Reklama

Reklama

Válka proti všem

  • Česko Proti všem (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dva zkorumpovaní policajti se vydají vydírat a obvinit každého zločince, který jim zkříží cestu. Události však zkomplikuje příchod někoho, kdo se zdá být ještě nebezpečnější než oni. (AXN)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (48)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mal som chuť na nejakú oddychovú komédiu, a keď som narazil na toto, tak sa mi to podľa popisu naozaj pozdávalo. Čakal som teda policajnú komédiu v štýle The Other Guys, alebo aspoň Let's Be Cops, no bohužiaľ tento film svojou úrovňou o dosť zaostával za spomínanou dvojicou. Zápletka biedna, príbeh detto, akurát tá ústredná dvojica a ich trefné dialógy s kopou dobrých hlášok za niečo stáli, obzvlášť tie filozofické vsuvky Boba (Michael Peña). Ale inak ako celok dosť slabé... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se na film těšíte podle našlápnutých trailerů a výsledný film vás o to více překvapí. Bohužel ne vždy v dobrém. War on Everyone mohla být drsná nekompromisní černá komedie plná rasistických hlášek, mrtvol a absurdních situací. A to se povedlo, tak napůl. Režisér John M. McDonagh ví co točí a taky ví, jak by měl jeho film vypadat a jeho jedinou překážkou je příběh. Příběh, který se snaží tvářit zamotaně a taky, že v něm jde o něco více, než ve skutečnosti je. A tady film těžce naráží. Jelikož se o postavách nic moc nedozvíme a tak nějak nám budou unikat jisté věci a jejich logické opodstatnění. Alexander Skarsgård je zde dobrý, ale už jsem ho viděl hrát mnohem lépe. Totéž platí i pro Michael Peña, který si udržuje svůj standart a krom několika scén nepředvede nic co bychom neviděli v jeho jiných filmech. Naštěstí jsou ve filmu dost zábavné vedlejší postavy, takže krásně doplňují hlavní hereckou dvojici a rozšiřují absurditu některých scén a momentů. War on Everyone není úplně špatný film, jen jeho potenciál je někde jinde, než výsledek a je to celkem škoda, ale na zaplácnutí hodiny a půl to není nejhorší. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se děje týče, tak to bylo do určité míry jalové a zápletka patří k těm nejjednoduším. Vyloženě vtipných scén tu také mnoho není a na nějaké šílenější gagy můžete rovnou zapomenout. Ale i přesto, že film příliš neplnil to, co jsem od něj očekával, překvapivě jsem si ho užil. Ona z toho totiž čiší taková ta nepojmenovatelná pohoda, kterou doplňují sympatičtí herci, tempo a fajn muzika, což dohromady dělá z War On Everyone víc než příjemnou jednohubku na dobrou noc. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokus o buddy komediu s absurdnou ciernohumornou zapletkou v ktorej ale absolutne nic nefunguje. Neustale sa tam keca, ale hlasky vôbec nie su zabavne. Herci pôsobia strasne divne a otravne. Cele je to strasne nezazivne. Hudbu, ktora by scenam dodala nejaku atmosferu castokrat vôbec nepocut. Pôsobi to ako amatersky pokus a nie profesionalny film. Takze napriek drsnym scenam a castym fuckom to postrada akukolvek stavu. Vysledok je jedno z najväcsich sklamani ake som v poslednej dobe videl. Od McDonagha som tak nepodareny film necakal. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Proti všem jde hlavně proti sobě a nenabízí tak nekorektní zábavu, jak by se od tvůrčího týmu a námětu dalo čekat. McDonagh rýsuje zajímavý svět plný vulgarit, který na začátku vtáhne, ale bohužel se nedokáže nastolenému trendu plně oddat a místo toho, aby se utrhl pořádně ze řetězu svazuje sám sebe a drží se celkem na uzdě a film tak zůstal na půli cesty k úspěchu. V několika momentech jde o skvělou a nekompromisní zábavu, ale ve zbytku jde pouze o zazděný potenciál, který má slabší humor i detektivní linku. John Michael McDonagh se snaží, ale na svého šikovnějšího a filmařsky vyzrálejšího bratra stále ztrácí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Světová premiéra filmu se konala na berlínském filmovém festivalu Berlinale 2016. (glumka)

Reklama

Reklama