Reklama

Reklama

Fantazie 2000

  • USA Fantasia/2000
Trailer

Obsahy(1)

Zakuste fantastickou směs obrazu a zvuku ve filmu Fantazie 2000. Máte v rukou filmovou klasiku, která vychází z představy Walta Disneyho o filmu Fantazie jakožto díle, jež se neustále vyvíjí. Celé dílo násobí zbrusu nový bonus, Musicana (Waltův nápad na další díl filmu). Ponořte se do skvostů nového typu hudby spojené s animovanými obrazy. Na vlastní oči spatříte hudbu, která ožije, na vlastní uši uslyšíte obrazy, které začnou zpívat. Film Fantazie 2000 vám i vašim blízkým přinese potěšení, jehož nebudete nikdy mít dost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Fantasia je jen jedna, ta původní, nádherná. Od té doby se nic podobného neobjevilo... až na tohle. Takhle zmršit legendu, to se neodpouští. I když má původní verze stopáž celé dvě hodiny, dívá se na to moc dobře - narozdíl od tohohle paskvilu. To by mě zajímalo, kde udělali soudruzi u Disneye chybu... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tedy, někteří komentující film zřejmě vůbec neviděli...ano, je to k 60.výročí vytvoření první Fantasie. Děj tam je. Až na úvodní skladbu se jedná o příběhy, některé podle klasické literatury - Statečný cínový vojáček - snad jen, že Američani to musí udělat prostě po jejich. Jestliže se Ariel nerozplyne v pěnu, pak tanečnice ani vojáček neskončí v plamenech, ale jinak pěkné. Nejvíce se mi líbila příroda podle Stravinského, která v sobě nese i jisté hororové prvky, které byly Disneovi vždy blízké. Navíc připomíná Princeznu Mononoke, což mě spíše potěšilo. Nejvtipnější jsou plameňáci...copak si počne hejno, když bude mít jo-jo? Bonusový přídavek Čarodějova učně z původní Fantasie jen dokazuje, jak počítačová animace za klasickou pokulhává. Ano, jednička je nepřekonatelná (a to byla v době vzniku neuznávaná a trhaná na kusy), ale dvojka je stále nad průměrem. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Klasická hudba a Disney. Veľmi ma to potešilo. Priznám sa, že som pôvodný film nevidel, ale po zhliadnutí tohto mám veľkú chuť. Epizodky fungujú samostatne a zároveň podporujú celok. Veľmi dobre sa na to pozerá, má to výbornú animáciu a keď začal hrať môj obľúbený Firebird of Stravinského mal som zimomriavky. Určite nie dokonalé, ale ako experiment, ktorý sa podaril, je to aj v súčasnosti fenomenálny audio-vizuálny zážitok. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Příšerné, kvůli víře a okouzlení počítačovou animací. Hned první dva příspěvky by v případě ručního přístupu po vzoru původní Fantazie mohly představovat okouzlující vrchol, ale slabá animační stránka láme nápadu vaz. Naštěstí jiné příspěvky jako Rapsodie v modrém jsou tradičnější, takže dojem zvedají. Ale nejsměšnější je, že oproti více jak dvouhodinové jedničce má tohle dílo jenom 75 minut, a přesto se musí jeden příspěvek z minule zopakovat. To abychom si připomněli, jak je první Fantazie výjimečná? ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Jako celek slabší než původní dílo. Rhapsody in Blue jasně nejlepší, skvěle k sobě funguje styl animace a hudba. Otevírající Pines of Rome naopak nejhorší. Je vidět, že na to animace ještě nebyla připravena a klasická kresba s přehledem zvítězila. Zbytek dobrý, ale ne skvělý a nevím, jestli opravdu neměli nic lepšího, že museli i tak krátkou délku vycpat použitím staršího úseku. Ale víceméně to za vidění stojí. Možná kromě první epizody a učedníka, pokud ho člověk zná. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Čarodějův učeň se jmenuje Yen Sid, což je Disney pozpátku. (Mr.Critic)

Reklama

Reklama