Reklama

Reklama

Manhattan

(seriál)
  • USA Manhattan
Trailer 1
USA, (2014–2015), 18 h 40 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Sam Shaw

Hrají:

Rachel Brosnahan, Michael Chernus, Christopher Denham, John Benjamin Hickey, Ashley Zukerman, Katja Herbers, Travis Hammer, Alexia Fast, Mark Moses (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Dobové psychologické drama se odehrává v Los Alamos v Novém Mexiku na pozadí tajného úkolu vyrobit první atomovou bombu na světě. Budeme sledovat brilantní, ale chybující vědce a jejich rodiny, kteří se pokoušejí navzájem sžít ve světě, kde tajemství a lži pronikají do všech aspektů jejich životů. Charlie Isaacs a jeho rodina přijíždějí do Los Alamos a objevují tajemství a podmínky života, jež se vyžadují od těch, kteří pracují na nejutajovanějším světovém projektu atomové bomby. Na něm pracují dva soupeřící týmy vědců, jeden pod vedením Reeda Akleyho – tým Hubeňour –, druhý v čele s Frankem Winterem (tým Imploze). Poté začne mít Frankova manželka Liza, botanička, podezření, když si začne všímat změn v místní flóře... (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (47)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle bylo bezva. Takové nenásilné vniknutí do dobových laboratoří mezi vědátory, kteří na vládní zakázku vyvíjejí zbraň hromadného ničení. A protože taková výroba není žádná sranda a dobrat se funkčního výsledku zabere spoustu času, stihneme odbočit k osobním krizím, rodinným trampotám, vztahovým bolístkám a dalším podobně osvědčeným omáčkám natahované televizní produkce. A nakonec je vlastně úplně fuk, že ta chemie s fyzikou tady prakticky hrají druhé housle. Ústřední téma stále baví, takže druhá sezóna to jistí. /// 2. sezóna /// Druhá řada se povedla na výbornou, rozložení mezi více dějových linií a jejich zasazení do odlišných prostředí ve výsledku jenom prospělo. Přeci jen koukat pořád dokola na pár dřevěných budov v poušti a interiér laboratoří se jednomu brzy zají. Nosná špionážní zápletka byla sehrána se ctí a samotné uzavření série bylo… nu, dojemně explozivní. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Dění v Los Alamaos v době konstruování jaderné bomby je moje hobby. Vím proto, že vztahy, podrazy a konkurenční války mezi protagonisty zdaleka nebyly tak vyjpaté, jak se zde podává. Seriál je napsaný a zrealizovaný skvěle, nic proti tomu. Jenže já mám ten handicap vědomosti o skutečnosti, který mi brání přidat z 80-ti na 100%. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Manhattan Project mě fascinuje a moje jediná výtka tu jest, že bych rád víc skutečných postav aktérů (než v podstatě jen Oppenheimera) a trošku víc válečný politiky, tedy větší ukotvení v historický realitě plus i pohled z vyšší perspektivy, na úkor lesbi záletů a jiných prostých milostných odboček :) Je to ale slušně poutavá, hezky retro plná propagandistických plakátů, herecky silná (Hickey příjemně překvapuje, vedlejšky jako Stormare, J. Carroll Lynch, Camp) sonda do přísných poměrů v Los Alamos, machinací a souboje dvou týmů vědců o vyvolený funkční design superbomby - “Thin Man” versus imploze. 80% (x) S02: Dvojka je členitější, má větší ambice, dopředu jde špionáž, vládní špína a mám pocit, že ubylo bezvýznamných pletich. Silná je celá finální část s logikou bomby shozené na Japonsko a samozřejmě, testem T. samotným. Tak sice bylo v plánu pokračovat studenou válkou a H-bombou, ale vida, seriál byl zrušen v bodě, kdy se svým způsobem završil projekt samotný, tj. nemám pocit, že bych přišel o konec. Jinak celkem zajímavý progress postav, vedl u mě obsesivní Frank - předloha reálný vědec S. Neddermeyer. Co nemůžu odpustit, že se v celé sérii nezjevila postava generála Grovese. Tip doplnit si o toto. 80% “If we want to change the world, then we need to embrace what the world will call us when we finish what we started.” ♪♫ ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem hodně, ale ta atmosféra je nepopsatelná. Kdo se aspoň trochu zajímá o dějiny, bude nadšený. Věřím, že další díly nám ještě mnohé přinesou. Pilot - 100% Ani po třetím dílu neztrácí seriál tempo, tvůrci bravurně vykreslují jednotlivé postavy a neváhají ukazovat stinnou stránku tajného projektu a paranoiu vyvolanou strachem ze špionáže. Není to nic pro konzumenty, kteří nejsou schopní při sledování přemýšlet, tohle je zkrátka dobové drama pro náročnější publikum... První série neměla jediné slabší místo, finále bylo hotové mistrovské dílo a nám nezbývá než si počkat, jak se budou osudy hlavních aktérů vyvíjet v další řadě. Právě úžasně napsané postavy z Manhattanu dělají nezapomenutelný zážitek, byť jen pro těch pár diváků, kteří dokáží takhle skvěle napsaný seriál ocenit. 1. série - 100% Druhá řada se nese ve znamení blížícího se testu atomové bomby a s tím samozřejmě stoupá i napětí mezi vědci, ale do popředí se více dostává i špionážní hra. Oproti první sérii se přidalo na vážnosti i hutnější atmosféře a z mnoha scén běhal mráz po zádech. Divácky možná trochu náročnější, ale o trochu vyspělejší druhá sezóna je nezapomenutelná a rozhodně bych si uměla po tom epickém finále představit pokračování. 2. série - 100% Tak nám seriál zrušili, parchanti. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot: Tady jde víc o lidi a emoce a ne o známý výsledek projektu. Je to zajímavě a napínavě zpracované, i když pořádně nasáklé americkým patriotismem. Kladní hrdinové chtějí zachraňovat US vojáky a všichni jsou přesvědčeni, že pár bomb svržených na cizí civilisty zastaví válku, což nemuselo vyjít.Celá 1. sezóna: Je tu hezky rozehrané drama dvou vědeckých skupin, které soutěží o to, čí teorie bude fungovat. Mezi nimi se pohybují špioni a jejich lovci, přičemž největšími nepřáteli projektu jsou často samotní vědci a jejich kohoutí povahy. Přistupuji k tématu jako čistá duše, bez znalostí podrobností, abych si seriál víc užila. Postavy naštěstí nejsou zidealizované. Slovy jedné z postav: "He is great man but it doesn't mean that he is good man". Frank má sice svoji hrdost a morálku, ale štítí se máločeho, aby dosáhl úspěchu. Rozhodně patří mezi nejzajímavější postavy seriálu. Druhá sezóna: Už je to moc rozmělněné, víc o vztazích, laciná zápletka se špiony, kterých je tam víc než švábů, a Frank je dílo asi deseti scénáristů, přičemž každý má jinou představu. Nechybí moralizování, osobní dramata, ale chybí věda, která seriál odlišovala od tuctových kriminálek a soap oper. ()

Galerie (560)

Reklama

Reklama