Reklama

Reklama

Video Games: The Movie

Trailer

Obsahy(1)

Od výkonného producenta Zacha Braffa a režiséra Jeremyho Sneada prichádza epický celovečerný dokumentárny film zaznamenávajúci raketový vzostup videohier z nerdovskej záľuby na multimiliardový priemysel. Rozprávač Sean Astin predstaví hĺbkové rozhovory s praotcami tohto priemyslu, ktorí to všetko začali, ikonami herného dizajnu a geekovskými guru, ktorí nás vedú do budúcnosti. Video Games: The Movie je oslavou hier od Atari až po Xbox a ponúka poučný pohľad na to, čo leží v tejto oblasti pred nami. (figliar)

(více)

Recenze (26)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě ... "MAGIC!" Náádhernej film o videohrách všeho druhu (i když PC hry a handhaldy jsou docela opomíjené). Celý se nese v duchu zobrazování jedné videohry za druhou, nechá vzpomínat na naše dětství (některých ...) a při tom se nechá poslouchat docela vypovýdající komentář. Je to taková obrovská krasojízda světem videoher od jejich vzniku po dnešek. Fak nádhernej dokument ... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dokumenty fungují do velké míry jako akademická práce a tuhle by každý soudný vedoucí poslal obratem na kompletní předělávku, protože dramaturgie a koncept tomu chybí jako psovi plná miska granulí. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že většinu dojmů z tohohle kousku dělá nostalgie diváka, ale herdek, kdyť já tak 70% her tady vyobrazenejch hrála a o zbytku mám minimálně drobátko povědomí, takže za mě naprostej nářez, povinnej pro každýho milovníka herního světa. Je tu od všeho kousek, od počátků, přes moje nejpropařenější léta až po současnost a letmo načrtnutou budoucnost. Moje srdíčko plesalo celou stopáž a klidně by i sneslo nálož na její délce. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Chtělo to trošku lépe uspořádat a mohlo to být dokonalé. Jsou tam spousty obrovských skoků odněkud někam. Nejdříve se hrozně rychle prolétne historie od prvopočátku až do současnosti a poté se na základě nešťastně zvolených témat, jako například "kultura", či "kreativita" začne skákat napříč časem. Záběry z her jsou úžasné a vášnivý hráč si zaručeně s chutí připomene všechny legendární tituly, se kterými trávil nezanedbatelnou část dětství. Dodnes se to se mnou táhne. Volného času razantně ubylo, takže musím volit mnohem obezřetněji a nemohu už hrát každou blbinu, na kterou náhodou narazím. Dokument nemá rozhodně nějaký silný informační charakter. Pár zajímavostí se určitě dovíte, ale spíše na mě působil jako obrovská pocta celému hernímu průmyslu a velmi příjemná oslava veškerých videoher. Příjemný doprovodný komentář a moc pěkné rozhovory s lidmi, kteří se hrám nějakým způsobem na vývoji her podílí. Já si tenhle počin užil a snad celou dobu jsem si udržoval přihlouplý úsměv na rtech. Nic pro odpůrce videoher. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hodně mizerný dokument. Nepřinesl mi v podstatě nic nového a vlastně si ani nedovedu představit tu osobu, které přinese. Všeobjímající název sice dává najevo, že tvůrci chtějí obsáhnout vše, ale výsledkem je patvar, který nepřinese nic jiného než samochválu, další samochávlu a kopec záběrů z her. Mimo hry mám taky hodně rád film a tohle jako dokumentární film nefunguje, tohle se na herním boomu jen svezlo. Znovu raději doporučím Indie Game: The Movie. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument, který mapuje videoherní průmysl od jeho počátků přes současné trendy ve tvorbě her až po výhled do budoucna. Jsem z generace, která pamatuje období zhruba od prvního PlayStationu, ale i starší hry, které se z konzolí dostaly na obrazovky monitorů klasických stolních počítačů. Víc než nostalgická jízda přes různé herní tituly mě potěšily především názory a komentáře všech zúžastněných s nimiž jsem se mohl téměř ze sta procent ztotožnit. A to včetně propírané problematiky násílí ve hrách až po smysl samotných videoher. Jediným negativem celého dokumentu je opomenutí PC scény, jejíž zásadnější tituly se občas v dokumentu objeví, ale obsáhlejších informací se divák nedočká. Video Games: The Movie oslavuje herní scénu, kultovní herní tituly a vypichuje fakta, která stála za zrodem této kultury. A já jsem rád, že mohu být už zhruba dvě desetiletí její aktivní součástí. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu dost neohrabaný dokument skákající z jednoho období/tématu do druhého, na druhou stranu perfektní krasojízda od PDP-1 a Spacewaru až po XBOX One či PS4 a novodobé, graficky out of my mind hry. Někdo si může stěžovat, že dokument opomíjí PC hry, ale přátelé, dokument se jmenuje VIDEO GAMES a ne PC GAMES! Takže na to pozor, než začnete rozumovat :) Bylo fajn si připomenout, jak šel čas a ovlivňoval nejen tvorbu her a jejich grafickou a obsahovou stránku, ale i lidskou komunitu jako takovou. Z odstrkovaných geeků se stali miláčci davů, které chodí sledovat statisíce lidí na mezinárodní turnaje. Z LANek propojených mezi dvěma byty mrakem kabelů až po online hry, které hrajou miliony lidí. Všechno má své klady i zápory. Herní průmysl můžete milovat, či nenávidět, ale rozhodně se mu nevyhnete. PS: Není nic lepšího, než slyšet z vedlejšího pokoje kamaráda, jak kleje nad tím, že jste mu vystřelili hlavu z obličeje :))) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Po minuloročnom dokumente Indie Game som sa na Video Games celkom tešil, ale ono je to tak trocha generický dokument. V podstate nič nové, čo by už rokmi nebolo každému kto sa o videohry zaujíma známe. Tie najzákladnejšie fakty, že Playstation funguje na diskoch, čo je Stream išlo bez problémov vynechať a histórii videohier sa povenovať o niečo viac. Dokument tak väčšinu populárnych konzol, ktoré uzreli svetlo sveta odprezentuje počas prvých pätnástich minút, pri každej spomenie maximálne dve hry a pokračuje sa ďalej. Bez akéhokoľvek ozvláštnenia, fan-factu alebo čohokoľvek iného. V druhej polovici sa už venuje konkrétnejším problém ako napríklad násiliu vo videohrách, s ktorým názorom sa síce plne stotožňujem (páčil sa mi hlavne názor jednej dievčiny, že pokiaľ videohry majú vplyv na nárast násilia v Amerike, ako je možné, že ostatné krajiny vo svete, ktoré tieto hry taktiež hrajú nemajú takú vysokú kriminalitu, resp. incidenty so zbraňami ako Amerika?!), ale opäť to je len do sveta hlásajúci fakt, ktorý je rokmi známi. „Hráč“ sa tu tak prakticky nedozvie absolútne nič nové a „nehráča“ takéto niečo vôbec nezaujíma. Preto mi tak trochu uniká podstata toho pre koho je tento dokument vlastne určený? Zábery z pár hier síce potešia a môžete hádať koľko ich spoznáte, ale to je tak všetko. Rozumiem, že sa nedajú v jednom 90-minútovom dokumente zachytiť všetky významné hry, ale nespomenúť také série s miliónmi fanúšikmi ako Final Fantasy, Metal Gear a mnohé iné mi príde takmer neodpustiteľné :) Vo výsledku tak priemerná jednohubka pre gamerov, ktorý keď si ju pozrú tak im rozhodne nijako neuškodí, ale keď ju vynechajú tak o vôbec nič neprídu, keďže sa tu s najväčšou pravdepodobnosťou nedozvedia ani jeden nový fakt. CELKOVO: 3* (6/10) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavé povídání, moc dobře vymyšlené a zpracované, ale... 4. hvězdičku bych dal jen kdyby to celé nebylo tak moc zamířeno na tehdejší herny a následné herní konzole. O PC pořádně ani slovo - zjevně neexistovalo. Holt Amíci, no :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejsem hardcore player a nikdy jsem jím nebyl, ale tenhle dokument, který je informativní a navíc má v některých ohledech pravdu v tom, jaký je dopad her na společnost a naopak dopad společnosti na hry, mi stejně přišel krásně nostalgický a silný. A co si budeme povídat, známé obličeje jako komentátoři a hráči prostě fungují. Prostě dejte hrám šanci, než do nich budete kopat. ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Povrchní, nekonkrétní, nicneříkající, nezajímavé. Autoři skáčou od jednoho tématu ke druhému, aniž by vlastně něco podstatného řekli. Indie Game: The Movie, King of Kong, Minecraft: The Story of Mojang, Free to Play, všechny tyhle dokumenty můžu doporučit o dost víc. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Áno, je pravda, že dokument je až príliš strohý na to, aká bohatá je videoherná scéna. Treba si však uvedomiť, že obsiahnuť v podobnom projekte naozaj všetko, čo ľudia znalí problematiky považujú za podstatné, by zabralo niekoľkonásobne dlhšiu stopáž, pripadne by si podobné plány vyžadovali rovno seriálové spracovanie. Aj preto je nezmysel hodnotiť Video Games: The Movie podľa toho, čo mu chýba, no podstatné je zamerať sa na to, čo prináša - momenty, ktoré nepochybne zaujmú každého človeka, ktorý má už čosi odohrané, prehlásenia ľudí, ktoré vyčaria neraz vyčaria na tvári úsmev, a taktiež aj argumenty zaručene schopné presvedčiť o pozitívnych stránkach tejto "mánie" aj tých, ktorí mali až doteraz vďaka skresleným informáciám z médií na hry len kritický názor. (80%) ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem s počítačovými hrami vyrůstal, tak jsem si tenhle dokument nemohl nechat ujít. Ani po dospívání mě hraní her neopustilo na delší dobu a pokud na krátkou, tak jen kvůli scházejícímu hardwaru. Velmi příjemně natočený dokument, který svou svižnou formou nenudil ani na moment. Už jenom úvodní znělka Don´t Stop Me Now je krásným nostalgickým průřezem her od počátků po současnost. Oproti Indie Game: The Movie je Video Games rozsahem daleko větší a přístupnější. Sice se skáče z budoucnosti do minulosti, ovšem jistá tématická utříděnost tu funguje. Oceňuji motivaci, kterou film přináší, proto * * * * ... A teď mě omluvte jdu zapnout PS4... ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku zaujímavé. Kto nepozná dokonale históriu herných konzol tak sa veľa dozvie. Doslova som si vychutnával zábery na hry, ktoré som hrával ako 6-7 ročný. Je potešujúce vidieť aj názory známych ľudí zo sveta filmu, ktorí si tiež radi zahrajú. Rovnako aj rozhovory s počiatku s tvorcami sa mi zdali zábavné. Hlavne názor na celkový vývin hier. Od Atari, Segu, Nintendo až po súčasné Xboxácke Oneko a PS4. Ale asi po 40 minútach mi prišlo, že stále točia o tom istom do kolečka. Indie Game bola oproti tomuto oveľa dynamickejšia zábavnejšia podívaná. Až moc sa fantazírovalo o tom čo bude a radšej sa mohlo viac venovať časti zo začiatkov herných konzol. ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Dokument podľa môjho gusta. Síce tam toho dosť chýba, ale je to v celku dobre spracované. Keby ľudia radšej hrali hry ako robili zle iným, radšej byť závislý od hier ako byť kriminálnik alebo feťák. Je pravda, že v hernom svete si človek nájde veľmi dobrých priateľov, a to hlavne preto, že sú naladení na rovnakú vlnovú dĺžku a hry sú ich koníčkom. Takisto hry ako môžu ublížiť, tak naopak rozvíjajú u ľudí predstavivosť a logické myslenie. A ako povedal jeden z účinkujúcich, jemu hry zachránili život. Lebo tí, čo sú ťažko chorí a sú pripútaní na lôžko, tak hry sú ideálnym riešením a to nielen pre deti. Ale ako sa hovorí, aj dobrého veľa škodí :) ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Tohle v ramci dokumentu funguje jen stezi. nudne strihy i voiceovery, nekonzistetni casova osa, zadne nove informace. Zklamani velke ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se nic nového nedozvěděl, a o PC hraní už vůbec nic, ale jelikož jsem s hraním začal na koci osmdesátek a po mírném útlumu se snažím vše dohnat během posledních pěti let, že jsem poznal 80% her a většinu i hrál.....vzhledem k tomu že čtu herní weby a i jeden časopis, že sleduju vývoj her dlouho dopředu, že se účastním beta testování, že jsem v klanu......nemůžu jinak - 80% ()

heihatchi 

všechny recenze uživatele

Pěknej dokument z herního průmyslu. má ovšem jednu obrovskou chybu a tou je, že totálně vypustil jeho nepostradatelnýho brášku se jménem PC. ()

Reklama

Reklama