Reklama

Reklama

Nejkrásnější památky světa

(seriál)
  • Česko Klenoty Francie (více)
Francie, 2006, 65x3 min

Režie:

Marc Temmerman

Obsahy(1)

Svět je plný krásných a zajímavých míst. Ta nejpoutavější z nich jsou zapsána na listině světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO. Francouzský dokumentární cyklus. (Česká televize)

Recenze (4)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Jen výjimečně se tu člověk dozví něco zásadního (Velikonoční ostrov), vzhledem k délce jednotlivých dílů to ale snad ani nelze očekávat. Památky jsou nicméně vždycky krásně nasnímané a v komentáři (v české verzi V. Preiss) zazní vše podstatné. Občas se zapojí i počítačová animace - zvlášť u památek, které už nemůžeme vidět v jejich původní podobě (Karnak v Egyptě). Notoricky známých památek (Tádž Mahál) je tu zmapováno jen několik, diváci se tu seznámí hlavně s neznámými místy (velkolepý palác ve Würzburgu, nádherně zdobený klášter v Sintře, přírodní svatyně Icukušima). ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Čtyři části uvedené 14. 7. 2014 na ČTart jsou z rozsáhlého cyklu dokumentárních miniatur konstantní stopáže 3:07 min, které mají postupně zmapovat památky UNESCO na celém světě. V první řadě z roku 2006 vzniklo 86 dílů, z toho 36 o francouzských památkách. Jednotlivé díly: 1) Francie: Mont Saint-Michel; originální název France: Le Mont Saint-Michel; režie Nicolas Thomä, Augustin Viatte; rok výroby 2006. 2) Francie: Papežský palác; originální název France: Palais des Papes; režie Nicolas Thomä, Marc Temmerman; rok výroby 2006. 3) Francie: Zámek Chambord; originální název France: Chambord; režie Nicolas Thomä; rok výroby 2006. 4) Paříž: Louvre; originální název France: Le Louvre; režie Nicolas Thomä; rok výroby 2006. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Dokument o památkách Unesco, taková 3minutová ochutnávka zajímavých míst, známých i neznámých. V českém znění Viktor Preiss. ()

Reklama

Reklama