Reklama

Reklama

Zlatá země zaslíbená

(festivalový název)
  • Kanada Earth's Golden Playground
Trailer
Rakousko / Kanada, 2013, 106 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární zlatá horečka v povodí řek Klondike a Yukon vyvrcholila před více než sto lety, zraky osamělých dobrodruhů i těžebních firem se však ke kanadské divočině upírají i nadále. K detailům pozorný dokument sleduje, jak se mýtus o romantickém zlatokopectví rozpouští ve všednosti zdejší reality, která je spíše krušná než dobrodružná. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

První půlka moc hezký cestopis, druhá vlastní nudné dolování. Nejdřív mě nedošlo, že típek bude dolovat takhle ve velkým. Zlato co vysypal jsem odhadoval přes 300 tisíc korun a docela jsem se trefil- přes 13 tisíc dolarů. Ale náklady na buldozer , povolení a nejmíň půlroční práci měl asi velké. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

U žádného filmu jsem letos ve Varech tolik nebojoval se spánkem jako u dokumentu o současné podobě těžby zlata na Yukonu. Takže nechápu, proč film natahovaly záběry z Filipín, jak dlouho jsem měl sledovat, kterak metodou lopata, sbíječka, lopata atd. hlavní protagonista v zimě vyhloubí 3 metry hlubokou jámu, načež přemýšlí, zda pokračovat nebo toho nechat. A ta výtěžnost 1 gram zlata na 1000 tun kamení, to jsem slyšel správně? Romantika zlatokopectví se utopila v šedivé realitě. ()

fatal_ 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět, zpracování bohužel o poznání horší. V druhé polovině filmu se neustále vkrádá pocit, že ze zajímavých a až pitoreskních postav bylo možné dostat ještě daleko více. Naopak jako zbytečné „nastavování“ se jeví ilustrativní záběry typu pohled na krajinu nebo detail na těžební stroje. Málokdy totiž přináší novou informaci a jsou také nekonzistentní kamerou a střihem. ()

Reklama

Reklama