Reklama

Reklama

Jak kluk potkal holku

(festivalový název)
  • USA Boy Meets Girl

Obsahy(1)

Ricky je mladá holka, která hledá lásku stejně jako její vrstevníci. V provinčním městečku v americkém Kentucky to ale jako transgender holka nemá nejjednodušší. Zatímco čeká na odpověď z newyorské školy pro návrháře, aby konečně mohla vypadnout pryč, zamotá se do vztahového spletence. Zrovna když s nejlepším kamarádem Robbiem probírá, jak ji štvou omezené možnosti randění s kluky v jejich zapadákově, vejde do kavárny Francesca. Ta je sladká a voňavá, a taky má republikánskou rodinu a drsňáckého snoubence v armádě. Spustí se lavina reakcí, díky které se každý z mladých lidí musí postavit čelem svým nevyřčeným touhám i předsudkům. Nádherně romantický a neotřele vtipný příběh o lásce a vztazích překračujících hranice společenských konvencí. O tom, že žít a milovat se má s odvahou. (Mezipatra)

(více)

Recenze (13)

peproch 

všechny recenze uživatele

To není o tom, jak kluk potkává holku, protože ti dva se znají celý život a on ví, že ona je transholka a má penis a dokud ona nezkusí se pomilovat s novou holkou, on nezkusí ji sbalit, ačkoli jí údajně miluje celý život. Film dostatečně intenzivně probírá detaily a možnosti sexuálního života s trans nebo homo člověkem a pak se ukáže, že všichni již zkušenosti mají, to je divné. Je to dost začátečnický takový komorní snímek o podstatných tématech adolescentů, jen jedna fakt dramatická scéna. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom odvážne, určite zaujímavá téma, len to spracovanie slabšie a koniec ako z rozprávkovej knihy .. ale nech. Michelle na neherečku veľmi prirodzená, ale nuž ... vlastne hrala tak trochu samú seba. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tentokrat taky nenarocny film s transgender tematikou jak z nejakej telenovely. Takze kritika dokonaleho happyendu mi pripada uplne mimo. Proste standardna romantika o dvoch kamaratoch od detstva, ktorym trosku dlhsie trva kym si priznaju, ze sa miluju. A jeden z paru je transgender zena, ktoru hra skutocna transgender neherecka. A zahralo to dokonale. Od prvej chvile je strasne sympaticka rovnako ako jej kamarat a tak sa cely film tesite, kedy sa konecne daju dokopy. Skvele su ich ironicke dialogy v ktorych riesia vselijake prihody. Je to taka light verzia kecov z filmov Woody Allena. V pribehu je este druhy par s ktorym sa ten hlavny zapletie a ich vztahy sa trochu popreplietaju. Postava vojaka je sice trochu klisoidna a lezie na nervy, ale nakoniec sa to vsetko v pohode vyriesi. Dockame sa aj full frontalu hlavnej hrdinky, co asi ludia s predsudkami nerozdychaju. Vysledkom je prijemna romantika pre ludi bez predsudkov. 6/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem vlastně nic, ale to, co jsem dostal, mě velmi mile překvapilo. Krásné civilní herecké výkony, na které mě bavilo se koukat. Zajímavé postavy, kdy ani jedna není tak protivní, že by vadila, a každá má svou hloubku, a k tomu téma, které je zajímavé a podané naprosto přirozeně bez zbytečného hrocení. Skvělý film. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ricky bol(a) naozaj krásny(a). Michelle Hendley to zahrala parádne, a miestami naozaj vznikali v človeku pochybnosti o tom, čo je zač. Film si držal slušnú úroveň počas väčšiny deju, občas aj dramatizácia a tajomné retrospektívy (najmä pri video-spovedi), no bohužiaľ úplne slabučký idealistický koniec, ktorý dosť pokazil celkový dojem z celého filmu. To odkrývanie minulosti a zmierovanie sa s ňou v súčasnosti sa mi zdalo, že prebiehalo až príliš hladko a takmer bezkonfliktne... Ale aj tak zaujímavý film, ktorý človek viacmenej donútil sympatizovať s transgender dievčinou. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Záver až moc rozprávkový, ale tak v zásade prečo nie. Raz za čas to neuškodí. Príjemný zážitok a Michelle Hendley predviedla fakt skvelý výkon. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

No jasně, že je to hrozně předvídatelné, zvláště historie s vojáčkem - jako srsly?Aale fakt se člověk od srdce zasměje a některým v sále i slza ukápla. A Michelle Hendley je neuvěřitelně sympatická! Právě díky tomu, jaká je, tak se dá s filmem udělat hodně, co se té komedie týče, protože takhle to je osvěžující a zároveň fakt upřímně kruté. ()

tammsin 

všechny recenze uživatele

Otevřené a báječně ironické. Natočené ale také tak "americky", až je to občas přes čáru. Ale upřímně, nevadí to, dobře jsem se bavila. Děj má spád, v žádném obrazu zbytečně nezabředne. Závěrečná patnáctiminutovka velkých přiznání a vyznání už trochu mimo. Ale i tak, zábava, patrně pokud nejste republikán, zaručena. 70%. ()

riza-do 

všechny recenze uživatele

Film s tak pohodovou atmosférou, hereckou přirozeností, různorodostí postav a jejich samotných příběhů a ještě k tomu s ne dramatickým pojetím tématu transgender. To na mne tentokrát působilo hodně reálně a ne životu vzdálené či příliš dramatické. Ač závěr filmu již byl typicky americkým happyendem, tato romantická komedie se svým vtipem, přirozeností i velmi smutnými částmi určitě zařadí mezi ty v mém žebříčku lepší. Navíc Ricky (Michelle Hendley) je naprosto super! ()

jendamaty 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemně se na to kouká, bohužel s postupem času se z toho stává čím dál tím větší slátanina a přibývá klišé... Sympatický výkon hlavního hrdiny/ky, obzvláště když ironicky glosuje okolní dění, ostatní dosti afektovaní. Postava mariňáka Davida a dění kolem něj bohužel dost neuvěřitelné. ()

Reklama

Reklama