Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (393)

POMO 

všechny recenze uživatele

Staromódny akčňák, ktorý celý čas drží v očakávaní poriadneho akčného finále, a ono sa nedostaví. Kalifornské púšte sú dobrým dejiskom, Gibson je držák ako hrom, holčina je sympatická a jeden sicario efektný, ale napríklad k Helgelandovej Odplate, sofistikovane gradujúcej postupným kráglovaním chuťovkových gangstrov, to má na hony ďaleko. Keď dôjde na lámanie kostí, je to chuťovka, ale z 95% je to o kecaní, zbližovaní sa a nemá to priliš mozog. Slabý scenár. [Cannes] ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Zkurvené obsahy! Jeden se takhle těší jako kvadruplegik na podrbání na nose na staroškolského Sadroše v hustě Porterovské odplatové náladě a pak tři čtvrtiny stopáže musí otráveně čumět na nějaké posrané cestofilmové drama o tom, jak si vychlastaný helsendžlák vyjasňuje rodinné hovnoty se svou nesympatickou narkáčskou dceruškou a závěrem si jen tak mimochodem upytlačí pár nezáživných pokérovaných cigošů. Chápu, že kdyby do anotace místo Akční / Sryler napsali Psychologicky kýčovitá rodinná pičovina / Močopudné drama, posmrkalo by jim v kině sedačky jen několik opulentních hospodyněk a rozněžnělých bukanýrů, ale takto se jedná o zjevné klamání spotřebitele a mám teď sto chutí poštvat na Holý Úd ČOIku! Nicméně je to o půlku Rohypnolu méně narkoleptické, než když Mel balancoval na Hraně temnoty, a svým charismatem ta Rodinná pouta nakonec v mých očích domlel až k mimořádně hnusné, oslizlé a smradlavé trojce. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Příjemně věcný revenge thriller. V sobotu večer na Nově splní svůj účel, ale fanouškům béček, která neřeší množství sprostých slov ani počet mrtvých, zřejmě nenabídne stejné uspokojení jako filmy ještě více nekompromisní a hlásící se k trashové tradici s větší hrdostí (třeba Gibsonova Odplata). Patetický rozměr opětovného shledání a sblížení otce a dcery se Richetovi sice daří omezit tím, že vztah ústřední dvojice pojímá trochu jako v buddy movie, ale přes všechen cynismus a černý humor (viz hned úvodní vtípek s nakupováním nábojů, který je ovšem v zásadním rozporu s tím, jak nekomplikovaně jsou zbraně pojímány ve zbytku filmu) je pořád patrné, že tématem filmu je rodina a odpuštění. Na výchovné dialogy naštěstí vzhledem ke krátké stopáži nezbývá mnoho času a Gibsonův táta navíc většinu dceřiných hříchů odbývá slovem „fuck“ pronášeným s různou intonací. Richet ví, kdy vyprávění nakopnout akční scénou a vzdor předvídatelnosti zápletky dokáže párkrát překvapit alespoň nečekaným střihem (do toho, co se odehrává ve filmu promítaném v kině) nebo nervností, s jakou jsou nasnímány a sestříhány běžné konverzace (takže si neustále uvědomujeme, že hrdiny tlačí čas). ___ Jestli se o některých rolích tvrdí, že byly napsány herci přímo na tělo, v tomto případě to platí bezezbytku (třebaže jako předloha posloužila kniha) a autobiografický aspekt mi zároveň přijde na celém filmu nejinspirativnější. Gibson hraje vyléčeného alkoholika, bývalého člena motorkářského gangu, který měl tolik problémů se zákonem, že sebemenším prohřeškem riskuje porušení podmínky a návrat za mříže. Před společností, ve kterou ztratil jakoukoli důvěru, se skrývá ve westernové krajině nikoho u mexických hranic. Teprve dcera v nesnázích jej přiměje oprášit vojenské uvažování a zabijácké schopnosti, které nakonec nejsou něčím, zač by se měl stydět, nýbrž užitečnou pojistkou pro případ nouze a připomínkou časů, kdy skutečně žil (nejen přežíval). Nikdy nevíte, kdy váš obytný přívěs přijede rozstřílet skupina naštvaných Mexičanů (k dobru filmu třeba připsat, že hrozbu zde představují také neonácci) a vy budete muset vzít spravedlnost do svých rukou. Problémová minulost vám v podobné situaci přijde vhod. Není přitom podstatné, kolik škody napácháte a kolik mrtvol za sebou zanecháte, pokud tím pomůžete rodině. Jinými slovy, pokud jste – jako Mel – kdysi byli padouši, neznamená to, že byste se kvůli tomu měli až do konce života trápit. Blood Father bude těžko filmem, který spasí Gibsonovu kariéru, zároveň ale nabízí mnohem víc (provinilé) zábavy než jiné projekty, jež jsou v zásadě jen psychoterapií herce nebo tvůrce. 65% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle je stejný, jako postavit piškoviště na Sahaře. Jasně Mel ze sebe pořád mele kvanta charismatu i hereckého talentu, tady ho snad ani nebylo potřeba, ale akce utopená v přemíře keců a prázdna naprosto zdevastovala přimočarost. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Toto mi urobilo dobre. Nech je Mel Gibson akýkoľvek človek, rozhodne je dobrý herec.Aj tento priamočiary akčný film v štýle "dcéra sa dostala do sračiek, z ktorých ju musí vysekať drsný tatko" suverénne drží na svojich trénovaných pleciach. S dcérou im to spolu šlape (výborne napísané dialógy), lotri sú odporní, prestrelky krvavé, púšť madmaxovská. Po tej záplave digitálnych veľkochujovín leta 2016 je toto balzam na dušu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na nový film s Melem Gibsonem jsem se docela těšil. Výsledek mě ale mírně znejistil. Nejdřív jsem se chtěl nalákat rozhovorem, který si pro nás připravil Pomo s režisérem a Melem. Jenže zatímco režisér byl plný standardní francouzské arogance, tak Mel tam tak stál a bylo mu evidentně všechno jedno. Doufal jsem tedy, že film to zachrání, ale ani moc nezachránil. Zatímco Mel předváděl standardní postavu jeho proporcí, tak kameraman byl za kamerou asi nalitej. Byla to taková snaha o kultivovanou rozklepanou kameru, která sice předváděla hezké záběry na zajímavých místech, ale místy mě rozklepaností pěkně štvala. A stejně mě štvala i ta filmová dcera Mela, což se do konce filmu nezměnilo. Jak se říká, tak v jednoduchosti je síla. Tady je ta jednoduchost až moc přímočará. Závěrečná akční sekvence ale byla fajn. Škoda ale, že se Mel zase upíchl v další jednohubce na jedno shlédnutí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $13miliónov║Tržby USA ║Tržby Celosvetovo $6,903,033▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,867,389║ Tržby za predaj DVD v USA $917,443║ Škoda že to nemalo troška viac prepracovaný príbeh, mohol to byť Gibsonov návrat v tendenciách Odplaty (Payback) ale aj tak slušný a miestami v celku dravý thriller. Gibson stále ide aj keď je ošuntelí. /60%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

V době, kdy může drsňáka hrát i Ryan Gosling je nesmírně osvěžující vidět Mela Gibsona jak si to nehorázně dává. Je to pořád megabadass a tu zkrachovalou roli mu prostě žeru i s navijákem. Bylo vtipný, jak si jeho postava uvědomovala, že ta jeho dcera je kráva a tak jí celej film stíral, že z ní bude do tejdne šlapka atd. Parádní oddychovka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“JDOU PO NÁS DOST DRSNÍ HOŠI A NEVÍM CO S TÍM...“ /// Tak prej, co by člověk neudělal pro parchanta (svýho). Zrovna, když se z Melouše stává rodinnej typ, vobjevej se pokérovaní frajeři a spustěj: „dej sem dítě“. Hovno leda na to Mel, naloží dceru a jedou a jedou… potomci Aztéků taky jedou… Starej dobrej Mel. Ovšem, že by to byla bomba… dojáky Ti chlape nejdou a ten závěr je dost vodfláklej. Ale ta stopáž je fajnová! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na dceru se lepěj lůzři (a já jsem furt zavřenej). 2.) Hledám chlápky ze starý školy. 3.) Thx za titule „titulkomat„. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem sice více, ale i tak Gibsonův návrat přijímám vřele. Akce je příjemně rková, Gibson je nekompromisní a správně tvrdý, jeho fucked up daughter je sexy, film má i příjemné tempo a hezký look. Bavil jsem se slušně. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A potom proste len poviete ďakujem.“ Po dopozeraní tohto drsného filmu som si schválne prezrel Gibsonovu filmografiu, aby som netrepal sprostosti a tak môžem s čistým svedomím skonštatovať túto vec: videl som ho v drvivej väčšine jeho filmov a nikdy nebol lepší. Párkrát bol možno podobne dobrý (Znamenia, Výkupné, Odplata, Údolie tieňov, Expendables 3), ale lepší nebol. O to viac zamrzí priemerný, miestami až jemne nablblý scenár. No tvrďácky suverénna réžia a sebavedomý Gibson to vcelku dostatočne maskujú resp. kompenzujú. Nanešťastie, akonáhle Gibson z tváre zhodí svoju úžasne monštruóznu bradu, intenzita jeho výkonu slabne. Avšak V mene krvi je stále kvalitka. Kriminálna zápletka je úplne nezaujímavá, plná klišé (vylákanie dcéry, „zradca“) a kašle na základné veci (fakt by som rád videl súdny proces, na základe ktorého bola dcéra oslobodená od takých mimoriadne závažných trestných činov). No len čo sa začnú riešiť osobné vzťahy medzi otcom a dcérou, je to silné a dojemné. Akcie je minimum, ale tých pár desiatok sekúnd, čo tu je, je nakrútených s nekompromisným prehľadom. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Horší jak první Taken, lepší jak všechny jeho sequely. Postavy dobrý, Mel výbornej, po dlouhé době postava, které nešlo úplně fandit, protože byl tak trochu kretén, ale aspoň se snažil to do poslední chvíle ještě otočit. Finále potěšilo, místy trochu nedotažený, ale tak s tím se počítalo. Režijně fakt jen lehkej nadprůměr (minimum roztřepané kamery a alespoň základní hrátky s kompozicí jsou fajn), nicméně na slušných 7/10 nakonec bohatě stačí. A teď šup s Melem zpátky do áčkovejch fláků! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný, jednoduchý drsný akční příběh shledání a "vykoupení", který táhne Gibsonovo otcovský charisma. Sice je to skromnějšího ražení, ale v týhle honičce bídných mexikánců za pomstou vlastně vůbec nic nechybí - táhne z toho ta správná Americana, Erin roztomilá, potěší řada vedlejších rolí, nejsou tu žádný otravný odbočky, když přijde na krev tak je poctivá. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

"Ve jménu dceřiny periody" je levnější variantou filmu, ve kterém by Mel zaručeně hrál už před osmi lety, pokud by nebyl ožralá australská troska, ale poctivý americký Liam Neeson s artritidou. Bohužel to antisemitská ožralá troska je a tak místo aby po celém světě osvobozoval svojí blonďatou třicetiletou dceru-pannu ze spáru obchodníků s blonďatým masem ve fakt efektivním áčkovém akčňáku, hraje v této béčkové sračce, ve které má za dceru absolutně mizernou herečku, která nedokáže zahrát ani psaní textovek, je kompletně tupá, hnusná, ještě k tomu fetuje a přidala se k latinskoamerickému drogovému kartelu zcela dobrovolně. Film samotný je nádherná plejáda odložených hollywoodských h(s)raček, které na stará kolena musely sehnat prachy na splácení nasekaných hypoték z dob největší slávy, případně pro ukojení základních potřeb (chlast, kokain, cigára) aktivního i zkrachovalého hollywoodského herce. Mel je ovšem špička jak za starých časů, hlášky mu jdou hezky od huby, není to žádný podělaný romantický tatínek, ten vyšinutej výraz, kterej nikdy nemusel předstírat, má i přes ten zestárlý ksicht stále patrný a dokonce si i zanadává na nacistickou ideologii, kterou v reálném světě do značné míry sdílí. Zkrátka a dobře, béčko jak vyšité, které pokud si k člověku najde cestu v tu pravou chvíli, zaručeně uspěje. Přistupovat ovšem k filmu s očekáváním nové série Takena, to je ztráta hodiny a půl života. 68% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chceš říct, že nás honí chlapi z realitky?" Kdyby někdo chtěl ublížit některému z mých dětí, které jsem dosud nevydědil, tak bych mu dokázal, že mám větší koule než John Link a o dost menší schopnosti. Rozhodně bych si však nemyslel, že mě nikdy a nikdo nenajde, když budu běžně používat chytrý telefon. Já bych tedy zahodil i ten hloupý, ale má vůbec cenu žít v dnešním světě bez aplikací, her a sociálních sítí? Jasně že nemá, rozhodně je lepší nechat se zabít a to mi asi na tomto snímku vadilo nejvíc. Jinak jsem ovšem nabral nějaká ta životní moudra, takže jsem například zjistil, že jsem patrně jediný běloch na světě, který někdy utrhl ovoce ze stromu. To mě trochu zaskočilo, ale na druhou stranu mě pobavilo, když se taťka s dcerou trumfovali v sebevraždách. V tom vidím budoucnost. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson se směle může řadit mezi drsňácké veterány, kterým věk možná bere mládí, ale přidává charisma. Film je proto vystavěn z drtivé části kolem něj a bez něj by fungoval asi jako Plán útěku bez Arnolda a Sylvestera, tedy vůbec. Nicméně v souhrnu ani pořádný motorkářský vous nestačí k tomu, aby vzniknul dobrý film. Dění filmu je tak zoufale nezajímavé a vedlejší postavy jsou tak extrémně nenápadité, že to ani pár minut akce s Melem nezachrání... 6/10 ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Film "Blood Father", což znamená "Pokrevní otec", se u nás bohužel bude hrát pod tuctovým nicneříkajícím názvem "Ve jménu krve". Oč by bylo mnohem víc coool a badasss, kdyby se to jmenovalo "KRVAVÝ TATÍNEK"!!!!, pánové a dámy z Bohemia MP! Dcera Mela Gibsona se zaplete s mexickými drogovými mafiány a on ji z toho po vzoru Liama Neesona (který asi roli odmítl) vyseká. Občas dobrý vtip nebo krvavá scéna, ale skončilo to dřív, než se to mohlo pořádně rozjet. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Krásná poušť, ale ten zbytek se jí moc nevyrovnal. Ani ten Diego Luna s kruhy pod očima už na mě nefunguje jako dřív. Všechno je takové... standardní, země se nepohnula. Ani vlastně nevím, která scéna měla být emocionálním vrcholem filmu, zajímalo by mě, jestli to věděl aspoň Jean-Francois Richet. Myslím si, že dceru měla hrát jiná herečka. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Co se navenek může jevit jako další béčkový akčňák z ranku "unesli jste mi dceru a já vás teď budu celej film honit a zabíjet, dokud ji nedostanu zpět" jako KOMANDO nebo 96 HODIN, je ve skutečnosti drama o sbližování se otce s odcizenou dcerou, přičemž otec je trestaný motorkář žijící v přívěsu u americko-mexických hranic a dcera má k jeho životnímu stylu nakročeno. Akce je tu tak poskrovnu, na Oscara to přitom taky není, ale baví to díky dobře napsanému scénáři a kvalitnímu obsazení, kde mezi ostřílenými charizmatickými harcovníky (Michael Parks tradičně boží) nečekaně září neznámá představitelka Melovy dcery. A odkaz na ŠÍLENÉHO MAXE samozřejmě potěšil. ()

Reklama

Reklama