Reklama

Reklama

Manhattan - Série 1

(série)
USA, 2014, 10 h 30 min (Minutáž: 45–56 min)

Tvůrci:

Sam Shaw

Hrají:

Rachel Brosnahan, Michael Chernus, Christopher Denham, Alexia Fast, Katja Herbers, John Benjamin Hickey, Harry Lloyd, Daniel Stern, Olivia Williams (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

První řada seriálu pojednává o dvou samostatných vědeckých skupinách, které mají vyvinout atomovou bombu. Přestože je cíl obou skupin stejný, každá se ho snaží dosáhnout za použití jiné metody. Série se kromě vědců věnuje i jejich rodinám, které s nimi žijí v Los Alamos, což je vědecký komplex, který vypadá jako kříženec vojenského tábora a věznice. Celá řada se odehrává v tísnivé, paranoidní atmosféře, kde jsou cenzura a odposlechy běžnou součástí života. (Necrotongue)

(více)

Recenze (5)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řemeslně slušné, bohužel ze seriálu i přes poutavé téma jsem cítil, že materiálu neni tolik, aby to utáhlo tolik dílů a navic ještě dvě série. Udělat z toho pětidílnou sérii, vyházet zbytečné postavy a bylo by to výborné, poutavé a zároveň poučné dílo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada seriálu u mě dopadla na výbornou,děj mě totálně pohltil,prostředí bylo deprimující,atmosféra byla povětšinou tísnivá až dusivá a paranoia byla všudypřítomná.U filmů nebo seriálů jako je tento,si vždycky naplno uvědomím,jak je dobře,že jsou a vždy budou Spojené státy opravdovým centrem demokracie,pokud tedy náhodou nejste žena,černoch,Indián nebo člověk s vlastním názorem.S hereckým obsazením jsem byl velice spokojen,obzvlášť mě potěšil David Harbour a Peter Stormare. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Manhattan Project mě fascinuje a moje jediná výtka tu jest, že bych rád víc skutečných postav aktérů (než v podstatě jen Oppenheimera) a trošku víc válečný politiky, tedy větší ukotvení v historický realitě plus i pohled z vyšší perspektivy, na úkor lesbi záletů a jiných prostých milostných odboček :) Je to ale slušně poutavá, hezky retro plná propagandistických plakátů, herecky silná (Hickey příjemně překvapuje, vedlejšky jako Stormare, J. Carroll Lynch, Camp) sonda do přísných poměrů v Los Alamos, machinací a souboje dvou týmů vědců o vyvolený funkční design superbomby - “Thin Man” versus imploze. 80% (x) ()

Galerie (388)

Reklama

Reklama