Reklama

Reklama

Světlo mezi oceány

  • USA The Light Between Oceans (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečný hrdina Tom Sherbourne (Michael Fassbender) po běsnění, jímž prošel na západní frontě, touží především po místě, kde by znovu našel vnitřní klid. Stane se strážcem majáku na Janusově ostrově u západního pobřeží Austrálie kde si najde i milující ženu (Alicia Vikander), jež je ochotná snášet s ním drsné podmínky, které s sebou život na majáku přináší. Bohužel po čase zjistí, že není schopna donosit jejich dítě, což obrátí jejich svět v tichém přistavu naruby. Až jednou moře na břeh vyplaví člun s mrtvým mužem a miminkem na palubě... Tom je nucen volit mezi láskou a povinností a rozhodnutí, které učiní, bude mít nedozírné následky nejen pro ně dva. (Magic Box)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (241)

emma53 

všechny recenze uživatele

Nepopiratelně úžasné, bezchybné herecké výkony hlavních představitelů Michaela a Alicie, doplněna vstupy Rachel. To podtrhávám dvakrát ! Pomalé tempo, lehký pel romantiky, která je už malinko přes čáru, obzvlášť v závěru příběhu a mně to vůbec nerušilo, ačkoli jindy bych možná připomínky měla. Věřila jsem slzám Isabel, vyhaslosti v očích Toma, pohlazení po tváři jsem cítila i já na té své. Pohledy do očí, do jejich nitra a svědomí, která tolik bojovala, žel každý jinak. A s Desplatovou hudbou nemohu jinak. Jen ten vítr bych malinko utlumila, přece jen ho bylo až příliš, silný, mohutný, asi jako jejich vzájemná láska. Derek umí a ví jak zapůsobit na naše city. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Fassbender jako obvykle skvělý, i když zrovna tahle role mu nedala tolik prostoru se více předvést. Vikander mě žel iritovala od začátku do konce. Přestože je to krásně natočené, přijde mi to na romanci příliš zdlouhavé. Pořádně ubrat na stopáži by rozhodně neškodilo, pak by byl i můj výsledný dojem určitě pozitivnější. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Na Aliciu Vikander sa vždy rád pozriem, lebo je pekná, dúfam, že aj inteligentná, populárna, ale najmä je v kurze, Michael Fassbender patrí v súčasnosti k mála hercom, ktorí sú výborní vo svojej profesii, je to vynikajúci a všestranne talentovaný herec. K týmto dvom, sa pridáva ešte Rachel Weisz, ktorá má z nich najviac skúseností... Všetci traja rozohrávajú fascinujúci herecký koncert, ktorý sa na nich náramne hodí. Prví dvaja stelesnili manželský pár, ktorý sa márne pokúša o dieťa, vždy to stroskotá na tom, že žena porodí mŕtvy plod. Takto sa to stane 2 x, pričom už začínajú mať obavy, že do tretice, nebude všetko dobré, ako sa hovorí. Manžel spravuje maják, sú odlúčení od civilizácie, skrátka, nikoho tu niet, okrem nich. Jedného dňa sa sem priplaví osamotená loďka, na ktorej je už mŕtvy nemecký muž so živým dieťaťom, ktoré si manželia privlastnia za svoje, túto skutočnosť sa snažia pred všetkými ututlať, aby sa to nikto nikdy nedozvedel... Predstavím manželský pár. Volajú sa Tom Sherbourne a Isabel Graysmark, a časová osa zodpovedá, niečo tesne po skončení prvej svetovej vojny. Teraz prejdem k pasažierom. Ten muž sa volal Frank Roennfeldt. Bol to pôvodom Nemec, na ktorého sa po skončení svetového konfliktu usporiadala hotová štvanica, preto vzal decko a ušiel. Matka a žena, sa volá Hannah Roennfeldt. Ona bude mať niekoľko indícii, ako vypátrať Grace, teraz Lucy. Tom a Isabel sa zatiaľ starajú o decko, ktoré nie je ich biologické. Raz táto bublina musí prasknúť, pričom decko si nedokáže zvyknúť na svoju skutočnú mamku. Až slzy sa mi tlačili von, pri niektorých emotívnych záberov, ktorých je tu neúrekom. Je to ten typ filmu, na ktorý si treba prichystať vreckovky. Výborná dráma s fascinujúcimi hercami. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Láska jako řvavé heslo na transparentu v prvomájovém průvodu, otravně všudypřítomná a vševysvětlující, přesto na mě Světlo mezi oceány působilo jako frigidní výpověď o intimních věcech člověka. Jediný světlý okamžik nastává, když se hlavní hrdina zachová jako kretén, na chvíli jsem si totiž připadal jako mezi lidmi. Ale jen na chvíli. Filmový zážitek rovnající se survivalu, dvě hvězdy za výdrž. Mou vlastní. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Na Alici, Rachel a Michaela bych se díval dvě hodiny, i kdyby loupali brambory nebo krájeli mrkev, přesto si myslím, že Světlo mezi oceány mohlo být o půlhodinku kratší a neuškodilo by to ničemu. Ale to je tak asi jediná výtka, kterou k filmu mám. Jako milovník realismu a naturalismu v literatuře jsem měl pocit, jako bych se díval na filmové zpracování některého ze slavných románů 19. století. A co je nejdůležitější - takový film vyžaduje naprosto přesné a nadprůměrné herecké výkony, takže potřebujete dvě oscarové herečky, které mají navíc obličej jako obrázek a zatím neoscarového chameleona, který zvládne širokou škálu emocí a postavy od nejněžnějších klaďasů až po šílené a drsné záporáky. Souhlasím s názorem, že jde o jeden z nejlepších filmů roku a mimořádné herecké výkony všech tří ústředních představitelů jsou pevným a nepostradatelným základem tohoto úspěchu. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (14)

  • Zatiaľ čo scéna, v ktorej je použitý rušeň, sa odohráva v roku 1918, tento typ lokomotívy sa začal vyrábať až v roku 1947. (Arsenal83)

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Znáte novou švédskou superhvězdu?

Znáte novou švédskou superhvězdu?

25.05.2015

Seznamte se s Alicií Vikander. Možná si teď nemůžete její obličej zařadit a marně přemýšlíte nad tím, kde přesně jste ji viděli. Takže nápověda: Pokud občas utečete mimo mainsteamovou klasiku,… (více)

Reklama

Reklama