Reklama

Reklama

Světlo mezi oceány

  • USA The Light Between Oceans (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečný hrdina Tom Sherbourne (Michael Fassbender) po běsnění, jímž prošel na západní frontě, touží především po místě, kde by znovu našel vnitřní klid. Stane se strážcem majáku na Janusově ostrově u západního pobřeží Austrálie kde si najde i milující ženu (Alicia Vikander), jež je ochotná snášet s ním drsné podmínky, které s sebou život na majáku přináší. Bohužel po čase zjistí, že není schopna donosit jejich dítě, což obrátí jejich svět v tichém přistavu naruby. Až jednou moře na břeh vyplaví člun s mrtvým mužem a miminkem na palubě... Tom je nucen volit mezi láskou a povinností a rozhodnutí, které učiní, bude mít nedozírné následky nejen pro ně dva. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Maják na ostrově Janus, na kterém se příběh odehrává, je skalnatý nehostinný ostrov na jihozápadním pobřeží ostrova Anvers v souostroví Palmer. Název Janus Island pro starověké římské božstvo Janus, který byl strážcem bran, vznikl kvůli poloze ostrova u vchodu do přístavu Arthur. Tam se ale netočilo, točilo se na v Lighthouse na Cape Campbell v Marlborough na Novém Zélandu, kde se obsazení a posádka střídá v turnuse pět a půl týdne. (sator)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2016 na Benátském filmovém festivalu. (BMW12)
  • Film se natáčel v Austrálii, Novém Zélandu (v Port Charmsy a v Marlborough), Tasmánii (v Stanley), USA a Velké Británii. (Varan)
  • Je to posledný film, ktorý vydala produkčná spoločnosť Touchstone Pictures predtým, než zanikla. (Arsenal83)
  • Obyvatelia ostrova Tasmánia, kde prebiehala časť natáčania, priznali, že si vďaka tomu na ich ostrov nájde cestu viac turistov. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu začalo v septembri 2014 a oficiálne bolo ukončené 24. novembra 2016. (MikaelSVK)
  • Postavu Lucy/Grace hralo celkom 5 osôb: dvojičky Elliot Newbery a Evangeline Newbery ako bábätko; Georgie Gascoigne ako jednoročné dieťa; Florence Clery ako štvorročné dieťa a Caren Pistorius v dospelosti. (Astonko)

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Znáte novou švédskou superhvězdu?

Znáte novou švédskou superhvězdu?

25.05.2015

Seznamte se s Alicií Vikander. Možná si teď nemůžete její obličej zařadit a marně přemýšlíte nad tím, kde přesně jste ji viděli. Takže nápověda: Pokud občas utečete mimo mainsteamovou klasiku,… (více)

Reklama

Reklama