Reklama

Reklama

Deep Love

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Asia je instruktorkou potápění, která se specializuje na tělesně postižené, a zároveň životní partnerkou Janusze (58), zkušeného potápěče, jenž před třemi lety prodělal mozkovou mrtvici. Janusz má silně postižené pohybové ústrojí - pravou nohou hýbe velmi omezeně, jeho pravá ruka je téměř nehybná. Zároveň mrtvice postihla i jeho mluvidla, těžko dá dohromady souvislou větu. Janusz má jediný sen: vrátit se tam, kde se naposledy potápěl před mrtvicí - do kultovního nebezpečného místa Blue Hole v Dahabu. Potápět se na tomto místě je obrovskou výzvou pro perfektně fyzicky vybavené jedince, z nichž se pouze jedno procento vydá níže než 100 metrů pod hladinu. Srovnat tento výkon lze snad pouze s výšlapem na osmitisícovku. Ještě nikdy ovšem neuskutečnil podobný ponor tělesně postižený člověk. Pomůže Asia Januszovi uskutečnit jeho jediný sen i navzdory nebezpečí, které s sebou nese ponor do takové hlubiny? Co je víc - bezpečnost nebo svoboda jít si za svým snem, aby život stál opravdu za to? (HBO Europe)

(více)

Recenze (4)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že Matuszyński přesedlal na fikci, protože tam může šponovat stylistickou intenzitu snáz. Tady to působí dost repetitivně. i když je zajímavé sledovat ten přirozený přerod. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Už už som chcel vypnúť telku (veď bolo niekoľko minút pred polnocou) ale náhodou som zachytil začiatok nejakého dokumentu, tak reku pozriem chvíľu ... a aj tak obligátne zaspím. Nie, nestalo sa ... Tento dokument ma tak chytil, že som ho sledoval poctivo až do konca. Je to príbeh hĺbkového potápača, jednotka vo svojom odbore, cvičil výsadkárov pre boj v mori. Ale ... jedného dňa si mŕtvica vyžiadala svoju daň. Polovica tela nehybná, rečové centrá poškodené. Všetkému rozumel, len nevedel povedať ani jedinké súvislé slovo, Čo však vedel, bolo potápanie. Láska k nemu mu ostala. Ale ako si splniť svoj sen, potopiť sa do 100 metrovej hĺbky? .... Príbeh nielen o Januszovi a jeho silnej vôli, ale aj o jeho partnerke Joanne, ktorá sa o neho stará, ktorá s ním prežíva všetky pocity a túžby. Ale hlavne tá, ktorá sa o neho bojí, aby si potápaním ešte viac nepokoškodil svoje labilné zdravie, či dokonca, aby si neprivodil týmto potápaním smrť. Príbeh o tom, že nepoznáme deň, kedy sa nám môže obrátiť život hore nohami, o tom, ako je žiť s postihnutým a o napĺňaní svojich túžob ... 5***** !!!! ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Hluboká je bezesporu láska Asie k Januszovi. Januszova láska k hloubce je hluboce sebestředná. Dokument sám o sobě ovšem hluboký není. Neukazuje životní priority před nemocí, ani nám nedopřeje informace o uspokojení po uskutečněném ponoru. Samotné přípravy by se vešly do pár minut. Člověka po CMP můžeme pochopit, pokud známe jeho život před nemocí. Význam hrdinských činů pocítíme až s následným přesahem. V Deep love ale nezbývá, nežli si domýšlet. Nabízí se tedy i motiv asistovaného suicida v hluboké lásce? Protože jestli je to jen o překonávání hranic, můj obdiv Janusz nemá. Můj obdiv mají jen ti, kteří ho hluboce respektují, laskavě ho podporují, ale s jejichž láskou on egocentricky manipuluje. Hrdinství má pro mne totiž jiný význam. Zde jsme jen svědky odhodlání nemocného člověka. ()

Vieriq78 

všechny recenze uživatele

Kde je túžba tam je láska. Kde je túžba tam je sila a život skutočný, aj keď neobišlo sa to bez strachu jednej ženy. Pribeh o človeku (a jeho partnerke) ktorý sa rozhodol žit a nie prežiť. ()

Reklama

Reklama