Reklama

Reklama

Manhattan - Série 2

(série)
USA, 2015, 8 h 10 min (Minutáž: 42–54 min)

Tvůrci:

Sam Shaw

Hrají:

Rachel Brosnahan, Michael Chernus, Christopher Denham, Katja Herbers, John Benjamin Hickey, Harry Lloyd, Olivia Williams, Ashley Zukerman (více)
(další profese)

Epizody(10)

Dobové psychologické drama odehrávající se na pozadí tajné mise s cílem sestrojit první atomovou bombu na světě v Los Alamos v Novém Mexiku. Budeme sledovat geniální, ale chybující vědce a jejich rodiny, kteří se snaží společně žít ve světě, kde tajemství a lži pronikají do všech aspektů jejich života. Také v této druhé sérii uvidíme spletité životy obyvatel Los Alamos, kteří se předhánějí ve vytvoření první jaderné bomby v historii. Vědci a jejich rodiny, uzavřeni v nejtajnějším městě na světě, se vzdávají svých svobod, ohrožují svůj zdravý rozum, aby ukončili jednu válku a zahájili další, a to vše za situace, kdy nasazení špioni a paranoidní atmosféra hrozí zničit projekt zevnitř. Studená válka čeká hned za atomovým obzorem... (Viasat)

(více)

Recenze (3)

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka je členitější, má větší ambice, dopředu jde špionáž, vládní špína a mám pocit, že ubylo bezvýznamných pletich. Silná je celá finální část s logikou bomby shozené na Japonsko a samozřejmě, testem T. samotným. Tak sice bylo v plánu pokračovat studenou válkou a H-bombou, ale vida, seriál byl zrušen v bodě, kdy se svým způsobem završil projekt samotný, tj. nemám pocit, že bych přišel o konec. Jinak celkem zajímavý progress postav, vedl u mě obsesivní Frank - předloha reálný vědec S. Neddermeyer. Co nemůžu odpustit, že se v celé sérii nezjevila postava generála Grovese. Tip doplnit si o toto. 80% “If we want to change the world, then we need to embrace what the world will call us when we finish what we started.” ♪♫ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I druhá série to u mě dotáhla na pět hvězdiček i přes dvě výrazná zakopnutí,nejvíc mě mrzelo,jak tvůrci pojali závěrečnou epizodu,připadalo mi to,že z nich devátý díl vysál veškerou invenci.Jako celek fungovala série výborně,scénář naštěstí většinou udržel laťku ve stejné výšce,do které ji nasadila první řada. ()

Reklama

Reklama