Reklama

Reklama

Válka proti všem

  • Česko Proti všem (festivalový název) (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dva zkorumpovaní policajti se vydají vydírat a obvinit každého zločince, který jim zkříží cestu. Události však zkomplikuje příchod někoho, kdo se zdá být ještě nebezpečnější než oni. (AXN)

Recenze (48)

Zeck 

všechny recenze uživatele

McDonagh chtěl přivést zpět k životu kriminální thriller s nadsázkou, retro policejní komedii z dob, kdy policajti byli nad zákonem a v cestě za nemilosrdnou spravedlností jim stál jen byrokratický nadřízený, kterého v jeho kanclu znuděně poslali do prdele a on jen uznale pokýval hlavou a pronesl něco ve stylu: "Příště u toho zatčení nepozabíjejte polovinu města, krucinál! Jste ale nejlepší poldové, které jsem kdy měl, takže máte třicáté varování!" . Drsný Harry by zkrátka při čtení scénáře zaplesal, protože to bylo papírově cool a režisér to chtěl natočit fakt epicky, sarkasticky a zároveň drsně. Problém celého tvůrčího procesu nastal v momentě, kdy si zapomněl vzít prášky na svojí schizofrenii. Hlavní protagonisté tedy hráli jak kdyby se objevili v nové Smrtonosné zbrani a ona to byla jen vážně míněna Nabitá zbraň 1. 20 % ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Buddy krimi ešte celkom nezdochla, len musela vypratať kiná, aby tam blbli komiksoví buzíci. Toto je správne nahláškované a nekorektné, celé to dáva zmysel a je tam primerane akcie. Spokojnosť väčšia ako u posledného počinu Shanea Blacka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Docela o ničem. Peňa občas pobaví slušným fórem, ale Skarsgård mi vtipný být nepříjde vůbec. Zápletka je tuctová až běda. Humoru nedostatek. 50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můžeš střílet lidi jen tak. A nikdo ti nemůže říct ani hovno." Tak nad tímto důvodem být policajt by daňovej poplatník zaplakal. Za jeho výpalný státu se tu dva poldové opíjejí, sjíždějí, srážejí mimy, vjíždějí autem do bordelu, hrajou tenis s bubákama a hleděj si trošku vydělat. Samozřejmě přesčasama. Když však poplatník dopláče, tak se může na Boba s Terrym dívat jako na dva týpky, co ho chtějí pobavit. Někdy jim to jde líp, jindy hůř, ale oni se snaží. Jen toho rasismu je tam málo a poučení skoro žádný. Leda snad pro černochy, že Island není nejlepší schovka. Toho ale my kluci s germánskými rysy prostě nějak neumíme využít. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slušná buddy o dvou zkorumpovaných poldech, kteří pobíhají po městě a tahají ze zločinců drogy a prachy. Vztah obou poldů - to, že jeden druhého táhne dolů - se mohl víc pohrotit, stejně jako závěrečná přestřelka. O akci tu nejde, ale Skarsgard a Peňa a jejich dialogy baví a záporáci taky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rozhodne táto buddy komédia má svoje momenty. Má ale aj scény, ktoré vzbudzujú očakávania vtipného vypointovania, ale vyšumia do prázdna. Dramaturgia taktiež nepatrí ku kladom filmu, niekedy sa McDonaghovi film trochu rozpadáva pod rukami. Žáner, ktorý všetci dobre poznáme a vo Vojne dostaneme presne to, čo očakávame. Ale nič navyše. Možno je to tak aj dobre. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Už jsem se lekl, že zmizely tyhle badass duo komedie s opravdu peprným humorem postaveným více na svižných a what the fuck dialozích nežli situacích (o které tam rozhodně není nouze). Lidé zase nepochopili, že toto není a nemá být Smrtonosná zbraň, ale prostě parodie na všechny ty filmy, co chtějí být Smrtonosná zbraň. A já MILUJI parodie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nudný, nevtipný a celkově dost nepovedený buddy movie, kde nefunguje příběh a už vůbec ne chemie mezi hlavními hrdiny. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Na filmu je velmi znatelná snaha o napodobení buddy komedie "The Nice Guys", avšak zatímco ve filmu Shanea Blacka všechny elementy fungují téměř dokonale, tady se dají skvělé momenty spočítat na prstech jedné ruky. War on Everyone totiž z nějakého neznámého důvodu přeskakuje mezi komedií (Michael Peña!) a laciným dramatem, což v kombinaci s některými nepochopitelnými scénami nedělá moc velkou dobrotu. Pomyslným hřebíčkem do rakve průměrnosti je nemastná a neslaná záporná postava již tak nevýrazného Thea Jamese, která jde zde asi vážně jenom do počtu. Je škoda, že War on Everyone dopadl zrovna takto. Potenciál navázat na úspěch "The Nice Guys" zde byl. PS: Tessa Thompson má prvotřídní zadek! „He called me a 'wet back'! He knows damn well I was born here. He is a big fat racist pig is what he is.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se děje týče, tak to bylo do určité míry jalové a zápletka patří k těm nejjednoduším. Vyloženě vtipných scén tu také mnoho není a na nějaké šílenější gagy můžete rovnou zapomenout. Ale i přesto, že film příliš neplnil to, co jsem od něj očekával, překvapivě jsem si ho užil. Ona z toho totiž čiší taková ta nepojmenovatelná pohoda, kterou doplňují sympatičtí herci, tempo a fajn muzika, což dohromady dělá z War On Everyone víc než příjemnou jednohubku na dobrou noc. 75% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Niekde na pol cesty. Je to škoda. Nie že by bolo ústredné duo nejako sympatické, alebo sa nám nebodaj dostalo pod kožu, ale oproti predchádzajúcim McDonaghovým dielam to postráda určitý svetský nadhľad a trefnejšie hlášky. Postavy začnú byť sympatické až v poslednej pol hodine. Dovtedy je to množstvo skvelých režijných nápadov, ktoré sú ale zle načasované. Čo je obrovská škoda. Takto mi to príde ako zbytočný príklon k drsnej škole pričom si to tú poetiku tradičnej oldschoolovej buddy kovbojky berie naozaj minimálne. Nie každý vie byť Guy Ritchie a už vôbec nie každý vie byť Donner. Každopádne jedno zhliadnutie neublíži. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokus o buddy komediu s absurdnou ciernohumornou zapletkou v ktorej ale absolutne nic nefunguje. Neustale sa tam keca, ale hlasky vôbec nie su zabavne. Herci pôsobia strasne divne a otravne. Cele je to strasne nezazivne. Hudbu, ktora by scenam dodala nejaku atmosferu castokrat vôbec nepocut. Pôsobi to ako amatersky pokus a nie profesionalny film. Takze napriek drsnym scenam a castym fuckom to postrada akukolvek stavu. Vysledok je jedno z najväcsich sklamani ake som v poslednej dobe videl. Od McDonagha som tak nepodareny film necakal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chvíli se to tváří jako komedie, která by mohla být poměrně drsná a skutečně jsou zde scény, které rozhodně nejsou politicky korektní. A tyhle scény jsou fajn. Pak je zde ale i zbytek příběhu, který už rozhodně není tak povedený. Směřování je poměrně jasné a soustředění na pár dobrých scén nestačí k většímu úspěchu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mal som chuť na nejakú oddychovú komédiu, a keď som narazil na toto, tak sa mi to podľa popisu naozaj pozdávalo. Čakal som teda policajnú komédiu v štýle The Other Guys, alebo aspoň Let's Be Cops, no bohužiaľ tento film svojou úrovňou o dosť zaostával za spomínanou dvojicou. Zápletka biedna, príbeh detto, akurát tá ústredná dvojica a ich trefné dialógy s kopou dobrých hlášok za niečo stáli, obzvlášť tie filozofické vsuvky Boba (Michael Peña). Ale inak ako celok dosť slabé... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Radobydrsna komedia, len potom sa v strede utapa v nezazivnom balaste, kope hluchych miest a dialogy - no, uz som pocul aj lepsie : 30 % ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Má to své momenty, výborné záporáky a skvělého Skarsgarda, ale scénář je strašně slaboučký, že to fakt za váš čas nestojí.... 6/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Podle mě naprosto nefunkční děj,sice to nakonec dohromady příběh nějak zpatlá,ale doklopýtá to k tomu až běda.Navíc vůbec adný sympatie k hlavním postavám nečekejte,vtipy jsou taky slabota,prostě celkově slabý.40%. ()

Reklama

Reklama