Reklama

Reklama

Láva

Krátkometrážní / Animovaný / Romantický
USA, 2015, 7 min

VOD (1)

Uprostřed Tichého oceánu touží opuštěný vulkanický ostrov Uku po lásce a společnici, jíž by mohl zpívat svou sentimentální a sladkou píseň. Obklopen obrovskými i maličkými stvořeními, osamělý vulkán už celou věčnost trpělivě čeká na svou spřízněnou duši. Poslouchá ale vůbec někdo Ukuovu nádhernou melodii? (HBO Europe)

Recenze (109)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo nejspíš asi poprvé, kdy byl předfilm kvalitativně úplně jinde jak celovečerní animák, jelikož úžasnému V hlavě předcházela tato prazvláštní podivnost o zpívající sopce, která vyznává lásku jiné sopce. I když byla animace pěkná, tak ten příběh to prostě všechno zabil, a vedle toho mi ústřední píseň přišla jako vykrádačka Somewhere Over the Rainbow od Israela. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Nebýt té utahané a vlezlé písničky docela sympatický krátký film, vlastně oceánská legenda. Kdyby se tvůrci omezili na hlasy přírody a nechali příběh domyslet diváky, udělali by lépe… ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Těch sedm minut bylo pořádně dlouhých... Nikdy nekončící píseň a nezajímavý příběh, prostě mě to vůbec nezaujalo... ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Ubohý námět, mizerná animace, nudná písnička... co se to stalo s Pixarem? Po úvodních slovech písničky "I have a Dream" jsem čekala přinejmenším boj za občanská práva sopek! Když se nekonal, přidala jsem z vděčnosti ještě 1*. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

I Lava You! Stále veľmi originálny – aké iné štúdio by napadlo oživiť sopky, ale na pomery Pixaru možno až priveľmi jednoduchý, respektíve nevyužitý nápad. V podstate iba jedná sedem minút dlhá pesnička o láske, teda „lavaske“, nič viac, nič menej. Akurát si to neviem predstaviť v dabingu, keďže to vyslovene stavia na slovných hračkách. Ako kraťas fajn, no celovečerák s animovanými sopkami snáď nikoho točiť nenapadne. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

To bylo krááásný. Blbá sopka a jak mi vehnala slzy do očí :D Fakt to byl hrozně hezký krátký příběh, prakticky o ničem, s nádherným hudebním doprovodem a krásnou slovní hříčkou. "Send me someone to lava" :) ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Tato přívětivá dojemná romantika ve mě vyvolala vzpomínky na smutný osud skvělého zpěváka Israela Kamakawiwo'ole. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Nejhorší předfilm od Pixaru, co jsem viděl. Až mi přišlo, že ho tam dali jen kvůli tomu, aby výsledný hlavní film působil ještě lépe. Animace je zde celkem pěkná, ale to je jediný klad, který v tomto paskvilu vidím. Už příběh osamělé sopky, která zpívá ódy o tom, jak je sama púsobí divně a ujetě. A poslouchat sedm minut tyto písničky přezpívané do češtiny je to pravé urtpení, nevím kdo to nazpíval, ale jako někdo, kdo se tím živí to opravdu neznělo. V originále je to možná lepší, ale dementnost látky to nemění. Všechno špatně. 2/10 ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Jógistická uspávanka, ktorá aj z vulkanickej erupcie rozvíja sentimentálny, skoro až pestúnsky vzťah a vytvára z prirodzenosti živelnej aktivity zvláštny rodinný kruh, ktorý sa dotýka každého rovnako. Estetický vizuál sa nijako nerozširuje, je statický a napodobňuje post-tráviaci proces. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, z té animace, která se na nás od počátku hrnula, mi prostě spadla huba. Naprosto skvělé vykreslení přírody, ostrova, zvířat. Bohužel jsem měl opravdu jen pocit, že je to o té úžasné animaci, protože příběh byl jen takové hezké zalíbení se divákovi. Ono do není špatné, ale nic zásadního to neřekne. Prostě dojemně hezký filmeček, který vyniká grafickou stránkou. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Mně se to jako předfilm k V hlavě líbilo, a hodně. Prostě mi to nějak sedlo. Včetně písničky, hudby a geniální animace. Já ten Pixar prostě zbožňuju. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl, měl jsem strach že jsem s přítelkyní šel do jiného sálu než jsem měl. Naštěstí tato hovadina o ničem brzy skončila a konečně začalo to na co jsme se těšili. Myslím si že těch 7 minut se dalo využít smysluplněji než že tam skoro po celou dobu zpívá sopka. Animace je jako z dob krále klacka a vůbec to postrádá smysl to šoupnout před film V hlavě. Za mě jasnej palec dolů. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Když si zvyknete na představu, že ošklivá sopka otevře... hm... tlamu a začne zpívat o samotě, není to zase tak špatný kraťas. Písnička je ale rozhodně snesitelnější v originálním znění. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Když jsem šla s přítelem do kina na "V hlavě", tak jsem si říkala, jestli jsem vůbec dobře a snad to není ono. Naštěstí jsem přišla na to, že ne. Nečekala jsem to, bylo to milé, ale moc dlouhé a před takovém napjatém očekávání se to moc nehodilo... ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Někdo v radiu moc často poslouchal nesnesitelnou ukulele cover verzi Over the rainbow. Někomu přišlo vtipné, že lava zní v angličtině jako love, ale nevěděl, jak to zpracovat. ()

Reklama

Reklama