Reklama

Reklama

Star Trek: Prelude to Axanar

Recenze (13)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdybych chtěl být hnusný, vysměju se obdivným komentářům, protože tvůrci zvolili mistrovskou taktiku jak toho příliš neukázat, a přitom vzbudit velká očekávání - tím, že příběh vyprávějí formou historického dokumentu, kdy nám kromě (velice hezky provedených) kratičkých záběrů vesmírných lodí a jejich bitev jakési mluvící hlavy vysvětlují, kdy a kde se "lámal chleba". Takže by se hodnocení dalo pojmout tak, že je to srabárna. Jenže on je to jako na potvoru fanouškovský film, který měl sloužit jako teaser pro účely shánění financování pro plánovaný seriál. A z tohohle pohledu je Prelude To Axanar geniální, a pokud hereckými výkony profesionálů neuráží, tak kvalitou masek (i těch space operových CGI animací) vyráží dech. Bylo by hezké, kdyby se tvůrcům podařilo dovést jejich snažení do úspěšného konce. Byl by počin hodný odkazu Star Treku - povedlo by se jim dostat tam, kam se dosud nikdo nevydal;) 80% ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

vývoj fan filmů v posledních více než deseti letech mě nepřestává fascinovat. pokaždé, když si myslím, že poslední fanfilmový hit nic nepřekoná, vynoří se další, o poznání lepší. omezím-li úhel pohledu jen na fan filmy podle Star Treku (jelikož taková série italských filmů Dark Resurrection podle Star Wars je přinejmenším ve stejné lize), jsem nucen prohlásit Předehru k Axanaru za jejich (prozatímní) vrchol. a to jsem jich viděl drtivou většinu. předpojatost vůči údajnému amatérismu fan filmů obecně rozehnaly už seriály jako Star Trek: New Voyages/Phase II či filmy jako Star Trek: Phoenix - Cloak & Dagger, ale Axanar posunul laťku ještě o něco výš. k dispozici je přitom pouze dvacetiminutový úvod k připravovanému celovečernímu filmu (na YouTube i s českými titulky, hledejte "Prelude to Axanar"), jehož uvedení je plánováno na léto 2015. Předehra k Axanaru ovšem nehledě na cliffhanger v závěru funguje i jako autonomní film. ode všeho předešlého se radikálně odlišuje kvazi-dokumentárním pojetím filmu coby fiktivního in-universe pojednání o průběhu jednoho masivního válečného konfliktu, jehož dovršení se diváci dočkají až v celovečerním Star Treku: Axanar. jako typické "mluvící hlavy" vzpomínají veteráni s odstupem mnoha let na stěžejní události války a střídají se s "archivními"/ilustračními záběry z bitev. v té souvislosti je třeba udělit tři významné pochvaly tvůrcům: první za profesionální herectví, jaké ve fan filmech podle Star Treku dosud nebylo k vidění. ostatně, už jen hvězdné obsazení hovoří samo za sebe. druhou za velmi důmyslný střih, který velmi rozmanité komponenty skládá do celku, který nejenže dává dokonalý smysl, ale zároveň baví a vzbuzuje zvědavost a napětí. no a třetí za plně profesionální digitální triky, čímž míním všechny záběry na průlety nádherných vesmírných lodí a planetární krajiny. ale chválit by se dalo ještě dlouho. ocenit by zasloužil i epický hudební doprovod, skvěle napsané (a do jisté míry i skvěle zaimprovizované) dialogy, fanatická úcta ke kontinuitě fikčního světa a snaha o duchaplnost, která ke "správnému" Star Treku neodmyslitelně patří. s ohledem na všechny tyto kvality a mnohé další nelze pochybovat o tom, že se vznikem Axanaru se opět začínají psát dějiny Star Treku. jsem za to rád o to víc, že je po desítkách let opět začínají psát sami fanoušci. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Respekt. Natočit něco takového jako fanprojekt je skoro děsivé. Hlavně teda asi pro pojebaný hollywood, který neumí natočit film bez toho aby vysolil milióny za svačináře, asistenty asistentů, venčiče čoklíků hvězd atd.. a podobné projekty jsou jen poutače na jejich neschopnost točit úsporně a kvalitně..... Jasně 85%minutáže jen sledujeme mluvící postavy, ale i ty za sebou mají hodně slušný scénář, maskéry atd... Jsem zvědavý co z toho nakonec vyleze. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak, na dvacetiminutový úvod k něčemu, na čem se stále ještě pracuje, je to... BOŽÍ :) jsem si vědom, že "celovečerní" Axanar může být značně fanfilmově hloupější (amatérštější projevem, nikoliv zpracováním), nicméně po téhle dvacetiminutovce si může J.J vzít svoje Into Darknes a strčit ho Naboo do... rybníčku. Jako upoutávka tohle totiž působí fakt drsně a na Axanar se tak díky poměrně dost oficiálně opomíjenému Star Trek univerzu dost těším. Původně jsem tomu chtěl dát ****, protože je to jednak jen upoutávka, druhak to pronášení názvu Klingonské strategie si nejsem jist, zda byl metahumor nebo ne a mělo to pár drobných mušek, ale nakonec plný počet - protože jako fandovská StarTrekařina je to snad prozatím bezkonkurenční, i když jen jako upoutávka :) ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Absolutně mistrovky vybroušený ST diamant,vedle kterého jsou JarJar Treky (snad krom prostředního) a hl.ta otřesně trapná Shitcovery,jako kus lejna u silnice. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej nářez, skutečně nevím co říct. Takhle se měl vrátit Star Trek, a doufejme, že se i takhle vrátí, protože je opravdu neskutečně velkolepé a pravděpodobně i lepší, než celý oficiální Star Trek včetně nových filmů dohromady. Efekty jsou naprosto neuvěřitelné (a to tak že opravdu strašně moc, když se vezmete, že je to jen mnohem lepší fanfilm), po tehlé stránce na Axanar nemá ani televizní Enterprise (ani Abrams). Fantastická zápletka s brutálně otevřeným koncem, vynikající režie, návrat Tonyho Todda, J.G.Hertzlera a Gary Grahama do role Sovala...prostě neskutečné. Už se moc těším na to hlavní, tedy na film, protože tenhle fiktivní dokument je tak strašně realistický a vymakaný, až by se TV tvůrci měli stydět, protože neskutečně promakaná je i hudba, nové třídy vesmírných lodí, bitevní scény a na dvacet minutách tak neuvěřitelný příběh plný zvratů a emocí...a to je teprve začátek!!! Jestli se vrátí ST na obrazovky (jakože asi ne) tak má opravdu, ale opravdu hodně co dělat, protože tohle se nepřekoná snadno (che, che chudinko Abramsi). Brzo si to dám znova, naprosto dokonalá práce a skvěle obsazená. Ten film bude fakt hit! Bravo tvůrcům efektů a lodí, úžasná práce. V Paramountu se asi musej pořádně vztekat, tohle by jim vydělalo neuvěřitelný prachy. Mimochodem, první komentář a pro mě neskutečná čest na tomto mimořádném profilu. 100%. "Jen slova nestačí" Viz HD Youtube. Přesvěčte se sami, budete u vytržení a konec vás pozitivně naštve. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Psal jsem to sveho minuleho komentare, ale napisu to znovu. Jsem strasne rad, ze ziji v dobe, kdy vznikaji fan filmy k miliardovym franchisam lepsi nez originalni filmy. Prelude to Azanar je uzasny. Pouziti dokumentarniho formatu je uzasny napad a provedeni je na jednicku i podle Hollywoodskeho meritka. Na samotny Axanar se ted tesim vic nez na Star Trek Beyond. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

10x víc Star trek než Star trek a Star trek: Into the Darkness. A aspoň 2x víc Star trek než Beyond. Herecké projevy, atmosféra, příběh, napětí... Vzhledem k tomu, že to je v podstatě povídačka, to říká fakt hodně jak o tom filmu, tak o nových Star trek filmech. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Animace lehce pokulhávají technicky, ale po umělecké stránce jsou parádní. Trochu taky haprovala intenzita nasvícení herců a mohly by být i kvalitnější kostýmy. Jinak tomu nejde vytknout ale absolutně nic, zvlášť s přihlédnutím k produkci. Do univerza to sedí výborně (no jo, holt spolupráce s Memory Alpha), herci jsou super, střih výborný, hudba naprosto parádní... Shrnutí? Nemůžu se dočkat celovečerního Axanaru! ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Aby místní Trakovští nerdi nestříkali do textilu, když jiný nerd, co si zcela jistě nechal ušít špičaté uši natočil 20 min. naivní video se slušnými triky....jo...ale nebylo to špatné. :D Holt udělat ve futuristickém hávu, jak by asi vypadlo povídání vojáků, velitelů atd. z druhé světové zasazené do Trekovského universa. :D ()

malis.uo 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený pseudodokument, který hravě strčí do kapsy spoustu profi scifáren z posledních let. triky, herecké výkony i celkové zpracování na Fan film rozhodně neodkazují - tohle je poctivá práce. Má to atmosféru, emoce i spád. Takových jen víc. Na finální produkt - celý film - jsme skutečně zvědavý. ()

LoneGunman 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, za svých mladých let, jsem býval Trekkie se vším co k tomu patří. Stárnutí zrádné a taky fakt, že po skončení Enterprise se Star Trek odmlčel způsobily, že na knihy a další moje Star Trek propriety začal sedat prach a po nějakém čase putovaly zčásti na aukční servery, zčásti na půdu. Znovuzrození v podobě nových filmů jsem sledoval již jen zpovzdálí, s jistou nostalgií ale přesto téměř nezaujatě, jako hokejista, který se po letech kdy hokej vůbec nesledoval, vrací na stadion aby se podíval na zápas. Přiznával jsem (a přiznávám) filmům jejich kvalitu ale pro mě to prostě už není Star Trek. Už dávno jsem se smířil s faktem, že Star Trek jsem zanechal k krajině svého mládí. Pak se ale stalo něco, co bych ani ve snu nečekal. Nejprve jsem s překvapením zjistil, že za necelý měsíc bude mít premiéru nový seriál - Discovery. Mozek mi sice velel mávnout nad tím rukou, ale někde uvnitř začal plápolat starý plamínek a srdce mě donutilo pustit si trailer. Líbil se mi. A stalo se ještě něco, v postranní liště YouTube jsem zahlédl něco, co mě také zaujalo. Jakýsi dvacetiminutový film s názvem Prelude to Axanar, prý je to taky Star Trek a prý bude uvádět nějaký další film... Mé další kliky vedly sem na ČSFD. Cože!?! 87%? Pro krátký fandovský film? To není možné! To jistě hodnotila ta nová generace, odkojená spektakulárními akčními scénami z nových filmů, která jistě ani neví co je to Tribble nebo co se stalo na Farpointu a vůbec... já se vždycky u filmů držel kánonu, nějaké fanovské filmy a ještě k tomu nové... dejte mi s tím pokoj. To už se ale plamínek uvnitř docela slušně rozhořel a já si ten film pustil. Teď již skončil a já sedím jako opařený - to je Star Trek! Opravdový, se vším všudy. I s tím kouzlem, které nejde popsat a o kterém jsem si myslel, že ho již nikdy nepocítím! Tenhle film způsobil víc, než jen to, že jsem se 20 minut královsky bavil... Po jeho shlédnutí totiž křičím: "Beam me up Scotty, I´m back!" ()

Reklama

Reklama