Reklama

Reklama

Fantazie 2000

  • USA Fantasia/2000
Trailer

Obsahy(1)

Zakuste fantastickou směs obrazu a zvuku ve filmu Fantazie 2000. Máte v rukou filmovou klasiku, která vychází z představy Walta Disneyho o filmu Fantazie jakožto díle, jež se neustále vyvíjí. Celé dílo násobí zbrusu nový bonus, Musicana (Waltův nápad na další díl filmu). Ponořte se do skvostů nového typu hudby spojené s animovanými obrazy. Na vlastní oči spatříte hudbu, která ožije, na vlastní uši uslyšíte obrazy, které začnou zpívat. Film Fantazie 2000 vám i vašim blízkým přinese potěšení, jehož nebudete nikdy mít dost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nemá to děj, je to "jenom" pouhý sled obrazových fantazií, doprovázený symfonickou hudbou. Otázka je, proč s tím pánové od Disneyů šli vůbec do kin (že by nějaké výročí?), ale pokud máte k takovýmto filmům vztah, nudit se nebudete, moc hezky se na to kouká. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $60,655,420Tržby Celosvetovo $90,874,570║ Pôsobivé spojenie animácie a vážnej hudby, záver v podobe rozkvetu prírody je fascinujúci. /80%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Na film od studia Disney trochu zklamání - přeci jen dát dohromady jen pár krátkých filmů (byť s výborným hudebním doprovodem) nemůže vynahradit požitek z celovečerního filmu. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pokud je Fantasia z r. 1940 přelomový a dodnes inspirativní film, prezentující to vrcholné z animační techniky na velkém plátně, pak Fantasia 2000 je její televizní bonus. Jakkoli samostatné sekvence můžou vcelku fungovat, jako celek se řadí někam po bok Disneyovských sequelů devdesátých let. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

každý segment je výborný ale dohromady...hrozne skáče atmosféra.kým sa naladím na jednu vlnu už sa musím prelaďovať na ďalšiu ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tedy, někteří komentující film zřejmě vůbec neviděli...ano, je to k 60.výročí vytvoření první Fantasie. Děj tam je. Až na úvodní skladbu se jedná o příběhy, některé podle klasické literatury - Statečný cínový vojáček - snad jen, že Američani to musí udělat prostě po jejich. Jestliže se Ariel nerozplyne v pěnu, pak tanečnice ani vojáček neskončí v plamenech, ale jinak pěkné. Nejvíce se mi líbila příroda podle Stravinského, která v sobě nese i jisté hororové prvky, které byly Disneovi vždy blízké. Navíc připomíná Princeznu Mononoke, což mě spíše potěšilo. Nejvtipnější jsou plameňáci...copak si počne hejno, když bude mít jo-jo? Bonusový přídavek Čarodějova učně z původní Fantasie jen dokazuje, jak počítačová animace za klasickou pokulhává. Ano, jednička je nepřekonatelná (a to byla v době vzniku neuznávaná a trhaná na kusy), ale dvojka je stále nad průměrem. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Fantasia je jen jedna, ta původní, nádherná. Od té doby se nic podobného neobjevilo... až na tohle. Takhle zmršit legendu, to se neodpouští. I když má původní verze stopáž celé dvě hodiny, dívá se na to moc dobře - narozdíl od tohohle paskvilu. To by mě zajímalo, kde udělali soudruzi u Disneye chybu... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Klasická hudba a Disney. Veľmi ma to potešilo. Priznám sa, že som pôvodný film nevidel, ale po zhliadnutí tohto mám veľkú chuť. Epizodky fungujú samostatne a zároveň podporujú celok. Veľmi dobre sa na to pozerá, má to výbornú animáciu a keď začal hrať môj obľúbený Firebird of Stravinského mal som zimomriavky. Určite nie dokonalé, ale ako experiment, ktorý sa podaril, je to aj v súčasnosti fenomenálny audio-vizuálny zážitok. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Rhapsody in Blue a Firebird suite jsou dvě billantnosti které tahají nad vodu jinak klasický mix sentimentu a líbivosti ze kterého by jeden dostal cukrovku.... ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Poprvé je to vždycky hezčí, lepší. Je to prostě originální. Toto dílko opravdu nepřevyšuje ani z daleka Fantazii první, ale v téhle době je to stále úctyhodný počin, který je prostě vymazlený. Všichni dnes tíhnou k 3D animaci. Prý proto, že ruční animace je přežitkem a bůhví co. Ale já říkám; koukněte se na ty svoje 3D snímky, já v nich nic obdivuhodného nevidím. Jsou to ty samý blbiny, jen v novém hávu. Důkazem, že když se s filmem kresleným pohrajete, a získáte obdiv, je např. Trio Z Bellevile. FANTAZIA 2000 je lépe stravitelná pro širší publikum než 1čka. Každá povídka měla svojí atmosféru a co víc, ani sem se nepřistihl, že bych u toho usínal, což se mi u jedničky stalo:) (část s hrošicí) ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film, o kterém jsem ani nevěděla, že vůbec existuje. A popravdě jsem ani nevěděla, do čeho jdu. Musím říct, že hudba byla nádherná. Určitě dominantní složka filmu, ke které napasovali různé animované příběhy se starými známými postavičkami tak, aby to sedělo. Bohužel jsem se místy nudila a nebýt hudby, tak nevím... Přese všechno se mi ale některé segmenty líbily, např. Rapsodie v modrém. Ta měla vtip. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Aspoň že to bylo výrazně kratší než původní Fantazie. Uznávám, že se mi celkem líbil příběh o Donaldovi a jeho arše, jinak ale téhle formě animované zábavy spojené s klasickou hudbou vůbec neholduji. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Snímek nabízí sled osmi rozličnou animační technikou vytvořených tematických obrazů za doprovodu skvostné symfonické hudby. Nenabízí toho tedy vůbec málo :-) Když vezmeme v potaz, že pět z osmi tematických skic se povedlo na výbornou (má osobní TOP 3 – 3. Rhapsody in Blue, 7. Pomp and Circumstance, 8. Firebirs suite), tak nezbývá nic jiného, než snímek hodnotit veskrze kladně. Ve snímku absentují dialogy a tudíž divák nemůže očekávat propracované dějové linie, avšak nebojte se, při sledování závěrečných titulků se vám po nich vůbec stýskat nebude :-) ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Příšerné, kvůli víře a okouzlení počítačovou animací. Hned první dva příspěvky by v případě ručního přístupu po vzoru původní Fantazie mohly představovat okouzlující vrchol, ale slabá animační stránka láme nápadu vaz. Naštěstí jiné příspěvky jako Rapsodie v modrém jsou tradičnější, takže dojem zvedají. Ale nejsměšnější je, že oproti více jak dvouhodinové jedničce má tohle dílo jenom 75 minut, a přesto se musí jeden příspěvek z minule zopakovat. To abychom si připomněli, jak je první Fantazie výjimečná? ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ja mám radšej dej, ako len "bezduché" zábery doprevádzané hudbou. Ale tie animácie fakt sú úchvatné (nap. velryby, oheň,...), s akými detailami sa museli tvorcovia vyhrať. Zafarbené je to všetko hudbou, i ked len symfonickou a nie vždy známou. Hodnotenie: 70% ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Už ne tak vysmívající se realitě jak ukázala jednička.Tohle má fakt náboj ale čekal sem větší šlupku.Jenom takový vaření z vody.Každopádně bych to nedokázal odstřelit jako kopírku protože to za shlédnutí stojí ()

lumi3r3 

všechny recenze uživatele

Úctyhodný nástupca Fantasie z 1940. Oceňujem opakovanie idei priblížiť vážnu hudbu / orchestrálne klasiky mladému divákovi. Beethoven, Gershwin, Šostakovič, Saint-Saëns, Stravinski. Za ich čias nemal každý druhý fagan so spustenými galotami doma mixpult kde by sa hral s rytmickými slučkami bez akéhokoľvek hudobného vzdelania, vkusu, sluchu či talentu. ()

habertek 

všechny recenze uživatele

Hezké! Hezkyy ztvárněné s krásnou provázející hudbou...no nebylo to zase nijak extra. Čekal jsem víc... A asi nejvíc mě zklamal Cínový vojáček, který měl oseklý konec, který je na tomto příběhu nejkouzelnější.... ()

Reklama

Reklama