Reklama

Reklama

Zpátky si dám tenhle film

(pořad)
Hudební
Česko, 1993, 29 min

Scénář:

František Polák

Účinkují:

Karel Gott

Obsahy(1)

Karel Gott uvádí a z televizního archivu vybírá své písničky ze 60. let. Název televizního pořadu „Zpátky si dám tenhle film" je zároveň označením písně skladatele Lese Reeda na český text Jiřího Štaidla, kterou se na počátku šedesátých let minulého století proslavil český Zlatý slavík. A následovaly další Gottovy hity – Zlatá náušnice, Úterý, Proč ptáci zpívají, C'est la vie, Mám tě rád víc než dřív.
Karel Gott je nejvýznamnějším českým zpěvákem populární hudby, známý už pět desetiletí, s přívlastkem „Zlatý hlas z Prahy". Narodil se 14. července 1939 v Plzni. V mládí se toužil stát malířem. Když nebyl přijat na UMPRUM, odešel do učení (ČKD) v oboru elektromontér. Během učňovských let se věnoval své druhé velké lásce – hudbě a zpěvu. V roce 1958 získal první místo v soutěži amatérských zpěváků. Na pražské státní konzervatoři studoval operní zpěv u prof. Karenina, žáka ruského pěvce Šaljapina.
V roce 1962 dostal Gott nabídku na angažmá do divadla Semafor Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra, jejichž píseň „Oči sněhem zaváté" se v Gottově interpretaci stala hitem roku. Tehdy vyhrál pěvec také čtenářskou anketu časopisu Mladý svět Zlatý slavík 1963. V průběhu své více než padesátileté zpěvácké kariéry zvítězil Karel Gott celkem 38krát.
Po odchodu ze Semaforu založil se svými novými spolupracovníky, bratry Štaidlovými (textařem a skladatelem), vlastní divadelní scénu Apollo a stal se její hlavní hvězdou. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Klipy ze šedesátých let. 1) Ne každý z interpretů dokáže přežít svá skvělá mladá léta. Gottovi se to podařilo. Ale i u něj platí, že to nejlepší, co kdy dělal, konal právě v létech šedesátých (s několika výjimkami). 2) Nejenže z budoucího Mistra čiší živočišná chuť a nasazení, ale sám je chvílemi dokonce sexy. 3) Připočtěte báječné songy a je vymalováno. Jestli Karel Gott, tak Karel Gott z šedesátých let. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pan Gott se sice jako moderátor snažil, ale je pravda, že se mu moc prostoru nedostalo. Písně ze šedesátých jsou dost známé a opět musím připustit, že jde vlastně jen o jejich připomenutí. Tentokrát navíc pořad připomene možná i zapomenuté pořady v nichž se objevil, třeba seriál Píseň pro Rudolfa III. Co je ale škoda, že pořad sám je vlastně kombinací tří dalších pořadů, které jsem hodnotil již dnes samostatně. Takže kromě pár přidaných věcí si už tak krátký pořad klestí cestu přes věci dávno natočené a to se to pak panu Polákovi tvoří, když těží z práce jiných. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

V podstatě vzpomínkový střihový pořad s písněmi, klipy a záběry z koncertů Karla Gotta. Jen s tím rozdílem, že pořad si uvádí sám Karel a částečně jej také doprovází svým průvodním slovem. Uvidíme ukázky z pořadů nebo přímo názvy klipů: Tři písně a vyznání, Sedm písní a pochybnost, Čas slunce a růží, Zdvořilý Woody, Vysílá studio A, Píseň pro Rudolfa III. Je to hezká vzpomínka na rané dílo páně mistra a důkaz, že už v 60. letech byl mistr mistrem ve svém oboru. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Karel Gott vybírá a komentuje svou tvorbu ze šedesátých let. A je to vskutku široký záběr – od semaforských hitů až po písničky z produkce divadla Apollo. A pro ty, kteří snad pochybují o Gottově angličtině je tu zařazena ukázka z jeho vystoupení v Lucerně, kde zazněla mmj. píseň It Takes A Worried Man. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama