Reklama

Reklama

Slavnostní zakončení MFF Karlovy Vary 2014

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2014, 70 min

Obsahy(1)

Marek Eben provází závěrečným slavnostním předáváním cen vítězům 49. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, za účasti našich i světových filmových osobností. Karlovarský filmový festival oslaví 49 předjubilejních let. Do Karlových Varů se každoročně sjíždějí filmové osobnosti a v novodobé historii, po roce 1990, se mezinárodní filmový festival stal jedním z nejvýznamnějších setkání filmových tvůrců v Evropě. Pod vedením týmu, kde prim hraje ředitel Jiří Bartoška, umělecký ředitel Karel Och, který dlouhodobě spolupracoval s Evou Zaoralovou, jež nyní zůstává programovou poradkyní, grafik Aleš Najbrt, scénografové, scenáristé a režiséři bratři Cabanové, se chystá závěrečný ceremoniál předávání filmových cen, kterým bude provázet Marek Eben.
V rámci 49. ročníku mezinárodního filmového festivalu, převezme Cenu prezidenta MFF KV, jako jedna z nejvýznamnějších osobností české kinematografie, filmový a televizní scenárista, autor divadelních her, spisovatel, herec a textař Zdeněk Svěrák. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě, že sledovat ceremoniál ze sálu plného filmařů, o nichž jste v životě neslyšeli, dostávajících ceny za filmy, které jste nikdy neviděli, může být překvapivé docela zábavné. Eben jako vždy předvedl excelentní výkon, stejně tak Cabani - hned se v oku zaleskla nostalgická slza při vzpomínce na to, jak ten čas letí a kolik skvělých filmů jsem já sám už ve Varech v minulosti viděl. Protože pro mě osobně jsou Vary v první řadě hlavně o filmech - o dobrých filmech. Je mi fuk, jaké celebrity se tam ten který rok prohání po kobercích, a nezajímá mě ani, jaké má festival zrovna logo - na ničem z toho mi nesejde. Osobně Vary miluju pro jejich jedinečnou atmosféru krásného lázeňského města, v němž můžete v průběhu několika málo dní v roce vidět skvělé filmy, které konstrastují s pokleslou mainstreamovou produkcí v multikinech. Bartoška a spol. odvádí v mých očích excelentní práci a jsem jim za to vděčný - když mi letos nevyšla možnost podívat se do Varů pracovně, ani jako pouhý divák, jsem vděčný, že jsem si takto mohl aspoň udělat představu o tom, jaké filmy tam letos letěly. Hodně se mi líbilo nefalšované dojetí, které bylo vidět na letošním držiteli Křišťálového globu Georgi Ovashvilim - a vůbec to byla celkově velmi příjemná hodinka v téměř lidupráprázdném Biu Oko. Snad jen těch několik záběrů na politické papaláše v sále - jejichž povinný výskyt bohužel k této akci rok od roku také patří - mě trochu rozmrzel (řekněte mi někdo, co tam třeba hrome má dělat takový ministr průmyslu a obchodu Mládek, pokud si odmyslíme, že se tam chodí - ó ano, jenom ukázat?). A za sebe ještě jednu poznámku - když uvážím, že všichni ocenění filmaři byli ze zahraničí a děkovali v angličtině, a že velká část sálu byla velmi pravděpodobně také tvořena zahraničními hosty, pak by mi dávalo smysl, aby to celé Eben moderoval v angličtině - pro něj by to nebyl problém - a ty papáláše by to třeba aspoň trochu odradilo :-) ()

Reklama

Reklama