Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1915, První světová válka je v plném proudu. Na poloostrov Gallipoli dorazí s okupačními jednotkami britské armády a jejích spojenců také trojice novinářů, Charles Bean, Ellis Ashmead Bartlett a Philip Schuler. Jejich úkolem je vykonávat práci válečných zpravodajů, ale odhalenou pravdu o blížící se katastrofě nesmějí odeslat. Tento čtyřdílný miniseriál založený na pravdivých událostech popisuje příběh tří žurnalistů, kteří se nedali umlčet, kteří se nehodlali smířit s tím, že i pravda by měla padnout za oběť světovému ozbrojenému konfliktu, a jejichž úsilí do značné míry přispělo ke změně průběhu války. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Aky 

všechny recenze uživatele

Povedený film o už dnes nepříliš známé epizodě první světové války, v níž neschopné britské velení vedlo do záhuby tisíce australských vojáků, jež od naprosté zkázy zachránil tlak novinářů. Realistická válka, výteční herci. Děj se zpočátku trošku motá v přemíře postav, ale jakmile se jejich charaktery trochu prokreslí, je docela strhující. ()

Pttak 

všechny recenze uživatele

Tak dobrý určitě jako sedmidílný seriál Gallipoli ze stejného roku to fakt určitě nebude, říkal jsem si a proto jsem taky žádný zázraky od tohohle snímku neočekával. Každopádně se to taky potvrdilo. Kdyby se to celé zmenšilo do kratší stopáže, určitě by to jako celek působilo líp, ale i přesto si myslím, že fanouškům válečných filmů tenhle seriál stojí za shlédnutí. ()

Reklama

bif 

všechny recenze uživatele

První část je velmi nadějná a natočená s láskou pro detail. Hlavní postavy jsou zajímavé a vše vypadá dobře. Druhá polovina je ale vyloženě nudná a emoce, které jsou divákovi servírované prostě nemají skoro žádný dopad. Ve výsledku jsem mírně zklamán. Příště by to chtělo míň pisálkovství a trošku víc válečných dramat. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Mínusom tohto seriálu je (podľa môjho názoru) nuda. Tú zapríčiňuje ako scénár, tak aj herci, ale hlavne strih, pretože ten mohol ešte v poslednom štádiu niečo vylepšiť. Totiž scény kde sa rozpráva sú akoby hluché- postavy toho veľa nenahovoria a ich často nudné dialógy pôsobia veľmi pomaly a rozťahane (žeby tou Austráliou?). Herci tomu tiež moc nepomohli a väčšinou nedokázali vytvoriť potrebné emócie alebo napätie pri tak závažnej téme. Ale na TV miniseriál je to ok. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Můj druhý film týkající se Gallipole. Na rozdíl od toho prvního přímo věnující se bojům. A líbil se mi velmi. Pohled novináře, takový film jsou dlouho neviděl. Aspoň, co se válečného žánru týče. Potěšili mě velmi herecké výkony, zvláště pak Sam Worthington. Ono herec, který v mladém věku nehrál ve válečném filmu, jako kdyby nebyl... ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama