé uznání za to, že svůj nápad dotáhl do konce a navíc si sehnal perfektní herce, kteří doslova dýchají pro své postavy. Líbilo se mi jak jsou filmy pojatý, jak se liší a v čem jsou si zas podobný. Hodně se mi líbilo, že některé scény jsou zabírány zblízka(On) a jiné zpovzdálí(Ona). Trošku mě mrzelo, že se filmy občas táhnou a "jakoby se v nich nic neděje". James McAvoy je zde perfektní a já jsem mu celou dobu fandil, aby to zvládl a nesešel z cesty, která ho čekala. Jessica Chastain je zde naprosto perfektní a hodně jsem ocenil její odtažitý výkon, takový melancholický a přitom jsou z něho cítit tolik emocí. Bill Hader mě tady moc nesedl, ale asi je to dáno jeho scénami. William Hurt, Isabelle Huppert a Ciarán Hinds krásně doplňují hlavní pár a dodávají patřičné emoce a vývoj postav. ONI: To kouzlo předchozích vyprávění je v tomto případě fuč, jelikož film nic nerozšiřuje a ani nemění. Pro mě je to sestříhaná verze dvou filmů do jednoho, která nudí a nefunguje, tak jako ty dvě předchozí. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Unikátnost jednostranného pohledu z ON a ONA sestřih ONI samozřejmě pozbyl (a rozdílné tónování obrazu na sebe poutalo nežádoucí, křiklavou pozornost), nicméně chronologičnost dala větší možnost dát si do souvislostí některé detaily. Matoucí úvodní střípkovitost se tudíž přelila do silných dialogů / životních rad, kterým snad i prospěl zredukovaný čas na nimrání se v bolestných pocitech. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Tři díly a každý ukazující pohled trošku jiný. Nejdříve pohled Eleonor, poté Conora a nakonec celkové propojení všech úhlů. Dojemný příběh plný různých úhlu pohledu splývající a doplňující jednu slitinu v celek. ()

arthur.22

všechny recenze uživatele

On i Ona jsou každý zvlášť docela fajn, ale od "společného" filmu byla blbost čekat nějaký nadhled nebo jakýkoliv jiný přínos. Ony ty pohledy nejsou zas tak extrémně odlišné, aby si člověk nedokázal poskládat všechno dohromady na základě jednoho z nich (i proto hodnotím oba stejně, nechci jednomu nahrávat jen proto, že byl první), a když jsou k dispozici oba, smysl jejich prostého spojení v jeden film mi úplně uniká. Každopádně mě mnohem víc než hlavní postavy zaujaly ty vedlejší (především tedy jejich představitelé), konkrétně profesorka Friedmanová (Viola Davis), která má větší prostor v dámské části trilogie, a Spencer Ludlow (Ciarán Hinds) z části pánské. I z úcty k nim tento film raději nechám bez hodnocení.. ()

Související novinky

Druhé To nabírá obsazení

Druhé To nabírá obsazení

14.04.2018

Studio Warner Bros. se adaptace hororu To bálo do takové míry, že vyhnalo původního režiséra Caryho Fukunagu, který film nechtěl natočit za pouhých 35 milionů dolarů. Jeho náhradník Andy Muschietti… (více)

Reklama

Reklama