Reklama

Reklama

Pes baskervillský

(TV film)
  • Velká Británie The Hound of the Baskervilles

Obsahy(1)

Rod Baskervillů je proklet. Od doby, co bezbožný, násilnický sir Hugo zabil svou manželku, kterou neprávem obvinil z nevěry, od chvíle, co její věrný pes prokousl vrahovo hrdlo, visí nad touto rodinou prokletí násilné smrti. Přízrak oddaného zvířete se prohání po blatech a nikdo z Baskervillů mu neunikne. A zdá se, že na této pohádce, jak se o dávné legendě poněkud pohrdavě vyjádří Sherlock Holmes, přece jen něco bude. Proč by jinak na tváři sira Charlese, jehož mrtvé tělo bylo nalezeno před branou rodinného sídla, utkvěl tak zoufalý výraz hrůzy a děsu? Proč a před kým by utíkal? A proč by poblíž jeho mrtvoly byly objeveny stopy obrovského psa? Sherlock Holmes je ovšem mužem moderní doby a v záhady a nadpřirozeno nevěří. A se sebedůvěrou sobě vlastní je přesvědčen, že se mu podaří ochránit nového majitele před vším, co by mu mohlo hrozit. Jenže nehostinná blata, uprostřed nichž se rozkládá baskervillské panství, ještě nevydala všechna svá tajemství... Nejnovější verze jednoho z nejslavnějších případů Sherlocka Holmese vznikla v produkci britské BBC, která při natáčení (pro vytvoření legendární psí příšery) použila metodu počítačové animace, osvědčené v cyklu Putování s dinosaury. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Tosim 

všechny recenze uživatele

No až na toho odporně digitálního psa a IMHO příliš mladého představitele Watsona to zase nebylo tak špatné :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ehm, no, jsem tak trochu na rozpacích. V žádném případě nemíním tento film nějak zatratit, ale pochvaly ode mě nečekejte. Jelikož jde již o několikátou filmovou verzi známého příběhu, došli tvůrci k názoru, že je třeba se od těch předešlých verzí nějak odlišit. A vzali to docela zhurta. Ne, že by snad příběh rovnou přenesli do současnosti, to ne, ale jinak bylo v ději docela dost inovací, na můj vkus snad až moc. Vlastně když tak nad tím přemýšlím, tak to ději ani nijak výrazně neuškodilo, a nebýt to "totálně profláklý" příběh, tak bych tady pěl pochvalné ódy. Jenže já jsem na Holmesovky poněkud zatížený a Pes baskervilský je zrovna ta moje nejoblíbenější. A mám ji rád v té klasické podobě, případně s minimem zásahů. Proto dávám této verzi "jen" tři hvězdičky. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl ortodoxní fanoušek Sherlocka Holmese dal bych asi odpad!, protože tohle byl spíš James Bond než Sherlock Holmes. Jenže nejsem, takže jsem se celkem slušně pobavil u telky, když jsem neměl co dělat. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

nebylo to špatný, ale víc se mi líbilo zpracování s jedním z profesionálů, s Doylem. a je škoda, že Nettlesovi nedali víc prostoru, protože on by byl skvělej watson, nebo i holmes, ale toho by hrál stejně jako barnabyho. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Kristovy oči a ježkova noho, co měl ten pterodaktyl se čtyřma nohama znamenat? Že nám A.C. Doyle zákeřně zatajil, že se na blata dostaly toxické chemikálie z pokusů nějakého šíleného vědce? Dobře, ale jak si mám vysvětlit další dvě mutace: Holmesovu v "já-neumím-do-pěti-počítat" kluka a Watsonovu v nesympatického blba oplývajícího vzhledem člena pouličního gangu? ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Film natočený s úctou k literární předloze (i když s úpravami). Připadal mi stejně jako ona naivní ale s výbornou atmosférou. Nechybí suché žertíky v rozhovorech Holmese s Watsonem. Pro mě je to jednoduše film, který mi nepřinesl žádný zásadní filmový zážitek, ale uspokojil mě. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý film tohle HOVNO! :-D Sice je tomu už docela dlouho, co jsem to viděl, ale pamatuju si, že mě to bavilo. Dobré zpracování Psa baskervillského pro nenáročného diváka. 65% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak s tímto filmem jsem opravdu nikdy žádný problém neměl. Hustá atmosféra, ponurá zamlžená blata a sympatický Roxburgh v hlavní roli. Pokud přespříliš nelpíte na knižní předloze, budete se dobře bavit.. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

70% - Slabší 4*, celkem jsem se i bavil. Pes byl příšerný, Richard velmi charismatický, skvěle mi do role padl... ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Kvůli strašnému digitálnímu psovi (?) dávám jen 4 hvězdy, ale jinak mě to docela zabavilo... (uživatel Ic má pravdu, na plakátu nápis hound vážně vypadá jako hovno :-) ) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptace nejznámějšího Doylova příběhu o krvelačné bestii, prohánějící se po tajemných blatech, je svým zpracováním poměrně tuctová detektivka s příjemným hereckým obsazením a strašidelnou hudbou. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Věčný a světově proslulý příběh se dočkal svého méně úspěšného zpracování. S knihou nesrovnatelný, přesto hrůzu nahánějící a dech beroucí:) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Drsnější, akčnější, temnější než jakýkoliv Pes Baskervilský před tím. Zasazení do období vánoc taky zajímavé. Změny oproti originálu rozhodně nijak neškodily. Proč jen tři? Ten příběh je už prostě tak ohraný a viděl jsem už tolik adaptací, že mě to prostě moc nezaujalo. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Najslabšia filmová adaptácia tohto Doyleovho románu, ktorú som videl. Dosť ma zaskočilo, že sherlockovskú klasiku pokazili práve Briti a práve BBC. Hoci bol film natočený napínavo, výrazne mu chýba holmesovské fluidum, také to klasické čaro starej detektívky. Samotný záver, ktorý filmári oproti literárnej predlohe dosť zmenili, celé toto dielko ešte doráža a úplne ho zabíja samotný pes, ktorý nie je psom ale až očividne počítačovým monštrom so všetkými nedokonalosťami. Briti sa snažili pritvrdiť a vyrobiť z notoricky známeho románu strašidelno-krvavú drámu a zničili tým celý príbeh. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Sir Henry Baskerville: What do you call that thing where the landowner has the right to bed the local women? Dr. John Watson: Droit de signeur. Sadly for you, the feudal system was abolished in Devonshire some time ago. Atmosféra na blatech je špičková, ovšem ten pes se do filmu propadl z nějakého paralelního vesmíru či odkud. A ten akční konec? ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Čím víc je těchto nových adaptací, tím je to rok od roku horší a člověk radši zabrousí po staré známé klasice, která neurazí a rozhodně potěší ducha i srdíčko! 40% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Komorní zpracování jednoho z nejznámějších případů Sherlocka Holmese, které se tedy podle mě nadmíru povedlo. Diváka velmi překvapí hutná, temná atmosféra, která obestírá záhadu Psa baskervillského. Když se k tomu přidají kvalitní herecké výkony všech hlavních aktérů, je výsledek nasnadě. 90% ()

Reklama

Reklama