Reklama

Reklama

War Machine

  • USA The Operators (pracovní název)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Afghánistán, rok 2009. Stávající americký velitel koaličních sil generál Whelan je odvolán, protože válka s Tálibánem a import demokracie osvobozovaným Afgháncům nepokračuje dostatečně rychle, resp. nepokračuje vůbec. Prezident Obama tedy posílá nového velitele amerických a koaličních sil, absolventa West Pointu a kurzu Rangers generála Glena McHamona (Brad Pitt). Generál nepřijíždí sám, doprovází jej jeho osobní tým armádních důstojníků - specialistů na vše. Dle jeho názoru válka v Afghánistánu trvala doposud tak dlouho, protože ji nikdo neřídil. To se teď změní. Glen je mistrem optimalizování a zefektivňování. Svému poslání věří a zároveň si uvědomuje, že tohle je jeho válka a že další už možná mít nebude. Miluje uznání i obdiv. Nelibě nese, když se mu pod nohy pletou vlivní politici včetně afghánského prezidenta Hamída Karzáího (Ben Kingsley) a říkají mu, co a jak má dělat, protože on to ví nejlépe. On ten ,,binec'' konečně uklidí... Jenže Afghánistán a jeho lid je něco, co nechápe ani jako voják ani jako Američan. Věci tam fungují jinak už celá staletí. To poslední, co Afghánci chtějí, je zavádění jakýchkoliv změn. Oni chtějí jen jediné, aby Američané odešli... (Big Bear)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (102)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pitt hraje parádně a jeho squadra nohsledů nemá chybu, ale až příliš často mi připadalo, že režisér neví, co chce vlastně točit. Pokud zůstával v rovině absurdní satiry, tak to bylo fajn, ale jakmile zabrousil do válečného dramatu, byla Pittova poloha trochu nemístná a Michôd tím přeskakováním rozhodně nešetřil. Celkové vyznění mi sedlo, byť se tu mohlo trošku přitlačit na pilu a najde se tu spousta dobrých věcí, ale i tak to vidím jako hodně promarněnou příležitost. Škoda. 60% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Bohatý nebo silný příběhový oblouk jsem nezaznamenal, na satiru je to málo vtipné a břitké a přítomnost války na mě moc nedýchala. Přes hodinu a půl jsem si nebyl jistý, co přesně se film snaží vyprávět a říkal si, jestli nejde jen o to, aby Netflix ukázal, že do svých produkcí dokáže získat kohokoli a nedělá mu problém zainvestovat jakýkoli námět. Snímek se podle mě našel až půlhodinu před koncem, kdy ho konečně posunul jeden důležitý rozhovor. Bylo už ale pozdě na to, abych mohl být pořádně spokojený. Brad Pitt odvádí svůj standart a obměnil zde akorát svůj styl chůze. (Netflix) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Ah, America. You beacon of composure and proportionate response, you bringer of calm and goodness to the world...“ Člověk by se i nasmál, kdyby to všechno nebylo tak blízko pravdě. Brad Pitt s grimasami jak po mrtvici, šíleným přízvukem a každodenním sedmimílovým během paralympionika odvádí penzum práce, škoda jen, že se Michôd příliš zahleděl do všech stránek svého scénáře a odmítl se výrazněji soustředit na nějaký konkrétnější směr. Satira o aspektech neobjednaného importu demokracie tak zůstala někde na půli své tragikomické cesty a na závěr ještě rozdráždila představivost diváka nástupem generála Boba Whitea. Ten by předpokládám přišel s rovnicí, že když 10 - 2 = 20, tak 10 - 70 = 0.. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Naprosto rozumím podstatě tohoto filmu, to poslání je víc než jasný. Ukázat světu ironii, paradoxy a jakýsi úlety války v satirickým vyprávění o "panu dokonalým", kterej jakožto generál vyřeší jakokoliv situaci. Tady je třeba vzdát hold B. Pittovi, kterej si to hraní evidentně dost užíval a ta skoro až parodická nadsázka mu tady dost seděla. Jenže ne tak docela to na druhou stranu zvládal pan režisér, kterej z filmu udělal dvouhodinovou slátaninu různých scének a žánrů, takže se dočkáme jak naprosto komických situací, tak i vážných dramatických scén, a dokonce i nějaké té menší válečné akce. Že to jde dost těžko dohromady, to je asi jasný. Nicméně závěrečnej záběr je opravdu perfektní a jenom to dokazuje, že tahle válečná mašina (mašinérie) se prostě jen tak nezastaví, aneb nikdo není nenahraditelnej! ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Kluci, luka4615 a verbal , až někdy v budoucnu budu hledat tiskové mluvčí, máte u mne práci jistou. A to nežertuji. Oba vaše komentáře, propojené do sebe, jsou mým vlastním názorem a postojem k tomuto snímku... Vzali jste mi tak - v dobrém slova smyslu - vítr z plachet, a na mě tak de facto zbylo pouze vlastní ohodnocení... 60% a tedy 3 hvězdy... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (5)

  • V Abu Dhabi, kde se natáčely některé scény, vznikla pro potřeby filmu vojenská základna, část města Kábul, ambasáda USA a ulice byly předělány na pakistánské hraniční přechody. Filmaři využili i místní letiště. Natáčelo se také v Dunsfold Aerodrome v Surrey v Anglii. (ČSFD)

Související novinky

Válečná mašina nabírá herce

Válečná mašina nabírá herce

23.08.2015

O satirické komedii War Machine jste možná ještě neslyšeli a je to chyba. Streamovací služba Netflix na ní totiž hodně sází a hodlá ji příští rok uvést souběžně v kinech i na internetu. Kdo tenhle… (více)

Reklama

Reklama