Reklama

Reklama

Haiseukool - reobeuon

(seriál)
  • Jižní Korea 하이스쿨 - 러브온 (více)

Epizody(20)

Anděl se slabostí pro korejské seriály zabrání jedné sebevraždě a stane se člověkem, aby mohla z první ruky poznat slasti a strasti života na střední škole. (Netflix)

Recenze (7)

jarah 

všechny recenze uživatele

Po niekoľkých nových seriáloch juhokórejskej produkcie som si odskočila k staršej tvorbe. Akoby dnešným seriálom chýbala taká tá poctivá romantika, nefalšované emócie a prirodzené správanie. Som rada, že som siahla práve po tejto dráme, ktorá sa odohráva v prostredí strednej školy. Herečka (a to ju tak nazývam s úprimným obdivom) Kim Sae-ron mala v čase nakrúcania seriálu iba 13-14 rokov, ale strčila by do vrecka väčšinu dospelých kolegýň. Vlastne, celý "stredoškolský" herecký tím si ma stvárnením svojich postáv získal. Verila som im každé slovo aj konanie. Aj s tým najväčším záporákom som dokázala súcitiť, lebo som sa vžila do jeho pocitov a strachov. Puberta je naozaj ťažké obdobie pre decká aj pre ich rodičov, ale nedá sa ju preskočiť. Jediné, čo vytknem tomuto seriálu, a stálo ho to jednu hviezdičku pri hodnotení, že je rozťahaný do nekonečných dvadsiatich dielov. Keby mal "klasických" kórejských šestnásť, bol by dynamickejší a pritom by sa zvýraznila téma celej série. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Teenegerská zábavička na voľné chvíle. Ústredná dvojica je veľmi sympatická, aj keď máte neskôr výhrady voči vekovému rozdielu. Herci sú v podstate iba mládež, ale všetci hrajú veĺmi príjemne a uveriteľne. Určite sa nebudete nudiť. Osobne som si ale všimla, že ak by sa všetci juhokórejci správali ako sa správajú v tomto seriáli, potom by sa ich populácia rýchlo znižovala. Alebo by mali dať extra hodiny dopravnej výchovy. Vážne ľudia, počas 20 časťového seriálu, aby toľko krát niekoho skoro prešlo auto? 70% ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Tohle drama jsem zkusil jen tak, obával jsem se, že díky těm mladým hercům to nebude vůbec zajímavé. Ale kupodivu první polovina byla celkem dobrá, Korejci moc dobře ví, jak šikanovat ostatní:D Nechybí ani tragická linka v podobě Ms. Kong. I když ti mladí herci to zvládli dobře (Sae-ron byla lepší když byla mladší), tak jim stejně nikdy neuvěřím ty už trochu dospělácké problémy. Dalo by se vytknout dost věcí, ale co je důležité, tento seriál je celkově na pohodu, takže za mě to ještě bude průměr. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

High School - Love On je taková ta klasická korejská romantika za střední jen napůl, ale se vším co k tomu patří. Takže divák si dosytosti užije záběrů na uslzené obličeje poněkud iritující hlavní dvojky, spoustu utíkání od ničeho k ničemu (nebo od někoho k někomu), chytání za zápěstí a nesmím zapomenout na hromadu moralizování a na Osudovou Předurčenost . Protože jsme v Koreji tak nechybí ani poměrně propracovaný systém šikany a žehlení skandálů penězi (resp.novou podlahou do tělocvičny). Doposud klasika. Čím se ale seriál snaží odlišit, jsou ne až tak často viděná témata, především neúplná rodina a život s nevlastním rodičem. Nicméně i takhle netradiční oživení je pro mě zabité scénáristickým zpracováním i hereckými výkony (především myšlenkové veletoče učitelky etiky mi přišly neuvěřitelné). Především v druhé polovině to byl hodně nedůstojný pokus o melodrama, navíc pokus roztáhnutý na příliš mnoho dílů a řešící pořád jeden a ten samý problém stále dokola. Druhá, velice slabá, hvězdička je za pár povedených vtípků z první části seriálu. ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad by to mohol byť klasický seriál o stredoškolákoch – o ich prvých láskach, o šikane a korupcii rodičov. Je tu však aj prídavok mystérie o anjelovi, ktorý má dilemu: zostať s človekom, ktorého city sa môžu zmeniť a stratiť tak svoju moc a nesmrteľnosť?  Pod povrchom sa skrývajú oveľa hlbšie príbehy: lúčenie s odchádzajúcim, zbližovanie s nevlastnou mamou, kamarátstvo. Mama – učka bola pre mňa neznesiteľná a jej manžel – poliš naopak veľký sympaťák a charakter. Obdivujem, ako to vedeli natiahnuť až na 20 dielov... ()

Reklama

Reklama