Reklama

Reklama

Světlo mezi oceány

  • USA The Light Between Oceans (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečný hrdina Tom Sherbourne (Michael Fassbender) po běsnění, jímž prošel na západní frontě, touží především po místě, kde by znovu našel vnitřní klid. Stane se strážcem majáku na Janusově ostrově u západního pobřeží Austrálie kde si najde i milující ženu (Alicia Vikander), jež je ochotná snášet s ním drsné podmínky, které s sebou život na majáku přináší. Bohužel po čase zjistí, že není schopna donosit jejich dítě, což obrátí jejich svět v tichém přistavu naruby. Až jednou moře na břeh vyplaví člun s mrtvým mužem a miminkem na palubě... Tom je nucen volit mezi láskou a povinností a rozhodnutí, které učiní, bude mít nedozírné následky nejen pro ně dva. (Magic Box)

(více)

Recenze (239)

verbal 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásně natočená, excelentně zahraná zasraná telenovela a pateticky vykalkulované porno pro viktoriánské panny, kluky v tangách a hysterické prudérní matky, vyměňující si denně při hřadování na emiminu recepty na nejlepší zásyp proti opruzeninám, o tom, jak si pyjonýr Míša Bednář pořídil s Alicí Ústupnou na majáku kukačku. Emočně analogické k situaci, kdy se snažíte vytřít si prdel časopisem Žena a život. Je to sice hezky barevné a plné ukrutně poutavých srdcervoucích skutečných příběhů padesátek v rozpuku, které nikdo nechce mrdat jen proto, že jsou tlusté, hnusné a smrdí, ale když to má posloužit k jedinému vhodnému účelu, kurevsky to škrábe, a není to zrovna srdce, co vám pak krvácí. Když už se tedy nebudete mít u čeho cpát Rafaelem, škrábat si netknutého bobra nebo vzlykavě smrkat do rukávů nevkusně růžového županu s kočičkami, pusťte si raději něco nepocákaného vaginálním šlemem sester Brontësaurových. Téma nedávno vkusně, heterosexuálně, svižně a nerakovinotvorně zpracovali Dánové a ani se u toho nebudete hodinu kousat nudou, než slizký Míša po vyčerpávající sajbrsexuální korespondenci s romanticky přimhouřenýma očima našroubuje přes rezistentní útesy svůj Bouřlivý maják do notně zaneseného přístavu lásky na zádech monotónně funící panny Alice a geneticky znuděný plod to pak raději zabalí před termínem. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Fassbender jako obvykle skvělý, i když zrovna tahle role mu nedala tolik prostoru se více předvést. Vikander mě žel iritovala od začátku do konce. Přestože je to krásně natočené, přijde mi to na romanci příliš zdlouhavé. Pořádně ubrat na stopáži by rozhodně neškodilo, pak by byl i můj výsledný dojem určitě pozitivnější. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V rámci svého "eskového" projektu s Alicia Vikander jsem se tohoto filmu bál ze všeho nejvíc, ale to jsem se sakra spletl, protože příběh je skutečný gordický uzel. Vžil jsem se do role všech tří dospělých postav a jedné dětské a vlastně jsem všem rozuměl a když příběh gradoval říkal jsem si, že si zase osud jednou krutě pohrává s lidmi a s dítětem. Všech mně ve finále bylo líto. Herecký výkony Alicie, Michaela i Rachel jsou jedinečný, pardoxně je tam snad jediná společná scéna všech tří hlavních postav v kostele a ta má teda sílu. Film ze své pointy vytěžil maximum, jen si říkám kdyby se příběhu chopili Francouzi o kolik by asi ještě dokázali vyemočnit konec. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro někoho je tento film romantická epopej, ale pro mě ta absolutní doslovnost ve všech ohledech, která zároveň způsobuje abnormální délku, byla neuvěřitelně ubíjející. Samozřejmě uznávám, že herecké výkony jsou skvělé a námět není vůbec špatný. Do toho prostředí je jedna velká pecka, protože jsem vůbec neměl pocit, jak kdybych byl v Austrálii. Spíš jak kdyby mě vítr zavál na Severní Hebridy. Tudíž musím uznat, že atmosféru tento film opravdu měl. Vztah Michaela a Alicie mi ale na druhou stranu přišel hodně přitažený za vlasy. Respektive neříkám, že ne nepravdivý, jen mám pocit, že film si hodně upravoval, aby z něj vymáčknul maximum. To, že ani jeden z nich nejedná racionálně, bylo zřejmý už od počátku. Jenže jak se pak k tomu stavěli, to mě vysloveně udivovalo. No a jak se k tomu ještě připletla Rachel Weisz, tak bylo jasné, že tenhle film pod dvě hodiny prostě nepůjde. A i když jsem byl hrozně zvědavý na závěr, tak musím říct, že tak dlouhé romantické drama jsem dlouho neviděl. Jak doslovně, tak vjemově. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $12,545,979Tržby Celosvetovo $25,975,621▐ Herecky výborné, tam nie je čo riešiť. Troška je škoda že to má dosť dlhý rozbeh, pokiaľ sa začne niečo zaujímavejšie diať, druhá polovica filmu je dosť smutná dráma. /60%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Silný staromilsky pojatý příběh o tom, že rodina začíná počtem tři, dva jsou na ni málo...a rovněž o tom, že svědomí se dá jen těžko umlčet. Pomalé tempo vyprávění, krásná hudba, vynikající kamera a silný melodramatický prvek, který je zároveň i Achillovou patou filmového běhu věcí, jelikož několik okolností a motivací i životních voleb jsem hrdinům (respektive tedy hlavně hrdinkám) nevěřil...zvláště ke (smířlivému) konci snímku... Zajímavá je okolnost, že tvůrci filmu byli výhradně muži, jelikož mi celý snímek přišel coby ryze ženský, postavený na ženském vnímání a prožívání světa...ten vjem byl opravdu silný...režisér a scénarista Derek Cianfrance skutečně unikátně převedl do filmové adaptace původní knižní předlohu M.L. Stedmanové a zachoval v ní onen původní ženský princip vnímání...percepce...prožitku...a zároveň starosvětsky jednoduché podání příběhu... Michael Fassbender je opět zárukou umělecky dokonalého hereckého výkonu...a maják ve filmu i knize dokonale symbolická proprieta... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mám k tomu poněkud ambivalentní vztah. Na jednu stranu je to obdivuhodně pomalu plynoucí, až skutečně máte pocit všech těch uplynulých let (rozhodně to působí mnohem delší než to ve skutečnosti je; ovšem v dobrém slova smyslu), na druhou stranu si to z předlohy bere jen ty stěžejní okamžiky bez omáčky kolem čili to působí jako osnova melodramatických tklivých klišé plných Sofiiných voleb, které být použity v mexické telenovele, tak se jeden umlátí smíchy. O závěru jak z jiného filmu/žánru ani nemluvě. To proč to nakonec funguje tak dobře, je režijní vedení, genius loci bezútěšných lokací (kdo jiný než jejich mistr Arkapaw) a především na tak emocionálně vypjaté melodrama sympaticky utlumené herecké výkony. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Když romantické drama, tak takovéhle. Jediný výhružný pohled Alicie Vikander vyvolá více emocí, než kupa lacinného přehrávání. Ta si jde pro dalšího Oscara. Režie je sebejistá a předhazuje nám čarokrásně drsné exteriéry po celou stopáž. Moc jsem netušil do čeho jdu a opravdu mne to pohltilo. Jednoduchý příběh podaný s velkou bravurou. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nepopiratelně úžasné, bezchybné herecké výkony hlavních představitelů Michaela a Alicie, doplněna vstupy Rachel. To podtrhávám dvakrát ! Pomalé tempo, lehký pel romantiky, která je už malinko přes čáru, obzvlášť v závěru příběhu a mně to vůbec nerušilo, ačkoli jindy bych možná připomínky měla. Věřila jsem slzám Isabel, vyhaslosti v očích Toma, pohlazení po tváři jsem cítila i já na té své. Pohledy do očí, do jejich nitra a svědomí, která tolik bojovala, žel každý jinak. A s Desplatovou hudbou nemohu jinak. Jen ten vítr bych malinko utlumila, přece jen ho bylo až příliš, silný, mohutný, asi jako jejich vzájemná láska. Derek umí a ví jak zapůsobit na naše city. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, pri ktorých viem, že sa asi nedočkám nejakej výraznejšie atraktívnej zápletky, ale musím ich vidieť, teším sa na ne a nakoniec ani trochu nesklamú a The Light between oceans patrí presne medzi ne. A tak síce za tie prvé dve tretiny sa toho vlastne zase ani tak moc neudeje, ale pozerá sa na to veľmi dobre. Celý čas sa to nesie v príjemne pomalom tempe a film ponúka hlavne možnosť užívať si výbornú atmosféru, atraktívne prostredie malého ostrova s majákom a dvoch skvelých hercov. Michael Fassbender a Alicia Vikander, ktorí by to bez problémov utiahli aj samostatne, nie to ešte spolu. Navyše aj ich postavy sú nielen zaujímavé, ale aj perfektne zahrané, takže tu nemôžem mať žiadnych výhrad. A aby toho nebolo málo, predsa len časom vstúpi do popredia aj ten dôležitý dejový prvok, ktorý oboch hrdinov, ale vlastne aj diváka postaví pred zásadnú otázku a aké zachovanie sa je vlastne správne, pričom si to viditeľne pripravuje pôdu pre väčší priestor. To sa nakoniec presne aj stane a tak dejovo najbohatšia posledná tretina je u mňa paradoxne aj najslabšia, ale inak je tiež dobre zvládnutá a zaujímavá, pričom veľký priestor dostane aj dalšia moja obľúbenkyňa, Rachel Weisz, len mňa jednoducho viac bavila tá atmosféra majáka a dvoch postáv, ktorí si žijú relatívne pokojným životom mimo civilizácie. Režijne sa tomu tiež nedá absolútne nič vytknúť, ale to som aj čakal, Derek Cianfrance je kvalitný režisér, čo už dokázal aj predtým. Takže The Light between oceans nie je ten typ filmu, ktorý by som chcel pozerať opakovane, ale určite nebudem hodnotiť horšie, to jedno pozretie som si rozhodne užil a som rád, že obaja títo skvelí herci si popri tých komerčných projektoch nájdu čas aj na niečo menšie a väčšinou aj kvalitnejšie. 77% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sákryš, kam se tento film poděl. Tenhle společný projekt toho nejsympatičtějšího páru v Hollywoodu jsem vyhlížel dlouho a zasáhl mne od samotného začátku. Sice mě více bavila ta první půlka než ta druhá, ale celkově se jedná o dojemný propracovaný příběh, který překvapí absencí červené knihovny a nahlíží na zmíněné dilema z trošku realističtějšího směru, i když taky ne úplně. Nicméně vytříská z člověka emoce a ačkoliv by při jiném obsazení na mě film zřejmě takový dojem nezanechal, jsem za tyhle menší projekty velmi rád...9/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přesně takové jaké čekáte, pokud znáte tvorbu Cianfrance, mistra vztahových dramat. Dojemné, tklivé, strhujícím způsobem minimalisticky snímané, dobové. Sociální a morální dilemata posunutá v čase o 100 let zpět dodávají filmu určitou noblesu a grácii minulých let, která se v moderních filmech těžko dělá a obvykle musí trochu zrát. Místy tradičně srdcervoucí a scénáristicky velmi povedené, zarývající se pod kůži. Chápete tu všechny zúčastněné a přitom nelze jednoznačně říci, co je dobře a co nikoliv. Po Minghellovi už těm klasicky vyprávěným, starosvětským přiběhům téměř odzvonilo a je skvělé, že Cianfrance přejímá pomyslnou štafetu a pokračuje dále. S jeho režijní virtuozitou a citem pro emoce se máme do budoucna ještě na co těšit. Ubrat tady 10-15 minut přehršle záběrů na moře a skály a mohlo to být téměř dokonalé. A doufám, že za tohle dostane Vikander dalšího Oscara. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi hodinku jsem si říkal, že výsledek zaostává za papírovým očekáváním. Nakonec jsem se naštěstí docela zmýlil. Režisér Derek Cianfrance oslnil i naštval už svým syrovým a odtažitým debutem Blue Valentine. „Naštval“ proto, že to zdaleka nebyl stravitelný film, na druhou stranu oceňme, že si šel svou vlastní cestou, a stejně jako v druhém dítku (Za borovicovým hájem) ukázal svůj cit pro pohlcující atmosféru. A jelikož tehdy nechal Ryana Goslinga a Michelle Williams projít bolestivým vztahovým rozkladem, můžeme předvídat, že se tentokrát dočkáme něčeho podobného. Zajímavý rukopis tedy pokračuje, doba se změnila. Po válce není nic jako dřív, takže samota správce majáku bude pro Michaela Fassbendera tou správnou cestou pro vyčištění vzpomínek. Nová příležitost mu přivane i Aliciu Vikander, která má sice půvabnou tvář, ale dítě donosit nedokáže. Pomůže kojenecký pláč vycházející od oceánu. Dá se nicméně očekávat, že to tak snadné nebude, bohužel některým motivacím a volbám hlavních hrdinů jsem příliš nevěřil. A ač Cianfrance mistrně vede každého herce a začíná platit za černého režijního koně, až příliš spoléhá na náhodu. Nejde jenom o obsah člunu, ale i o návštěvu hřbitova, setkání na výročí, „správná“ matka v obchodě. Možná rýpu, ale je to tak. Vnitřní hloubku mu ale upřít nelze. Jeden výhružný pohled Vikander nebo vyhaslost v očích Fassbendera a hned víme. K tomu skrumáž zvuků, emotivní obrazová stránka, zvolená hudba. To je radost. 70% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kniha bola (napriek katastrofálnemu slovenskému prekladu) veľmi citlivo napísaná a dojímavá, a to isté sa podarilo filmu. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Filmy Dereka Cainfrance mám moc ráda. Vždy nechává celý film pomalu a strašně lehce plynout. U jeho filmů mám vždy pocit, že sleduji něco skutečného, skvěle dokáže vykreslit postavy. Teď se mu do ruky dostala další opravdu silná látka a tu dokázal vytěžit na maximum. Postavy opět působí velice opravdově, je to jeden z těch filmů, kdy dokonale chápete všechny motivy postav, se všemi soucítíte a nedokážete plně rozhodnout, co je vlastně správné a co ne. Ve filmu se řeší spousta morálních dilemat a čím více se blíží závěr, tím moc dobře víte, že tohle zkrátka musí skončit se spoustou slz. To vše podtrhují výborné herecké výkony, ale to, že Michael Fassbender a Alicia Vikander jsou výborní herci, už všichni dávno víme. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Strážiť maják kdesi na konci sveta je vysnená práca pre nejedného introverta. Nikdy som nechápala, v čom ale spočíva oná "náročnosť" tej práce (okrem neustáleho súboja s vlastnou psyché v snahe nescvoknúť sa). Vo dvojici sa to ale už ťahá lepšie. Technická poznámka spočíva v tom, že každá rozumná žena by po prvom potrate išla v tehotenstve radšej asi na pevninu. To nič nemení na tom, že tento film je zjavenie, aké sa vyskytne len raz za čas. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe prišla romantická dráma so silným príbehom, navyše výborne obsadená. Pokojný úvod, maják na opustenom ostrove a nekonečné vlnobitie oceánu dokonale navodia správnu atmosféru. Po prvej tretine sa film postupne začína dramatizovať, dej začína gradovať a herecky si úplne vystačia Fassbender s A. Vikander. Až neskôr sa k nim pripojí R. Weiz v roli smutnej matky. Príbeh graduje čoraz viac, herecky sme na najvyššom leveli a romantické duše budú v siedmom nebi. Film rozdáva nielen emócie, ale donúti človeka rozmýšľať ako by reagoval na ich mieste. Ak sa toto filmu podarí, je jasné že u diváka zabodoval. Úplne rozumiem Tomovi (Fassbenderovi). Chcel upokojiť matku, poslal list a nečakal aké dôsledky to môže mať. Nie je jednoduché s tou myšlienkou žiť, zvlášť potom, keď stretnete úplne zničenú matku a pozriete jej do očí. Svedomie, ak nejaké máte, vás bude užierať...Preto som veril, tomu, čo urobil, zvlášť ak je to vojnový veterán, ktorý smrť čakal už dávno. V závere mi zovrelo hrdlo... Silný film s výborným príbehom, čo je dnes vzácnosť. 90%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

A přesně takhle má, dámy a pánové, vypadat promyšlené citové vydírání a celovečerní ždímačka slz, která doopravdy funguje. Režisér z lidí může dělat uhranuté plačící loutky, lze tak ale činit něžně a s odzbrojující nenuceností, nejen chladnokrevně a za záměrem utíkání se vstříc drzému kalkulu. Old's cool. "Četlo" se to úplně samo. ()

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Znáte novou švédskou superhvězdu?

Znáte novou švédskou superhvězdu?

25.05.2015

Seznamte se s Alicií Vikander. Možná si teď nemůžete její obličej zařadit a marně přemýšlíte nad tím, kde přesně jste ji viděli. Takže nápověda: Pokud občas utečete mimo mainsteamovou klasiku,… (více)

Reklama

Reklama