Reklama

Reklama

Skrytá království

(seriál)
  • Česko Skrytá království přírody (více)
Itálie / Kanada / Francie / Velká Británie, 2014, 177 min

Obsahy(1)

Skryté světy tvořící součást planety Země jsou obdivuhodné, okouzlující a zábavné. Superhrdinové živočišné říše jsou doslova "zázrační tvorové", kteří navzdory malému tělíčku dokáží vykonat velké činy. Je jich dlouhá řada, od veverek po gigantické brouky roháče, a každou hodinu každého dne musí čelit mimořádně obtížným zkouškám – protože kdo je malý, pro toho může být i dešťová kapka velká jako meteorit, který se srazil se zemí, a jemný vánek na něj snadno zapůsobí silou větrné smršti. Naše superhrdiny našla kamera filmového štábu v různých známých koutech světa -- na savanách, v lesích, pouštích a džunglích, ale také v samém srdci Tokia nebo Ria. Proti svým obřím nepřátelům používají svérázné formy obrany a metody, jimiž si zajišťují přežití, jsou vesměs nápadité a kuriozní. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (20)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Z padajúceho žaluďa sa stáva meteorit. Z malého pramienka tsunami a každý nepriateľ je obor..." Absolútne úžasný 3-dielny dokument, ktorý na vizuálnej stránke zamakal tak, až to občas pripomína akčno-katastrofický film. Mnoho záberov je snímaných z pohľadu malých zvierat, preto nám všetko ostatné pripadá obrovské. Občas si filmári pomohli trikmi, ale výsledok je i tak výborný. K dokonalému vizuálu tvorcovia namixovali i skvelú zvukovú stopu a tak sa z padajúcich žaluďov stávajú letiace bomby, súboj chrobákov je ozvučený ako v rímskej gladiátorskej aréne a každý dopad zvieraťa či chrobáka doprevádza zvukový efekt. Naháňačka škrečka s jastrabom je natočená tak bombovo, že som sa zmohol len na otvorené ústa...Nemám čo vytknúť, niektoré zábery sú fakt nezabudnuteľné. Skvelá práca a zaslúžený plný počet. Videné na STV2. 100%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně možná nejkrásnější představitelný dokument. Má to větší náboj než cokoli od Michaela Baye... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dival jem se na prvni dil Pod sirym nebem a pojal jsem podezreni, ze jde o digitalni zviratka a brouky. Jestli ne,tak je je to velkolepe. Shlédl jsem i třetí díl a podobné. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to trochu habaďůra a těch různých, i když často fascinujících triků (kamerových triků, ne vyloženě CGI) je tam možná až trochu moc a ne vždy vypadají úplně 100%. Na jednu stranu mě bavilo sledovat různé techniky. Tvůrci si s natáčením a ozvučením skutečně vyhráli a některé sekvence jsou skoro až takový malý přírodopisný art. Ale přirozené dokumenty složené z reálných záběrů a bez trikových zásahů mám o cosi radši. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Viem že tam je kopu skrytých filmárskych trikov, ale vo výsledku to vyzerá úžasne! Veľké plus RTVS, že každý víkend servíruje poväčšine len kvalitu a spríjemňuje mi rána:), nazdar ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Svet z pohľadu škrečka a podobných tvorov je podaný absolútne úchvatným spôsobom. Nie je to len dokument, ale dramatický film s pomerne smutným začiatkom, ale vtipným priebehom. Už keď nastúpi slonie bombardovanie a následná recyklácia odpadu, je o zábavu postarané. Zostáva záhadou, ako sa sa na správne miesta podarilo umiestniť kamery a ako fungovali pohyblivé kamery v týchto miniatúrnych mierkach. Boj o život je podaný ako v akčnom filme a potvrdzuje to aj westernová hudba, za ktorú by sa nehanbil ani Leone. – V druhej časti prekvapujú melé opičky kosmani a chrobák nosorožtek v Tokiu. Tá jeho záverečná romantika so samičkou v prírode a pri sviečkach nemala chybu. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze první díl a byl jsem nadšený.Troufnu si napsat,že jde o unikátní přírodopisný dokument s dosud neviděnými záběry.Myslím tím natáčení speciálními kamerami.Dokument u kterého si říkáte "jak tohle natočili"???Úchvatné a geniální!Jediná výtka:tvůrci se soustředí pouze na dva podobné živočišné druhy(křeček a bércoun) a okolí společně s ostatní faunou hraje pouze vedlejší roli. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Je super, čo dokáže vysokorýchlostná kamera s vysokým rozlíšením. Tento film (prvá časť) s dvoma dejovými líniami nám predstaví svet 7 miliónového Ria a 30 miliónového Tokia, a to z pohľadu dvoch hlavných predstaviteľov. Prvým je malá sympatická opička (ktorá "sa vám zmestí do dlane"), v betónovej džungli hľadajúca cestu naspäť k rodine obývajúcej korunu stromu na vedľajšej ulici. Druhým je chrobák hľadajúci v Tokiu kúsok zelene. Film má v sebe akciu(mačky, vrana, pavúk s ôsmimi očami), prvky hororové (tarantula, modlivka ako kanibal), ale napríklad aj katastrofické(mravce unikajúce pred "Tsunami" z vyliateho vedra). Prípad nudy by mohol vzniknúť, ak by si tu niekto nenašiel svojho obľúbeného živočícha, alebo ak by niekto mal zvýšený dopyt po odbornosti (ako vidí svet pavúk, mačka a jej nočné videnie a pod.) 8/10 ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Použití nejnovějších technologií do světa zvířat, prakticky vše je točeno makro. Můžeme si vychutnat pořádně z blízka, jak se asi cítí taková žába, na kterou ze stromu spadne žalud:) ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Krása přírody se tu zdá neuvěřitelná, až přemýšlím, zda to není podfuk, další dílo od tvůrců Ledového království, tak fantaskně to působí. Je nám zde odhalován utajený svět v takovém přiblížení, detailu a zpomalení, že uchvacují i dopadající kapky vody. Povedený je také komentář, možná se toho tolik nedozvím, ale baví mě to poslouchat. Sedí to k ději. Další velkou předností filmu je to, jak je vystavěn, jeho kompozice. Každý díl zprostředkovává životy dvou jedinců z naprosto odlišných světů, přecházení mezi nimi je dovedně vytvořené a také napínavé, v klíčový moment se umně vymyšleným oslím můstkem přesouváme k tomu, kde skončil ten druhý. Jedná se o živočichy, často malé hlodavce, veverky apod., které normálně nebývají předmětem dokumentaristů, nyní však máme možnost žít jejich život. V neustálém hledání potravy a v útěcích před nepřáteli je můžeme sledovat v delší časové perspektivě a plynule přecházet z americké pouště na savanu a z tropické džungle do severských lesů. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Skvelý príspevok priaznivcom prírody akoby vystrihnutý z dielne Davida Attenborougha. Práca kamery je dokonalá a príbehy malých bojovníkov vás nenechajú odísť od obrazovky. ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Takový zvířecí bulvár, který se snaží šokovat videomontážemi a dramatickými scénami. Často to však vypadá spíše komicky ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem náhodou, ale zůstal jsem na to zírat s otevřenou pusou. Jak tohle dokázali takhle natočit? To vám bude vrtat hlavou po celou dobu, co na to budete s tou otevřenou pusou koukat ;-) ()

Lou_Pagi 

všechny recenze uživatele

WOW, naprosto bezkonkureční úžasné záběry, never seen before!! Dva dny jsem myslel na to, abych zde vzdal hold tomuto snímku. Musíte vidět, zbytečné popisovat. Nechápu, jak to natočili, ani o to neusiluju, výborné. ()

Kinepa 

všechny recenze uživatele

27. 2. 2016, DVD, Zatím jsem viděl jen první díl. Naprosto úchvatné záběry jsou bohužel někdy zabité až přehnanými triky ... uvidíme, jaké budou další díly. ()

Reklama

Reklama