Reklama

Reklama

Válka

  • Rusko Vojna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý ruský vojak Ivan sa dostal do čečenského zajatia a v neľudských podmienkach prežíva iba vďaka tomu, že vie po anglicky a môže čečenskému veliteľovi prekladať správy z internetu. Okrem neho povstalci väznia a týrajú britský pár - Johna a Margaret - a ťažko raneného ruského kapitána Medvedeva. Čečenci Johna prepustia, aby v zahraničí získal 2 milióny libier ako výkupné za život Margaret. Ivana už ako tlmočníka tiež nepotrebujú a tak ho pustia na slobodu. Zatiaľ čo si Ivan zvyká na bežný život v rodnom Petrohrade, John sa márne snaží získať peniaze na výkupné. Naráža na neochotu politikov aj medzinárodných organizácií. Napokon prijme ponuku televíznej stanice, aby za 200 000 libier nakrútil záchranu Margaret. Obráti sa preto na Ivana a spolu sa vydajú na samovražednú misiu do čečenských hôr. Režisér Alexej Balabanov vo svojom kontroverznom filme radikálne odsudzuje neľudské správanie čečenských povstalcov, ľahostajnosť zahraničných veľmocí a všetkých tých, ktorí by najradšej na čečenský konflikt zabudli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Skutočne neobyčajný film o vojne, ktorý svojou uveriteľnosťou mnohonásobne prevyšuje klasické americké "akčáky". Boj za oslobodením svojich ľudí som s Ivanom a Johnom prežívala skoro ako na vlastnej koži. A niektoré bojové scény mi svojou technickou prepracovanosťou doslova vyrazili dych, bolo to akoby človek sledoval hru a nie film. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Tak společně s Kavkazským zajatcem má u mě tento snímek vysoké hodnocení, ačkoliv se oba mírně liší, co se týče znázorňování chování horalů. V Kavkazském zajatci nejsou kavkazští horalové jen "černohubí" bandité mučící pro ni za nic, v lepším případě ze msty. Ve Válce je cítit větší schematičnost postav a nebýt postavy horského pastevce, který jako jediný vycházel ze všeho více jako lidská bytost, dala bych snímku nižší ohodnocení. Na druhou stranu filmu nechybí tempo, napětí, zajímavé dialogy a humor na hraně. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No tohle může srovnávat s Rambem akorát divák hongongských akčních filmů! Vojna je především skvelé ruské drama. Mně osobně ta převyšující míra konverzací nad tím akčním vůbec nevadila (mno i když těch záběrů na nalétávající Hindy mohlo více to jo... :-)!!! Film úžasně reaguje na situaci v Rusku a v závěru jsem z něju měl podobný pocit jako z V údolí Elah. Je to prostě taková reflexe na Čečnu. Mimochodem rozhovor s Aslanem o Rusku, Čečně a válce měl vážně něco do sebe. A je pravdou i úsloví, ne každý Čečenec je pastevec, ale každý Čečenec umí střílet.... Pokud chcete vidět film ze současného Ruska a Kavkazu, nenechte si Vojnu ujít. Celé to ne mne působilo velmi věrohodně včetně návratu zpět. Už jsem byl rozhodnut, že dám za plný počet hvězd nebýt závěrečné přestřelky bus-vor... Opravdu nevěřím, že by osádka voru vyvázla bez škrábnutí. Ale i tak, bavilo mně to moc ! 4 zásobníky do Ak47. * * * * ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

ked som premyslal ci v piatok vecer pustit stv2ku bol som viacmenej skepticky..prve minuty som si v mysli hovoril, ze sa ten cas dal predsa len vyuzit lepsie, no zhruba od 10. minuty to zacne zit!a zije to az do konca! naozaj velmi realisticky film s vynikajucim hereckym obsadenim..nemam co vytknut. ako uz dlhe roky mozme sledovat, ruska skola nefunguje tak dobre len v hokeji. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Surové a podané z veľkej časti reálnym spôsobom. Film Vojna, nieje o masovom konflikte, kde proti sebe stoja stovky ozbrojencov. Tá vojna je tu zastúpena v menšej miere i keď Čečenský konflikt tu je ako pozadie. Záchrana rukojemníkov je svojim spôsobom iná ako tá americká-patetická. Je ruská tak ako celý film, takže žiadny osamelý pomstiteľ sa tu nenájde. Len je škoda tej scény s vorom na vode, tu realizmus trochu klesol, ale celkovo je to fajn film. 75% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal na území Kabardsko-balkarskej republiky, Severného Osetska a Čečenska, z miest to potom boli Moskva, Petrohrad, Toboľsk a Londýn. (marlon)
  • Herci, kteří ztvárnili dvě hlavní čečenské postavy, nejsou Čečenci. Giorgi Gurgulia, který ztvárnil Aslana, je Gruzínec a Evklid Kyurdzidis ztvárňující Ruslana je Řek. (Rugero)

Reklama

Reklama