Reklama

Reklama

The Velvet Underground and Nico

  • USA The Velvet Underground and Nico: A Symphony of Sound (neoficiální název)

Obsahy(1)

Tento černobílý snímek zachycuje asi hodinovou hudební zkoušku acid-rockové skupiny Velvet Underground s hostující zpěvačkou Nico. V roce 1966 jej natočil producent skupiny, pop-artový umělec, Andy Warhol. Během zkoušky si na zemi hraje syn Nico, čtyřletý Ari, jehož otcem je Alain Delon. Ve filmu jsou užity jednoduché kamerové triky. (otherside)

(více)

Recenze (4)

ancientone 

všechny recenze uživatele

http://www.youtube.com/watch?v=rCQFWu1TQWE Hodinu a 10minút dlhý záznam skúšky najdôležitejšieho new-yorského hudobného zoskupenia, nasnímaný s warholovským zmyslom pre filmovú jednoduchosť a velvetovským zmyslom pre opojnosť, pôvodne určený na projekciu počas koncertov skupiny. ............ Film predstavuje zachytenie všetkej velvetovskej aury a mágie ešte lepšie než prvý štúdiový album. V ostrých kontrastoch čiernej a bielej počujeme a vidíme chaos, erupciu nápadov, príchod policajtov kvôli nadmernému hluku, Warholovo surovo lyrické hranie sa so zaostrovaním, rozostrovaním, švenkovaním a zoomovaním kamery, svetlom a tmou... hlavnými hviezdami sú Lou Reed, krásna Nico, malý Ari (syn Alaina Delona) a neodmysliteľné čierne okuliare. .......... THE VELVET UNDERGROUND & NICO môžeme považovať za video z bezprostredného pôrodu jedného z najzásadnejších hudobných diel modernej hudby. Neorganizovaná záhrada zvukových rozkoší. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Dokumentární hodnota samozřejmě nezpochybnitelná, Velvet Underground jako vždy nepřekonatelní, improvizovaná zkouška ale hudebně poněkud monotónní, „jednoduché kamerové triky“ ponechám bez komentáře, ale hlavně: se na to jaksi nedá dívat! Umím si to představit promítané jako kulisu někde v galerii, nebo ještě lépe v recepci Warholovy Factory a nebo vůbec nejlépe v čekárně u zubaře! ()

Reklama

Reklama