Reklama

Reklama

Pes ro(c)ku

  • Čína Yao gun cang ao (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bodi je dospívající pes, žije v odlehlé idylické vesnici v horách a připravuje se na stejnou kariéru, jako má jeho táta. Má být hlídačem a strážit veselé a dovádivé ovečky před skupinou nadměrně mlsných vlků. Moc mu to nevoní a, upřímně, ani trochu mu to nejde. A pak se to stane: Doslova z nebe spadne na zem rádio, Bodi uslyší píseň hvězdného Kryštofa Kočkostára a zamiluje se do hudby. Od té doby je to samé Rock sem roll tam, „Tati, chci být muzikantem", „Chci být jako Kryštof" a do toho „Bodi, na to zapomeň" a tak dál. Nakonec mu ale táta koupí lístek na autobus a Bodi se s kytarou na zádech vydá do velkého světa s plánem založit kapelu a stát se rockovou hvězdou. To je ale teprve začátek, velký svět má totiž pro podobné naivní snílky připravené překážky a Bodiho čeká poměrně slušná porce nečekaných událostí. Nástrahy města, noví kámoši, v patách má vlčí mafii a k tomu ho někdo navede, aby poprosil samotného Kočkostára o pár lekcí na kytaru. Bodi není pes popu, ani pes měsíce, je to Pes ro(c)ku. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (37)

Morien 

všechny recenze uživatele

Sakra, to byl aspoň biják. Nějak jsem zavalena emocemi. A na konci hraje na tu jedinečnou kytaruuuu... *pláč* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Vybral som si asi zaujímavý film na svoje 2000-ce hodnotenie. Ale nevadí. "Rock Dog." Film, od ktorého som neočakával veľa a po tom, čo som mal možnosť nedávno hodnotiť iný malý animák s názvom "Ozzy" som postavil svoju latku celkom nízko. Málokedy sa dočkáme skutočne dobrého animovaného filmu od nejakého malého, neznámeho štúdia. No koniec koncov, všetci sme nejako začínali. A musím sa priznať, film ma nakoniec celkom príjemne prekvapil. Okey, nie je to nič veľkolepé, ako keď Pixar priniesli ich prvý film "Toy Story", ale na druhú stranu musím priznať, že film si podľa mňa decká užijú a dospelí z toho nebudú maximálne frustrovaní. Je tam dobrá muzika, pár celkom dobrých lekcií do života a páči sa mi, že film vie vybudovať postavy. A hoci sa sústredíme len na pár, neboli podľa mňa otravné, ani nepríjemné. Dokonca som si sledovanie ich dobrodružstva užíval. Animácie sú ale na môj vkus veľmi obyčajné. Nič na filme nevyniká, pôsobí veľmi jednoducho a myslím si, že najlepšie časti máme v úvode, kde sa predstaví ešte ručná 2D animácia. A áno, je to veľmi jednoduchý príbeh, ale myslím si, že to úplne stačí. Deti sa zabavia, dospelí sa neurazia. A to je oveľa lepšie, než čo som od filmu čakal. Nemyslím si, že to bude klasikou, alebo niečo podobné, ale na jedno videnie mi to bohato stačilo. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: B- ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Animace nevypadala nic moc, ale rychle jsem si zvykl. Já vím, že je to film pro děti, ale pro mne bylo nejlepší, že v tom zněly písně od Becka, Foo Fighters nebo Radiohead. A nakonec ani ty původní písně nebyly špatné a celkem rockově šlapaly. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Velmi pestrá zápletka, ve které se neustále něco děje, srší jeden nápad za druhým a všechny zvířecí postavičky dostatečně vtipkují, aby se člověk bavil po celou dobu. Zootropolis je pořád někde jinde, nicméně si myslím, že vzhledem k ambicím to dopadlo nad očekávání. Animace samotná není nijak úchvatná, ale vzhledem k rozpočtu vlastně povedená.......6/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn snesitelný průměr, kterému v mých očích dává něco navíc vlastně jen to, že je zde rocková hudba, i když ani té není tolik a rozhodně není nějak moc tvrdá, spíš taková baladická. Mám pro ní však slabost a postavy mi díky ní přišly i celkem zajímavé, i když jejich příběh je klasické hudební klišé. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dá se. Tyhle dvě slova asi Psa ro(c)ku vystihují nejvíc, protože se na to sice dobře dívá, pár vtipných situací se tam najde, postavy ujdou, ale jinak to má hodně nedomyšlený svět, naprosto smysl nedávající chování postav a celkově mě to bůhvíjak neuchvátilo. Skutečně jak jsem napsal v první větě - Dá se. A na konci to má i myšlenku, že rock sbližuje a usmiřuje i ty, kteří se po mnoho let nenávidí... Trošku agitka, ale pak tu máme ještě druhou stranu barikády - a tam to s poselstvím bude ještě horší... Slabé 3* ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ani nevím za co tu 1 hvězdu dávám (asi za tu úvodní pasáž, která těžce vykrádá Kung Fu Pandu 2). Jinak animák bez humoru s tragickými (myšleno příšernými) postavami o psovi co se chce stát rockovou hvězdou. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Podivný patvar, který američané tak nějak tlačí do Tibetu, Čína zase tak nějak do nikam. Rocková muzika je určitě věc skvělá, ale jestli se hodí do podobného typu animáku si jist nejsem. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Hodně lacině vyhlížející věc. Animace není nic extra, scénář je dost podivný a zápletka...řekněme zvláštní. Humorné je to jen tak tak, v podstatě jediná postava, která má nějaký rozměr, je Angus Kočkostár, rockové hvézdné manýry celkem pobavily. Zato hlavní postava je dvourozměrný Vendelín co jen na všechno kýve a brnká na kytaru, to je dost málo na utáhnutí příběhu. Ostatní postavy jako by nebyly, snad i díky tomu to alespoň celkem odsýpá. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

V Číně mu dali / čepici nakřivo / mysleli, že je to / známka punku... Ale lidi říkali, že ro(c)k je jinde, ale lidi říkali - to snad není možný! ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Dobré prostředí a sympatický hlavní hrdina, leč rockovému snímku něco málo chybělo. Některé postavy zůstaly prázdné, bez jiných bychom se zcela jistě obešli. Jelikož se jedná o rok 2016 grafika je zde poměrně slabší, nicméně veselý pes s polorozpadlou kytarou je příjemný recept jak strávit letní večer. Notabene fajn český dabing! Uděluji 78%. ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Mně se to fakt líbilo. Tomík seděl půlku filmu na nočníku a koukal na obrazovku s otevřenou pusou bez obvyklého žvatlání. Druhou půlku seděl u mě a zuřivě gestikuloval. Ale fakt na celý film vydržel koukat. Možná díky dabingu :) 70% ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Promarnena šance. Když furt řešili kytary, proc na ně pořádně nehráli? Jmenuje se to Rock Dog a místo toho tam knourali jak One Direction nebo Míša David ve sprše. Takhle děcka pořádnýmu kytarovýmu rifu nenaučí.  Do toho to byly prakticky dva úplně jiný filmy. Jeden o nadějném outsiderovi a vyčichle hvězdě někde v (ala) L. A. a druhý o vlcích co chtej sežrat ovce někde v buddhistickým klášteře. Dohromady to vůbec nepasuje, nemůžete jednu linku jet jako klišé alegorii americký, hvězdama posedlý, spolecnosti a druhou jak se mezi sebou žerou zvířátka a u toho mimochodem taky kouzlej.  Vzdyt je to nesmysl. Ale chvilky byly zábavný, občas. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z hľadiska žánru (rock) pre mňa veľmi blízky a milý animák, ale je tu toľko nevyužitých potenciálov, že už to „kričí“. Sympatické postavy, skvelá hudba, ale málo ozajstne vtipných momentov. Najkomickejší je dvojica vlkov, ktorí sa snažia chytiť Bodiho. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Jako velká fanynka animáků jsem si tento nový nemohla nechat ujít, i když mě od něj hodně lidí zrazovalo. Bohužel jim musím dát za pravdu. Nejedná o vysloveně špatný film, ale všechno už tu někdy bylo - tápající hlavní hrdina, který nechce jít ve šlépějích své rodiny, cesta do velkého města, poznání nových přátel i nepřátel. Nejvíc mě bavily scény s Kočkostárem a jeho postava a pak občas vtipné ovce. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

55% - komentář 20ti slovy: Celkem průměrný a ničím vyčnívající příběh, slepený z několika, již viděných, pohádek s jednoduchou animací. Ale na zkouknutí během oběda ideální. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Hudobná rozprávka z Číny, ktorá ma vcelku bavila. Je milá a pomerne originálna s dobrou animáciou. Pre deti úplne adekvátny animák. Doporučujem! ()

Reklama

Reklama