Reklama

Reklama

Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejbezpečnějším místem na zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky za sebou zanechají světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou. Hrozivé situaci a budoucnosti v totálním chaosu se znovu postaví Gerard Butler po boku s britským agentem. Záchrana nespočívá v předvídatelných vojenských manévrech, ale v poctivé ruční práci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (554)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Předchozí díl, kde Gerard zachraňoval samotný Bílý dům, jsem neviděl, ale brzy jsem se v ději zorientoval a pochopil zejména největší odchylku, že americký prezident není tmavé barvy pleti. Začnu u kladů, protože jich je minimum. Dobré je pouze to, co stálo nejvíc peněz - akce a všemožné výbuchy. Ostatní je těžce za hranicí debility. Je docela ironické, že se režie ujal Íránec, když člověk vezme v potaz, že veškeří lajdáci, kteří jsou k vidění, jsou právě stejně přičmoudlí. Jinak je to samozřejmě totální velkofilm, kde jinde člověk uvidí 4 scénáristy a hned 5 producentů. Lépe bych scénář určitě nevymyslel. Musela to být hrozná fuška. Musely se napsat všechny ty kecy, pro které přestárlý Gerard musel plýtvat svým krásným hlasem. Musely se napsat všechny záchrany prezidenta v posledních vteřinách. Musela se nějak jemně nastínit otázka imigrantů a hrozivé důsledky jejich "invaze". A samozřejmě se kluci scénáriští museli pokusit vyždímat z diváků nějaké ty emoce. Docela mě zaráží, že se něčemu takovému upsala i negerská ...ehm... chci říct samozřejmě afroamerická ikona Hollywoodu Morgan Freeman. Že jej nebolela ústa při pronášení jeho textů. Během natáčení mu musel z toho šoku naskákat minimálně tucet pih. Gerard byl neskutečně ostrý a neohrožený borec, ze kterého jistě děvčatům prosakovalo spodní prádlo. A to měl doma takovou zrůdičku. Asi se tvůrcům nechtěl kvůli 5 minutám dialogu plýtvat rozpočtem. Raději nechali vybouchnout o dvě auta víc. Strašná sračka. Stejně jako se před zhlédnutím některých snímků hodí nepít, tak zde se hodí pít. A vůbec bych se nekrotil. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Nejdřív šel do prdele Bílej dům a teď už celá englická metropole, hádám, že ve trojce bude Pád Asie a já tam budu hrát zkurvenou ťamanskou čubku, možná ségru prvního záporáka, co se bude snažit Gerardovi sejmout chlebodárce a v brutálním finále si od něj nechám dát přes píču, abych potupně vytekla na špinavou zem a lapajíc po dechu zbrocená potem čekala až mě Gerard dodělá tak jak ještě nikdo. To ale předbíhám nejdříve teda pár slov ke dvojce - Dobrý vole. No tak jo tak víc slov. Gerard nosí všem kolem sebe tak trochu smůlu, protože kam vkročí tam to chcípá a já začínám mít podezření, že prezident je v tom nevinně a ve skutečnosti to je Gerard co šíří špatnou karmu. Fakt jeho potkat v metru tak se zeseru protože v tu chvíli by určo byl bombovej útok a přežil by to jen jeden z nás (já ne) . Naštěstí ho v metru potkávají jiné existence a Gerard jim předvede širokou škálu svých dovedností a divák tak může koukat kolika způsoby se dá zamordovat térorista. Dále se morduje v ulicích města, v budovách, ve dne , v noci. Prostě celej film tam hláškující Gerard kosí jednoho zmrda za druhym a mně bylo jasný, že téroristi ač se většinou mají bombově tak v tento den se měli pěkně na kokot. Konečné skore je tak asi 1000 :0 a Gerard se stává jedním z největších masáků ve vládních službách vedle kterého James Blond vypadá jako poloviční invalida. SKRYTEJ VZKAZ VE FILMU - NESERTE AMERIKU ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je to film blbý až hrůza (a ten všudypřítomný americký patriotismus tomu v očích některých lidí taky zrovna dvakrát nepřidá), ale já se u něj docela dobře bavil a přišlo mi to celkem napínavé. Třeba takový Emmerichův Útok na Bílý dům byl ovšem mnohem větší prdel - Babak Najafi mě coby režisér akčního filmu příliš neohromil. A ve vší úctě k UPP - ty triky mi bohužel přišly dost hrozné - look umělosti z nich trčel jak sláma z bot. Současně jsem se při sledování nemohl ubránit dojmu (a ten film mi tím byl nejvíc protivný), že PÁD LONDÝNA je něco jako splněná perverzní fantazie spousty lidí (a to zdaleka nejenom islámských teroristů) - nechat na plátně zabít hromadu světových lídrů a bortit ikonické londýnské monumenty, z toho by v reálu všechna světová média zešílela, protože by jim to zbořilo veškerou sledovanost a čtenost od počátků věků; Havárie Tu-154 u Smolenska z dubna 2010, při níž zemřel polský prezident a prakticky celé nejvyšší velení polské armády, se vedle toho jeví jako bezvýznamná epizodka. Nu, kdo chce kam... tak dlouho se o tom budou točit filmy, až se to jednou může stát realitou. Btw. nemohu se zbavit dojmu, že čím je Morgan Freeman starší, tím debilnější role dostává - jeho postava je ve filmu v podstatě jen do počtu, aby nalákala víc lidí do kina, a objevuje se tam zcela minimálně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celou dobu, co jsem na tuhle šílenost koukal, jsem si říkal, jaké by to bylo, kdyby se v hlavní roli místo Gerarda Butlera objevil třeba Steven Seagal. A víte co? Možná by se mi to líbilo i víc. Takhle je Pád Londýna totální úlet, který hercům jako je Butler, Freeman nebo Eckhart není ani hodný. Režisér devastuje Londýn, nic nedává smysl, střelba neustále přichází odkudkoliv. To u akčňáku s podobnými herci prostě nechcete. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ty bláho, než jsme se stačil podívat na tenhle film, tak Británie vystoupila z EU, zemřela Britská královna a lidstvo dokázalo vyfotit odraz černé díry. Pád Bílého domu je takový ten typ filmu, kdy si říkáte jestli to tvůrci myslí vážně a nebo jestli si z vás dělají legraci. A oni to myslí vážně, ale přitom celý film byl na hraně trapnosti a absurdity. Londýn naštěstí takový neni, jednak tady máme serioznější a uvěřitelnější příběh, který vycházel z událostí které se odehráli po celém světě, ale právě Británie, byla často terčem teroristických útoků. Přestože příběh má jednoduchý děj, tak funguje naprosto parádně a bude to tím, že režisér je Íránec a tak na celou tu věc, přináší nezaujatý pohled a můžeme tak vidět jednoduchou a však efektvní symboliku, že by to nikdy neměli odnášet nevinní. Film má naprosto skvělé tempo, kde je to vlastně jedna velká honička, která drží zběsilé tempo až do konce. Navíc ryze akční soundtrack, jen podtrhuje ono napětí. Jediné co bych mohl vyčíst, je to že Aaron Eckhart mi do role prezidenta prostě nepasoval, nemá na to obličej a ani postavu. Za to Morgan Freeman působí jako skutečný státník a je ve své roli uvěřitelný. Butler naprosto skvělej. Úvodní masakr mi připomněl ten z MW 2019, taky se odehrál v Londýně, tady se Activision nechal inspirovat. Je až s podivem, jak mi tenhle film sednul a sem rád že sem tomu dal šanci. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (15)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 62,5 milionu dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 205,8 mil. (NIRO)
  • Morgan Freeman (Allan Trumbull) kvôli propagácii filmu poskytol svoj hlas pre mobilnú navigáciu Waze. (figliar)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (více)

Reklama

Reklama